Ufff, Sabcia zjadła!!!!! Wylizała chyba z 7 past. Saszetek nie chciała, ale może dlatego, że zaczęłam od past i już jej się nie chciało. No, ale najważniejsze, że zjadła!
Te pasty dla Sabci to zamiast jedzenia? Niestety nie nadrobiłam całego wątku i za bardzo nie w. Temacie jestem Wiem se Sabci cis dolega i chudnie Tyle zakodowalam
Moniko, Sabcia ma chłoniaka i jest na sterydach. Przez jakiś czas miała bardzo bolesny węzeł (tak przypuszczam) i nie mogła nic jeść, wszystko ją urażało, wtedy tylko te miamor cat snack mogła zjeść bez bólu. Potem sterydy spowodowały, że ból przy jedzeniu ustąpił i Sabcia zaczęła jeść suche i wylizywać sos lub galaretkę z różnych saszetek. Ale i tak pasty są głównym daniem Teraz jednak znowu gorzej je, nie widzę, żeby chrupała suche. Chęć jedzenia wraca jej po tabletkach na apetyt i czasem też po kolejnej dawce sterydu (dziś zjadła po sterydzie).
Ostatnio edytowano Sob kwi 27, 2019 0:05 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Aha teraz rozumiem ta radość z każdego zjedzenie czegokolwiek przez Sabcie. Chore koty są bardzo dzielne. Sabciu ciocia tuli cię mocno słonko. Jedz tyle ilemdasz radę kochanie żeby Duża miała radość
Ciociu MonikoMroz, ciociu aga66 dziękuję Staram się Sabcia
No tak to jest. Oczywiście Sabcia lepiej je po tabletce, ale dla niej samo podawanie czegokolwiek do pysia jest wielkim stresem, więc bardzo się cieszę, jak obejdzie się bez tabletki, nawet jak można ją podać (wolno co 3 dni, ale Sabcia dostała dopiero 3 razy).
jolabuk5 pisze: No tak to jest. Oczywiście Sabcia lepiej je po tabletce, ale dla niej samo podawanie czegokolwiek do pysia jest wielkim stresem, więc bardzo się cieszę, jak obejdzie się bez tabletki, nawet jak można ją podać (wolno co 3 dni, ale Sabcia dostała dopiero 3 razy).
jak ja cię dobrze rozumiem... próbuję Frydze podać tabletkę - nie ma szans rozkruszyłam i próbowałam podać pod przykrywką pasty - nie zjadła, a zanim się zorientowałam zjadła to Mati w zasadzie Matisi nie zaszkodzi, ale Fryga nie chce jeść i nie mam pomysłu na nią
To ja sie tym bardziej ciesze ze moja Bagi zjada codziennie 1/2 tabletki na jelita Bez zadnych problemów A jeszcze dwa lata temu jak do nas przyjechała nie dala sie dotknąć bo taki dzikus byl
No dobrze, chyba czas na kolejny odcinek KĄCIKA MUZYCZNEGO Vittorio Monti był włoskim muzykiem, skrzypkiem i dyrygentem przełomu XIX i XX wieku. Komponował balety i operetki, utwory wokalne i instrumentalne, ale jego twórczość została zapomniana, z wyjątkiem jednego, krótkiego utworu, napisanego w 1904 r. Za to ten Czardasz znają chyba wszyscy. Posłuchajcie go w mistrzowskim wykonaniu Davida Garretta. Utwór ma ok. 4 min. 30 sekund, ale Davidowi wystarcza 4 min. 10 sek., bo tempo utrzymuje zawrotne...(nagranie z koncertu w Mediolanie w 2015 r., dla 40 000 widowni)
Na wątku jest więcej ciekawych wpisów i linków, ale tu, do wątku Sabci, będę przenosiła tylko wpisy pod hasłem "Kącik Muzyczny", tak jak obiecałam Będę je wrzucała w soboty, bo w weekend jest zwykle więcej czasu, może ktoś zajrzy...