Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie kwi 28, 2013 20:10 Re: Pń/Luboń: Działkowa czarna armia

Ciekawe, czy dałby radę mojemu Kajtulowi :mrgreen:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie kwi 28, 2013 20:19 Re: Pń/Luboń: Działkowa czarna armia

A ja się zastanawiam, czy Radek kocice też tak traktuje ?
A jeśli tak , to czy wszystkie ?
Nigdy nie miał żadnej słabości do żadnego przedstawiciela swojego gatunku?
Nie ma szans, że on by mógł z jakąś kotką zamieszkać na przykład ?

Obrazek

Może mu trzeba zmienić imię na Blade Mroczny Łowca i
znaleźć mu jakąś Buffy Postrach Wampirów... :wink:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie kwi 28, 2013 21:16 Re: Pń/Luboń: Działkowa czarna armia

Radek oczywiście w Palmiarni robił za gwiazdę, nawet udzielił wywiadu telewizyjnego :D
Chłopaki na działce wypoczęci, wyluzowani, dzisiaj spokojnym krokiem przyszli do altany. Tylko nietęgie mieli miny, jak zobaczyli, że przyniosłam z powrotem Radka :roll:
Radek zawitał do altany z okrzykiem na ustach "I'm back!" :lol:

Monika_Krk - tak, on kocice tez tak traktuje. Trisię gonił, goni Silvę ... ale nie wiedzieć czemu, boi się Chudego 8O
On da radę każdemu, bo wielkością straszy ... on nie bije, on dręczy psychicznie. Popchnie i przewróci, a potem stoi tak nad ofiarą, dłuuuugo stoi :roll:

Chudy się nie pojawił.

Teraz mam na tapecie akcję "kot ze zniczem na szyi" ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie kwi 28, 2013 21:21 Re: Pń/Luboń: Działkowa czarna armia

To rzeczywiście tylko dom bez innego kota dla Radeckiego. Ciekawe co by na psa powiedział.
Trzymam kciuki za akcję znicz :ok:
edit a w TV kiedy można Radka zobaczyć, gdzie :?:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Nie kwi 28, 2013 21:30 Re: Pń/Luboń: Działkowa czarna armia

Bolkowa pisze:To rzeczywiście tylko dom bez innego kota dla Radeckiego. Ciekawe co by na psa powiedział.

Powiedział by pewnie, że pies jest bardzo dobry ... z groszkiem i marchewką. :wink: :lol:

Avian -
aj aj - ten Radziu to faktycznie trudny orzech do zgryzienia.
Psa by może tolerował. Taki ładny, a taki baciar z niego.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie kwi 28, 2013 21:57 Re: Pń/Luboń: Działkowa czarna armia

Tak mi się właśnie wydawało, że biedną Silvę gonił. A pojawiła się ona może ostatnio ? I czy ten rudzik był co go jakiś Pan przyuważył ?
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon kwi 29, 2013 6:33 Re: Pń/Luboń: Działkowa czarna armia

Silvy nie widziałam już 3 tygodnie ... niby normalne dla niej, ze znika na dłuższy czas, ale nie podobała mi się ostatnio. Mam nadzieję, ze wszystko ok.

Rudego nie przyuważyłam, ale trudno teraz o obserwacje - jest masa ludzi, a koty nie sa mile widziane, wiec wolę nie wstawiać sie w oczy i chodzić za dużo po działkach.

Wczoraj w altanie była duża plama krwi, a w niej "coś", dwie wieksze fasolki, jakby nerki. Zdecydowanie jakiś organ, w każdym razie to kawałek żywego organizmu. Zebrałam w mokrą szmatkę do woreczka i zawiozę do wetki. Niech sie śmieje, ale muszę wiedzieć, czy to wyszło z kota :roll: Nerek chyba nie wydalą samodzielnie? A to własnie wyglądało jak nerki 8O
Obrazek

Avian

Post » Pon kwi 29, 2013 8:35 Re: Pń/Luboń: Działkowa czarna armia

Avian pisze:Radek oczywiście w Palmiarni robił za gwiazdę, nawet udzielił wywiadu telewizyjnego :D
Chłopaki na działce wypoczęci, wyluzowani, dzisiaj spokojnym krokiem przyszli do altany. Tylko nietęgie mieli miny, jak zobaczyli, że przyniosłam z powrotem Radka :roll:
Radek zawitał do altany z okrzykiem na ustach "I'm back!" :lol:

Monika_Krk - tak, on kocice tez tak traktuje. Trisię gonił, goni Silvę ... ale nie wiedzieć czemu, boi się Chudego 8O
On da radę każdemu, bo wielkością straszy ... on nie bije, on dręczy psychicznie. Popchnie i przewróci, a potem stoi tak nad ofiarą, dłuuuugo stoi :roll:

Przepraszam, ale :ryk:
Ale tak naprawdę, to łobuz z Radka straszny...

Avian pisze:Teraz mam na tapecie akcję "kot ze zniczem na szyi" ...

Co to znaczy?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon kwi 29, 2013 8:53 Re: Pń/Luboń: Działkowa czarna armia

Marcelibu pisze:

Co to znaczy?

Kot z obręczą ze znicza na szyi :roll:
Szeroką obręczą ... jakiemuś idiocie wpadł do głowy pomysł zrobienia z kota żyrafy :evil: :evil: :evil:
Klatka-łapka już czeka na kota, tylko niech zechce ...
Obrazek

Avian

Post » Pon kwi 29, 2013 9:13 Re: Pń/Luboń: Działkowa czarna armia

Avian pisze:
Marcelibu pisze:

Co to znaczy?

Szeroką obręczą ... jakiemuś idiocie wpadł do głowy pomysł zrobienia z kota żyrafy :evil: :evil: :evil:
Klatka-łapka już czeka na kota, tylko niech zechce ...

Ludzie to mają pomysły :roll:
Trzymam kciuki za akcję.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon kwi 29, 2013 9:46 Re: Pń/Luboń: Działkowa czarna armia

Klatka-łapka już czeka na kota, tylko niech zechce ...[/quote]

Tylko człowiek może mieć tak debilne pomysły :evil:

A co do tych "nereczek" to może któreś poszło "na żebry" po działkach i ktoś nakarmił kota jakimś podrobem?

Moje jak dostaną serca z kury to tak łapczywie jedzą, że potrafią ze stołu ściągnąć pazurem jeszcze całe, a później zwymiotują.

Ja kiedyś znalazłem rano przy łóżku coś, co przypominało wyglądem gałki oczne połączone żyłką, a okazało się pozostałością po myszy, którą złapały w ogrodzie. Reszta myszy leżała w mojej pościeli. Ale stracha też miałem. :o

Ile masz teraz stałych rezydentów w pałacu?
Obrazek

Jahodny

Od: Pt lut 22, 2013 23:58

Post » Pon kwi 29, 2013 9:47 Re: Pń/Luboń: Działkowa czarna armia

Avian pisze:Wczoraj w altanie była duża plama krwi, a w niej "coś", dwie wieksze fasolki, jakby nerki. Zdecydowanie jakiś organ, w każdym razie to kawałek żywego organizmu. Zebrałam w mokrą szmatkę do woreczka i zawiozę do wetki. Niech sie śmieje, ale muszę wiedzieć, czy to wyszło z kota :roll: Nerek chyba nie wydalą samodzielnie? A to własnie wyglądało jak nerki 8O

O rany, apopleksji można dostać na taki widok, gdy nie wiadomo, co to jest. A możliwe, że coś złowiły, przyniosły do altany i zostawiły z ofiary, to co nie smakuje? Koty często zostawiają wątrobę z myszy na przykład.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pon kwi 29, 2013 9:57 Re: Pń/Luboń: Działkowa czarna armia

Pewnie, ze możliwe, ze to jakies wnętrzności - tylko bardzo czyściutko wyplute ;) To właśnie wygląda jak wyplute, bo nie ma żadnych innych śladów konsumpcji, żadnego futra czy piór, ani innych szczatków. Tylko plama świeżej krwi i w tym te dwie "nereczki". Zrobiłabym zdjęcie, ale nie wiem, czy dam radę na to jeszcze raz spojrzeć :oops:
A w ogóle niedaleko na podłodze leżała jeszcze ruszająca sie glizda :strach:
Mam nadzieje, ze nie wypadła z kota :strach:
W każdym razie dziś kupuję tablety i całe towarzystwo dostanie w dziób (z wyjątkiem Pasika, który musi dostać na kark - ale kto go złapie???)

Z innej beczki - Radek z pokazu (zachowywał sie jak na wakacjach w tropiku :lol: ) )
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon kwi 29, 2013 10:01 Re: Pń/Luboń: Działkowa czarna armia

Jahodny pisze:
Ile masz teraz stałych rezydentów w pałacu?

4 sztuki - Pasik, Brzydal, Baton i Wściekły Radek 8)

Raczej nie poszły na żer nigdzie dalej, dobrze je karmię ;) Leniwce na pewno korzystały z wolności bez Radka i przespały dzień w altanie albo obok niej, na trawce 8) Do obcych ludzi nie podejdą. Tylko Radek leci do każdego.

Gałki oczne na żyłkach na własnej poduszce 8O :strach: :strach: :strach: :strach:
Obrazek

Avian

Post » Pon kwi 29, 2013 10:42 Re: Pń/Luboń: Działkowa czarna armia

Monostra pisze:
Avian pisze:Wczoraj w altanie była duża plama krwi, a w niej "coś", dwie wieksze fasolki, jakby nerki. Zdecydowanie jakiś organ, w każdym razie to kawałek żywego organizmu. Zebrałam w mokrą szmatkę do woreczka i zawiozę do wetki. Niech sie śmieje, ale muszę wiedzieć, czy to wyszło z kota :roll: Nerek chyba nie wydalą samodzielnie? A to własnie wyglądało jak nerki 8O

O rany, apopleksji można dostać na taki widok, gdy nie wiadomo, co to jest. A możliwe, że coś złowiły, przyniosły do altany i zostawiły z ofiary, to co nie smakuje? Koty często zostawiają wątrobę z myszy na przykład.

O matkojedyno!!!!!!!!!!! :strach:

Zdjęcia Radka przeeeśliiiczne! Jeszcze-jeszcze-jeszcze! 8)
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

[poprzednia][następna]