Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 30, 2014 16:25 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Miraclle pisze:Witajcie dziewczyny :1luvu:
Jak zawsze zabiegana jestem i na nic nie mam czasu :oops:

Mireczko psinka już lepiej ma z futerkiem i oczywiście nie chce pozować do zdjęć :ryk:

Z resztą w domu taki mam rozgardiasz, że nie ma po co robić fotek, wszędzie pełno rzeczy.
Mało tego wyszedł mały problem ze ścianami są zaparzone i trzeba wszystko skuwać do cegły przez co przyjście fachowca przedłuża się w czasie.

Już mam dość, a jeszcze się nie zaczęło.

Z braku czasu i tego wszystkiego nawet nie mam kiedy do Was zajrzeć, a tak mi za Wami tęskno i Waszymi futrami.
Kochana jesteście mimo tego zaglądacie do Nas :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

witaj Basieńko :1luvu:
a co z tymi ścianami się stało? od czego tak się zrobiło?
masz cegłę pod spodem? to zostaw, ładnie wyglada, teraz często tak robią
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto wrz 30, 2014 16:53 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Hej Basieńko :1luvu:

Tak właśnie podejrzewałam, żeś zarobiona :D
Tyle dobrze, że u Was w porządku, no może oprócz remontu... ale to tak bywa niestety, pamiętam co działo się u nas...

Pozdrawiam mocno i miziam zwierzyniec cały :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro paź 01, 2014 13:31 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

mir.ka pisze:

witaj Basieńko :1luvu:
a co z tymi ścianami się stało? od czego tak się zrobiło?
masz cegłę pod spodem? to zostaw, ładnie wyglada, teraz często tak robią

Witaj Mireczko :1luvu:
Pewnie tak się stało przez panele ścienne które były lat.
Ojciec zdrapał farbę do tynku. Na to fachowiec miał położyć gładź, ale jak ściana jest zaparzona to toto może zacząć odpadać. Oczywiście, są fachowcy którzy mimo takich akcji kładą gładź, a później po latach odchodzą płatami gładź, farba, tynk się sypie.

Pod spodem jest cegła, ale jaka to cegła :roll: daj spokój wygląda to okropnie, do tego jak skuje się tynk to od razu sa kable z instalacji elektrycznej na wierzchu.

Ojciec dziś kuje wszystko boschem więc jest brud, kurz i hałas. Futerka jako tako to znoszą.

Jak dobrze przyjdzie w sobotę mają przyjść chłopacy wymieniać instalację elektryczną.

Kosmos, brud, a cena końcowa to dopiero będzie kosmos :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro paź 01, 2014 13:32 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Rilla07 pisze:Hej Basieńko :1luvu:

Tak właśnie podejrzewałam, żeś zarobiona :D
Tyle dobrze, że u Was w porządku, no może oprócz remontu... ale to tak bywa niestety, pamiętam co działo się u nas...

Pozdrawiam mocno i miziam zwierzyniec cały :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cześć Kasiu :1luvu:
Mnie remonty pobijają tylko pod względem futerek, martwię się o nie.
Stres i białaczka to najgorsze połączenie. Ehhhh oby jakoś to poszło.

Buziaki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro paź 01, 2014 18:42 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

no to nieźle macie :strach: :strach: :strach: :strach:
biedne zwierzaczki :(
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro paź 01, 2014 21:00 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Życzę Basieńko wytrwałości w tym wszystkim.
I głaszcz futerka często bo one pewnie nie wiedzą co sie w domu dzieje :strach:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro paź 01, 2014 23:46 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Miraclle, trzymaj się. :ok:
Wiesz,że ja tego lata pomalowałam pokój (ten większy) przy siedmiu dorosłych kotach i dwóch kociaczkach. A na poczatku mój mąż mówił, że powinnam się na ten czas wyprowadzić z kotami :mrgreen: ....(ale tak szczerze: gdybym miała gdzie i jak to bym najchętniej to zrobiła).
I tradycyjnie proszę wygłaskać foooterka w moim imieniu.
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Sob paź 04, 2014 15:11 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

:1luvu: :201461 :201461

i jak postępy w remoncie?
Obrazek

mir.ka

Post » Sob paź 04, 2014 15:19 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Ooo,ja tez pamiętam nasz remont,rozpeerducha na całości,przez bodaj 3 miesiące,bop mój Tż wszystko sam robił
Ja z brzuchem,bo 6-8 miesiąc ciąży,zła,bo za dużo pomóc nie mogłam,żeby szybciej to poszło,dobrze,ze kuzynki mąż trochę pomógł i sama kuzynka kiedyś
Brrrrr

teraz najbliższy ewentualny remont nas czeka,to w kuchni,jak będziemy ewentualnie zmywarkę kupować,ale na razie jesteśmy na etapie czy i w ogóle,a jak tak,to jaką,jakiej firmy kupimy
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob paź 04, 2014 15:24 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Myszolandia pisze:Ooo,ja tez pamiętam nasz remont,rozpeerducha na całości,przez bodaj 3 miesiące,bop mój Tż wszystko sam robił
Ja z brzuchem,bo 6-8 miesiąc ciąży,zła,bo za dużo pomóc nie mogłam,żeby szybciej to poszło,dobrze,ze kuzynki mąż trochę pomógł i sama kuzynka kiedyś
Brrrrr

teraz najbliższy ewentualny remont nas czeka,to w kuchni,jak będziemy ewentualnie zmywarkę kupować,ale na razie jesteśmy na etapie czy i w ogóle,a jak tak,to jaką,jakiej firmy kupimy

nad zmywarką to nie masz sie co zastanawiac tylko kupowac :)
Obrazek

mir.ka

Post » Sob paź 04, 2014 15:33 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Myślisz ? Miruś ?
O oszczędności wody z tym sprzętem słyszę naokoło i czytam,zastanawiam się jak prądowo sprawa wygląda,czy duża różnica jest między rachunkami bez zmywarki a ze zmywarką
Ale coraz bliżej jestem zdecydowania,bo nieraz tego ciągłego zmywania mi się odechciewa
Już kiedys pisałyśmy w temacie chyba u charm'ka w wątku
Ale potem temat jakoś nam upadł,bo mieliśmy kilka innych drobnych problemów,ale co kawałek temat nam wraca
Obrazek

Myszolandia

Post » Sob paź 04, 2014 15:39 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Myszolandia pisze:Myślisz ? Miruś ?
O oszczędności wody z tym sprzętem słyszę naokoło i czytam,zastanawiam się jak prądowo sprawa wygląda,czy duża różnica jest między rachunkami bez zmywarki a ze zmywarką
Ale coraz bliżej jestem zdecydowania,bo nieraz tego ciągłego zmywania mi się odechciewa
Już kiedys pisałyśmy w temacie chyba u charm'ka w wątku
Ale potem temat jakoś nam upadł,bo mieliśmy kilka innych drobnych problemów,ale co kawałek temat nam wraca

i tam własnie pisałam, ze mam swoja kilkanascie lat, nigdy sie nie zzastanawiałam ile jest oszczednosci na wodzie prądzie czy gazie, bo dla było ważne, ze nie musze zmywać ręcznie, pomimo, ze tylko po dwóch osobach
jak nieraz powtarzam, zmam przyjemniejsze rzeczy do robienia niz mycie garów :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Sob paź 04, 2014 15:45 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

mir.ka pisze:
i tam własnie pisałam, ze mam swoja kilkanascie lat, nigdy sie nie zzastanawiałam ile jest oszczednosci na wodzie prądzie czy gazie, bo dla było ważne, ze nie musze zmywać ręcznie, pomimo, ze tylko po dwóch osobach
jak nieraz powtarzam, zmam przyjemniejsze rzeczy do robienia niz mycie garów :mrgreen:

z tym prądem to z ciekawości samej chciałam sobie wiedzieć,dla siebie tak
A tego chyba nie widziałam co tam pisałaś,bo potem chyba zaczęły się moje tyły na forum i nie ogarniałam
właśnie o tą wygodę mi chodzi,że nie trzeba zmywać ręczni i jedna szafka dojdzie przy okazji,bo tę gdzie jest suszarka w tej chwili,będzie przerobiona na zwykłą szafkę,wstawiłabym sobie tam szklanki,co mi się aktualnie walają po innych szafkach w pokojach
No plany są,ciekawe co z tego wszystkiego wyjdzie,bo jeszcze Tż planuje zmianę płytek w całej kuchni 8O
Obrazek

Myszolandia

Post » Sob paź 04, 2014 15:51 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

Myszolandia pisze:
mir.ka pisze:

z tym prądem to z ciekawości samej chciałam sobie wiedzieć,dla siebie tak
A tego chyba nie widziałam co tam pisałaś,bo potem chyba zaczęły się moje tyły na forum i nie ogarniałam
właśnie o tą wygodę mi chodzi,że nie trzeba zmywać ręczni i jedna szafka dojdzie przy okazji,bo tę gdzie jest suszarka w tej chwili,będzie przerobiona na zwykłą szafkę,wstawiłabym sobie tam szklanki,co mi się aktualnie walają po innych szafkach w pokojach
No plany są,ciekawe co z tego wszystkiego wyjdzie,bo jeszcze Tż planuje zmianę płytek w całej kuchni 8O

ja mam taką na 45 cm, ze względu na brak miejsca nie chciałam większej, bo te mam wstawiona pod ociekacz jednokomorowego zlewozmywaka
Obrazek

mir.ka

Post » Sob paź 04, 2014 21:13 Re: Moje 2+1 V, czyli FeLVki i psinka. Tofi astma...

właśnie identycznie chcemy zrobic pod ten ociekacz i też taką kupić
Obrazek

Myszolandia

[poprzednia][następna]