Szczęśliwa ósemka i goście. Szczuruś PNN, smutny koniec roku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 27, 2009 16:28 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

Jana pisze:Beżowe futro jak cappucino?! Zapach po ekspozycji na chłodny wiatr?

A czarnulce to espresso z kroplą mleka (Gryzia), espresso doppio (Małpeczka, lata jak po dużej dawce kofeiny) i latte bez mleka (Dźwiedź o spojrzeniu luzaka)!!!

Czarnulce mają futerko nie kołtuniące się, bo krótkie! Aksamitne, błyszczące, satynowe w dotyku! O! I nie potrzebują wietrzenia, żeby pięknie pachnieć (zwłaszcza Małpeczka :twisted: ).

I żadne tam błękitne ślipia nie dorównują złotym oczom w czarnej oprawie!

:ryk: :ryk: :ryk:

Jana, mi kotów czarnych zachwalać nie trzeba :) Mam moją czarną dymną Lunie, czy co prawda zielone a nie złote, ale co tam, umówmy się, że to czarny kot :twisted:

W ogóle cicho być, ja Ci tu tymczasa reklamuje a Ty co :D
Obrazek Zapraszamy na bloga!

iceangel

Od: Pt lut 03, 2006 15:21

Post » Pt lis 27, 2009 16:53 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

A ja reklamuję pozostałe 8) :mrgreen:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt lis 27, 2009 17:02 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

`latte bez mleka`... :roll:

:lol: :lol:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt lis 27, 2009 17:18 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

Agn pisze:'latte bez mleka'... :roll:

:lol: :lol:

No 8)

A ja mam latte bez kawy (Rózika). O.

Jana

Post » Pt lis 27, 2009 20:00 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

ja tam wole gladkie kociska, gladkie, blyszczace i aksamitne i mowie bez ceregieli :twisted:
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pt lis 27, 2009 23:08 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

Satoru pisze:ja tam wole gladkie kociska, gladkie, blyszczace i aksamitne i mowie bez ceregieli :twisted:

Brawa dla tej pani!!! 8)

A ja... zaliczyłam straszną wpadkę :oops:
Przygotowałam wizytówki-ogłoszenia kotów do adopcji, poprosiłam TŻa, żeby wydrukował. TŻ wraca do domu, wręcza mi wydruki i pyta "a czemu nie ma Świerczka?"
Ałaaaaaaaaaaaaaaa :oops: :oops: :oops:

No właśnie, czemu nie zrobiłam Świerczka?! Jest espresso, espresso doppio i latte bez mleka, jest Rudzik z astmą z piwinicy. A Świerczunia nie ma... :oops: :(

Od razu uprzedzam wszelkie insynuacje - Świerczek jest naszym kotem TYMCZASOWYM :twisted:

Jana

Post » Sob lis 28, 2009 11:23 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

Satoru pisze:ja tam wole gladkie kociska, gladkie, blyszczace i aksamitne i mowie bez ceregieli :twisted:
JA TEŻ :mrgreen: ZDECYDOWANIE ! Kiedyś ileś lat temu łaziły mi głowie MCO, ale już dawno mi się zmieniło. Teraz już wszystkie koty, do których mi się świecą oczy :lol: są gładziutkie, krótkowłose, nawet wręcz bez podszerstka.

Manu

Od: Czw sie 19, 2004 23:00

Post » Sob lis 28, 2009 19:35 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

Siedziałam dziś pół dnia na wystawie kotów rasowych. No fajne są, takie różne. Ładne, bo koty. Ale najładniejsze są dachowce!

Jana

Post » Sob lis 28, 2009 19:58 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

Jana pisze:Siedziałam dziś pół dnia na wystawie kotów rasowych. No fajne są, takie różne. Ładne, bo koty. Ale najładniejsze są dachowce!

No nie. Najładniejsze są jednak Norweskie Leśne. Zaraz po Siupsiupku i Różyczce ;)
Mnie na tej wystawie najbardziej zainteresowały niskie ceny żwirku i karmy oraz stoiska z różnościami. Zakupiłam prezenty gwiazdkowe z kocimi motywami dla rodziców 8) No i zabawka z piórkami strusimi, którą można nabyć tuż koło Koteryjnego stoiska jest ekstra. Polecam! Tan Pan powiedział, że sprzedaje te zabawki tylko na wystawach.
Myślałam, że na takich wystawach zdzierają z ludzi, a tutaj okazuje się, że jest taniej niż w necie 8O
Ostatnio edytowano Sob lis 28, 2009 20:03 przez genowefa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob lis 28, 2009 20:01 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

E tam, taniej. Ja kupuję taniej właśnie w necie, jeszcze do domu mi dowiozą. A ofert specjalnych jakoś dziś nie było. Za to padłam przy drapakach i powstać nie mogę :roll:

Norweskie leśne są ładne, ale jakieś takie... kudłate :twisted: Ja wolę dachowce :lol:

Jana

Post » Sob lis 28, 2009 20:10 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

Jana pisze:E tam, taniej. Ja kupuję taniej właśnie w necie, jeszcze do domu mi dowiozą.

No nie, żwirek był tak tani, że nigdzie w necie tak jeszcze nie znalazłam. Do domu sama sobie dowiozłam, ale gdybym nie miała takiej możliwości, to pewnie bym nie skorzystała.

Jana pisze:Norweskie leśne są ładne, ale jakieś takie... kudłate :twisted: Ja wolę dachowce :lol:

Nie znasz się :twisted: U mnie w podpisie miały być same Norweskie, ale wyszło jak wyszło :roll:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob lis 28, 2009 23:14 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

Genowefa, w Norwegii też pewnie takie mają, więc spoko 8)

Drapaki Rufi mnie powalają i będę taki miała. A raczej moje koty, bo sama chyba sobie jednak daruję harce drapakowe :lol:
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Śro gru 02, 2009 15:17 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

Gryzia ciachnięta 8) Nie ma już u nas płodnych kotów (chwilowo). Na ciachnięcie jeszcze czeka Dźwiedź, tymczas na placówce u Malk, ale sprawa jest ciut skomplikowana, bo chyba jest wnętrem :roll:

A Gryzelda spyla przede mną jak przed diabłem :( :( :(

Jana

Post » Czw gru 03, 2009 11:09 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

Jana pisze:Gryzia ciachnięta 8) Nie ma już u nas płodnych kotów (chwilowo). Na ciachnięcie jeszcze czeka Dźwiedź, tymczas na placówce u Malk, ale sprawa jest ciut skomplikowana, bo chyba jest wnętrem :roll:

A Gryzelda spyla przede mną jak przed diabłem :( :( :(

zawsze lepiej brzmi "placówka" niż "wygnanie" :mrgreen:
dziś chcę kociaka zabrać na wizytę do pani doktor, żeby zakwalifikowała go do zabiegu...
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Czw gru 03, 2009 14:53 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

Dialog z Gryzeldą wczoraj wieczorem:
- Gryziu, nie lataj tak, rano miałaś sterylkę!
- Sterylkę miałam? Jaką sterylkę?
i poleciała za piłeczką...

Dialog z Gryzią dziś rano:
- Mała, prosiłam, nie biegaj tak!
- Co? Daj spokój, zajęta jestem!
i poleciała...

Czy ten kotek na pewno miał wczoraj rano operację? :roll: :roll: :roll:

Jana

[poprzednia][następna]