Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 04, 2009 22:22 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

No to gratulacje Haniu :mrgreen:
Mała śliczna. Rzeczywiście na fotkach tak brytkowato wygląda.
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Pt lis 06, 2009 16:18 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

ten brytek musiał mieć dłuższe futerko :wink: no właśnie nie wiem co z nią zrobić.. nie umiem oddawać kotów... ale jak pomyślę o przyszłości, to się zaczynam bać :roll:
wczoraj nastąpił przełom i kicia już na nas nie syczy :) przybiega na kici kici i dużo mniej się boi. Benuś też już na nią nie warczy, więc teoretycznie mamy piękną czwórkę + pies 8)

biedniutka jest tylko z tą wargą.. musiała być przez coś złapana, bo skórę ma jakby oderwaną (jakby wargę dolną wywiniętą w dół), przez co odkrytego ma kła dolnego do kości. wąsy po lewej stronie (tej od kła) ma też krótsze.. zachodzę w głowę skąd ta mała się naprawdę wzięła.
wet zalecił przemywanie rumiankiem i ma się zagoić. tylko, że jedząc sobie to brudzi, a rumianek rozmacza to jeszcze bardziej. wydaje nam się, że to by trzeba było zasuszyć.. dziś np. odleciał strupek i znów takie żywe mięsko widać :( ktoś może ma pomysły czym to potraktować, żeby zasuszyć, a nie wściec i otruć kota?
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Sob lis 07, 2009 9:47 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

mamy już pełną harmonię :D rano o 5 przyuważyłam Benusia goniącego się z kociakiem wokół stołu :1luvu: wygląda na to, że znalazł sobie równego towarzysza do harców jak Songo ma inne plany :wink:

mam problem z wymyśleniem imienia.. nie chcę takiego, które występuje w co którymś domu.. chodzi mi po głowie Suri, nie wiadomo czemu.. nic w związku z jej kolorkiem mi do głowy nie przychodzi.

rano oczywiście znalazłam 2 kupy na sofie i legowisku. rano sama poszła do kuwety, więc się domyślam, że chyba jej problemem w nocy może być pies leżący na dywanie na samej drodze do łazienki..

a co do reszty, to wczoraj zrobiłam badanie moczu Kacprowi i chyba mamy w końcu jakiś sukces!!! Kamieni niet, pH spadło do 6 (było długo 7.5), zostały bakterie. We wtorek jedziemy szczepić towarzystwo, więc skonsultujemy co dalej robić.. ale się cieszę :D
Obrazek

catawba

Post » Sob lis 07, 2009 14:44 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

fotki z dziś :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

a tu widać uszkodzenie pyszczka
Obrazek

ma zamkniętą szczękę, mimo, że tak nie wygląda.. :roll:

jakiś pomysł na imię??? :D
Obrazek

catawba

Post » Sob lis 07, 2009 16:38 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Fajna mała :1luvu: Może imię od marki auta/samochodowej części ? np.Tula od tuleja czy Rena od renault :lol:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Post » Sob lis 07, 2009 16:44 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

już o tej wersji myślałam.. ale wiatraczka, silniczka ani astra mi nie pasują.. :wink:

dziś się przykleiła do mnie (teraz tż'a, zależy kto wolny) i na kanapie grzeje brzucha okupowanego :) na zmianę śpi i podskubuje głaszczące ręce. jak na dzikuska to się wyjątkowo szybko udomowiła. jest przekochana.
Obrazek

catawba

Post » Sob lis 07, 2009 16:57 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Astra - calkiem dobre imię dla małej kocicy :D

FluszakPluszak

Post » Sob lis 07, 2009 16:59 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Słodka malutka.
Z imieniem nie pomogę, zupełnie się do wymyślania imion nie nadaję.
I ciszę się, że z Kacprem lepiej.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Sob lis 07, 2009 17:23 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Sliczna maleńka :1luvu:

Będzie chyba duża i masywna, bo ma fajne, grube łapska :D
Wetka oglądała tą wargę, patrzyła do pyszczka, mała nie ma jakiej wady w dolnym podniebieniu? :roll:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob lis 07, 2009 17:53 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

FluszakPluszak pisze:Astra - calkiem dobre imię dla małej kocicy :D

też mi chodziło po głowie... tylko jakoś bardziej mi do konia pasuje :wink:
tż jakoś się nie chce wypowiedzieć, więc sama siedzę i rozmyślam.. on ją nazywa Bąbel albo Srajdka i mu to wystarczy :roll:
Obrazek

catawba

Post » Sob lis 07, 2009 17:55 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Hannah12 pisze:Słodka malutka.
Z imieniem nie pomogę, zupełnie się do wymyślania imion nie nadaję.
I ciszę się, że z Kacprem lepiej.

dziękuję Haniu, we wtorek wybieramy się zbiorowo do Twojej wetki :)
Obrazek

catawba

Post » Sob lis 07, 2009 18:02 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

anna57 pisze:Sliczna maleńka :1luvu:

Będzie chyba duża i masywna, bo ma fajne, grube łapska :D
Wetka oglądała tą wargę, patrzyła do pyszczka, mała nie ma jakiej wady w dolnym podniebieniu? :roll:

dziękuję :) my mamy tylko duże koty :wink:
wetka początkowo się przeraziła, ale jak oczyściła ranę to stwierdziła, że nie jest tak źle. widać, że coś ją złapało za tą wargę i pociągnęło.. ma odkrytego dolnego kła, ale ponoć jakaś tkanka ma się tam utworzyć. na szczęście mimo tego funkcjonuje normalnie. tak myślę, czy przy okazji szczepień reszty w przyszłym tygodniu nie zaciągnąć jej jeszcze raz.. tylko z drugiej strony narażać na wirusy.. :roll:
Obrazek

catawba

Post » Sob lis 07, 2009 18:12 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Lepiej nie narażać, zadzwoń do weta i spytaj jak masz postępować, czy cały czas moczyć w rumianki.
Z mała byłaś na Lecha, czy na Katowickiej?

Hannah12

Post » Sob lis 07, 2009 18:27 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Mała była na Akademickiej, bo akurat jak się znalazła to koleżanka jechała tam z psem, to ją wzięła ze sobą. We wtorek jedziemy z ferajną na Katowicką, to wypytamy.
Haniu czy one tam mają jakiś grafik ustalony? patrzyłam na ich stronę internetową, fajnie wygląda. i jaka jest poczekalnia? większa niż na Lecha? bo będziemy z 2 kotami i Pokerem .. mały tłumek się zrobi :mrgreen:
Obrazek

catawba

Post » Sob lis 07, 2009 19:26 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Teraz są w nowych pomieszczeniach, tak bardziej na roku bloku, czyli zaraz jak się wjeżdża.maja większą poczekalnię i dwa gabinety, szyld jest jeszcze w starym gabinecie. Poczekalnia jest, ale nie za duża taka z literę L - jest chyba 8 - 10 miejsc siedzących.
Ale to dosłownie 50- 60 m.
Grafiku takiego ścisłego nie mają, p. Kasi - właścicielki w tym tygodniu - była z Jafka na szczepieniu, nie było . Była na szkoleniu.
Niestety nie pamiętam niestety, jak mi zależy na zdaniu obu wetek to dzwonie i się pytam kiedy są razem.

Hannah12

[poprzednia][następna]