Bułkownik i Trun(i)a - wiosna idzie, koty szaleją.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 15, 2012 21:06 Re: Bułkownik i Trun(i)a - DOKOCENIE project completed

trzecie powiadasz, ja poginam 3 razy dziennie.. hihi
Lolek to dostojny 13letni beagle i ma już swoje fanaberie, po schodach idzie już bardzo wolno..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw lut 16, 2012 9:25 Re: Bułkownik i Trun(i)a - DOKOCENIE project completed

dolabra pisze:trzecie powiadasz, ja poginam 3 razy dziennie.. hihi
Lolek to dostojny 13letni beagle i ma już swoje fanaberie, po schodach idzie już bardzo wolno..

:) No w takim wieku ma swoje prawa, fakt.
Mój TŻ marzy o buldogu, a ja o dobermanie :mrgreen: A skończy się (o ile kiedykolwiek zdecydujemy się na psa rzeczywiście) na tym, co zwykle...przed Trunią było "musi być MCO, alebo norweski leśny i do tego szary, innego nie bierzemy" :roll:
No to jest, tyle, że ewentualnie leśny, za to nie norweski...kot z Dachau :wink:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw lut 16, 2012 10:04 Re: Bułkownik i Trun(i)a - DOKOCENIE project completed

doczytałam, uff! no pacz pani, jak to nigdy nie wiadomo jak z dokoceniem będzie, nie? by się wydawało, że Bułkownik to kot charakterny, z własnym niezmiennym zdaniem, a tu proszę: w gówniarze małej się zakochał. Czarna Lolitka przerobiła Bułkownikową dumę na masło :lol:

tak sobie myślę, że TŻ nawet nie wspomni o "tymczasowaniu" hm... Truny? Truni? sam imię wymyślił... inna rzecz, że te chłopy imiona to czasem wymyślą naprawdę od czapy :roll: jakby im tak pozwolić swobodnie dzieci nazywać, to pewnie kolejki przed działem zmiany imion urzędu stanu cywilnego byłyby wiecznie kilometrowe :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw lut 16, 2012 10:10 Re: Bułkownik i Trun(i)a - DOKOCENIE project completed

Georg-inia pisze:doczytałam, uff! no pacz pani, jak to nigdy nie wiadomo jak z dokoceniem będzie, nie? by się wydawało, że Bułkownik to kot charakterny, z własnym niezmiennym zdaniem, a tu proszę: w gówniarze małej się zakochał. Czarna Lolitka przerobiła Bułkownikową dumę na masło :lol:

tak sobie myślę, że TŻ nawet nie wspomni o "tymczasowaniu" hm... Truny? Truni? sam imię wymyślił... inna rzecz, że te chłopy imiona to czasem wymyślą naprawdę od czapy :roll: jakby im tak pozwolić swobodnie dzieci nazywać, to pewnie kolejki przed działem zmiany imion urzędu stanu cywilnego byłyby wiecznie kilometrowe :roll:

No charakterny, ale po pierwsze Truna jest mała, po drugie jest w jednej osóbce, a nie w 29 ;) To zapewne klucz do sukcesu :lol:

Nie wspomina, ani słowem. Wczoraj stwierdził, że jak kicia przytyje to pewnie cieplej jej będzie, czyli chyba niespecjalnie bierze pod uwagę zmianę jej miejsca bytności :wink: A imię...jak dla mnie to ma jakieś konotacje ze szwedzkiego (to by się zgadzało, bo chłop uczył się szwedzkiego w liceum). Acz głębiej nie wnikam, toć strach :lol:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Czw lut 16, 2012 10:14 Re: Bułkownik i Trun(i)a - DOKOCENIE project completed

ja mieszkam na czwartym piętrze 8)
chodzenie po schodach jest bardzo zdrowe

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw lut 16, 2012 10:17 Re: Bułkownik i Trun(i)a - DOKOCENIE project completed

AniHili pisze: A imię...jak dla mnie to ma jakieś konotacje ze szwedzkiego (to by się zgadzało, bo chłop uczył się szwedzkiego w liceum). Acz głębiej nie wnikam, toć strach :lol:

aż mnie zaciekawiłaś :D
mój TŻ po niemiecku jak rodowity Berlińczyk gada, więc pierwszy kot Jurkiem niemieckim został i strasznie się wkurzamy, jak ktoś na niego [Dżordż] zawoła, a sam kot nie reaguje wcale.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw lut 16, 2012 15:34 Re: Bułkownik i Trun(i)a - DOKOCENIE project completed

Śliczna Mała! Gratuluję!

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Czw lut 16, 2012 21:00 Re: Bułkownik i Trun(i)a - DOKOCENIE project completed

mmk pisze:Śliczna Mała! Gratuluję!

Dziękuję :)
Mały, chudy Potffór :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Pt lut 17, 2012 11:26 Re: Bułkownik i Trun(i)a - DOKOCENIE project completed

Biedny Bułkownik...Trunia chodzi za nim nawet do kuwety :lol:
Dziś zaczęły tłuc się koło 4 rano, cholerny pasiak wycwanił się i wygrzebał z budki brzęczącą piłeczkę (dźwięk dzwonka o 4 rano, w akompaniamencie kociego tupania - bezcenny). Póki był sam, to w głębokim poważaniu miał wszelkie zabawki, teraz chyba odkrywa do czego one tak właściwie są :wink: Dziecinnieje mi Bułkownik i tyle :lol:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Pt lut 17, 2012 11:32 Re: Bułkownik i Trun(i)a - DOKOCENIE project completed

Przyznam się szczerze, że po cichu to Ci troszki zazdraszczam :roll: :wink:
Takie piekne dokocenie :P
Widocznie gdzieś tam było zapisane, że tak ma być :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt lut 17, 2012 13:49 Re: Bułkownik i Trun(i)a - DOKOCENIE project completed

Bidulek jeszcze schudnie!!! :strach:

Mój TŻ tez mysli czasem o kocicięciu celem odchudzenia Basi :wink:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt lut 17, 2012 15:08 Re: Bułkownik i Trun(i)a - DOKOCENIE project completed

villemo5 pisze:Bidulek jeszcze schudnie!!! :strach:

Mój TŻ tez mysli czasem o kocicięciu celem odchudzenia Basi :wink:

Taaa, schudnie... Jak mu TŻ codziennie do dzioba wpycha kocie kabanosy no nawet w anoreksję popadnie :roll: :wink:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Pt lut 17, 2012 15:35 Re: Bułkownik i Trun(i)a - DOKOCENIE project completed

:mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt lut 17, 2012 16:07 Re: Bułkownik i Trun(i)a - DOKOCENIE project completed

Eeeeeeeeeeeee - chyba skądś to znam 8)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt lut 17, 2012 16:25 Re: Bułkownik i Trun(i)a - DOKOCENIE project completed

Taaaa... :roll: Sytuacja z wczorajszego popołudnia - siedzę sobie w kuchni, małż w pokoju. W pewnym momencie usłyszałam, że coś mówi. Z tonu wywnioskowałam, że to pytanie. Na końcu padło "kochanie" więc głupia myślałam, że to do mnie i grzecznie poprosiłam, żeby powtórzył. Dowiedziałam się, że małż pytał Yuki co by chciała, bo "tak się dziwnie patrzy" :roll:

Biegi przełajowe o świcie skończyły się u nas wraz z podrośnięciem najmłodszego w stadzie :wink: Teraz wariują czasem w nocy podczas pełni. No i nasz najstarszy prawie codziennie drapie drzwi wyjściowe 10-15 minut przed budzikiem i niestety nie uznaje weekendów :roll:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

[poprzednia][następna]