Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół: s89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 13, 2013 15:57 Re: Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół:

Dziękujemy :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro lis 13, 2013 16:28 Re: Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół:

Dopiero teraz obejrzałam foty !

Super !
Wygladają na mega wypaśne kociska :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=157693

Obrazek Tęsknimy... Cały czas i bez końca.

Agnes181jaw

Od: Czw maja 16, 2013 18:19

Post » Śro lis 13, 2013 16:30 Re: Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół:

Ano... Cieszymy się z kolejnego wizytatora :) Ciekawe kiedy nowy wątek :D

Spilett

Post » Śro lis 13, 2013 19:03 Re: Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół:

Mam ochotę nakopać komuś do dupy, naprawdę.
Słuchajcie (czytajcie) jakie jaja.
Właśnie wróciłam od naszej wetki z wynikami Szarusia...

...i okazuje się, że są one ŚWIETNE!
Po pierwsze, mocznik i kreatynina ciut tylko powyżej normy, FOSFOR w samym środku normy, brak jakichkolwiek niepokojących zaburzeń, jedynie obniżone troszkę leukocyty i bilirubina.
Czyli że kto miał rację, kto mówił żeby konsultować wyniki, kto mówił że Szary nie ma PNN? No JA.
Ale sam Rafał dałby się przekonać. ALE JEGO MAMUSIA... Ona jest przekonana że kotek już jedną łapką w grobie i już rozpacza.

A tymczasem Szaruś wcale nie ma PNN bo:
1) nie jest chudy
2) ładnie je
3) nie robi siusiu z krwią
4) robi siusiu w ogóle
5) nie śmierdzi mu z pysia
itp, itd... Mocno prawdopodobne jest też to, że wcale nie ma kamienia w pęcherzu moczowym, jak zdiagnozowali na Metalowców. Ponadto, robili mu USG na środku brzusia, a każdy bardziej rozgarnięty ludź wie, że nerki są z tyłu i USG dla nerek się robi po boku/z tyłu.
Dlatego też w przyszłym tygodniu idziemy na USG do naszej wetki.

Co więcej!
Zastanawiający jest fakt, że mimo codziennych kroplówek mocznik i kreatynina wzrosły. I od niedzieli się Szarusia stresuje, zamyka w transporterku, przenosi do łazienki i molestuje 20-minutowym kroplówkowaniem... podskórnie... które najwyżej może go przepłukać.

A ja od drugiej wizyty mówiłam, że to nie pnn i źle prowadzą kota. Ale szanowna pani teściowa oczywiście mnie nie słucha, bo przecież WET wie lepiej... Dobrze, że zaciągnęłam dziś TŻa z Szarym do naszej wetki. Najlepsze jest to, że jeszcze nie powiedział mamusi o samym fakcie wizyty ani o wynikach. Coś czuję że ciężko ją będzie przekonać, że miałam rację, ale trzymajcie kciuki.

Spilett

Post » Śro lis 13, 2013 19:10 Re: Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół:

Gratuluję - oszczędzasz biednemu Szarusiowi stresów i niepotrzebnego leczenia! :ok:
Super, że kociasty jest zdrowy.
Teraz tylko trzymam kciuki za przekonanie teściowej :ok:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Śro lis 13, 2013 19:17 Re: Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół:

Nakop ! a co se będziesz żałować !

Agnes181jaw

Post » Śro lis 13, 2013 19:18 Re: Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół:

No, taki całkiem zdrowy to on nie jest, no ale grunt że nie ma PNN i nie umiera tak jak sobie to jego pani wyobraża.
Ta kobieta należy do tych trudnorefermowalnych, więc podejrzewam że lekko nie będzie...
Ale w sumie też mi przykro że mnie się nie słucha, bo co ja tam mogę wiedzieć (kij z tym że się naczytałam na miau i wszędzie gdzie tylko pisali o chorobach nerek ludzie z doświadczeniami, kij że ja od razu wpadłam na to, że wyniki są nie teges...), bo przecież lekarz wie lepiej :?

Spilett

Post » Śro lis 13, 2013 19:19 Re: Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół:

AAAA i bardzo NIE POLECAM tak zwanego lekarza weterynarii Wojtka Łukawskiego z kliniki na Metalowców.

Spilett

Post » Śro lis 13, 2013 19:33 Re: Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół:

Rozmowy Perełkowe poranne:

http://www.youtube.com/watch?v=Z3U_acNK ... e=youtu.be

Uwaga: oglądać z dźwiękiem :P

Spilett

Post » Śro lis 13, 2013 19:39 Re: Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół:

Spilett pisze:Rozmowy Perełkowe poranne:

Uuuu....ta wspinaczka musiała boleć :lol:
W w ogóle to co dręczysz kota i nie chcesz drzwi otworzyć a tak ładnie prosi :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro lis 13, 2013 19:45 Re: Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół:

no właśnie to było dręczenie :)

Kochana jest :)

Agnes181jaw

Post » Śro lis 13, 2013 19:46 Re: Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół:

Ewa L. pisze:
Spilett pisze:Rozmowy Perełkowe poranne:

Uuuu....ta wspinaczka musiała boleć :lol:
W w ogóle to co dręczysz kota i nie chcesz drzwi otworzyć a tak ładnie prosi :mrgreen:

Bo zaraz wychodziłam na uczelnię a po drugiej stronie była Zuza... A Perełka+Zuza = tajfun!

Spilett

Post » Śro lis 13, 2013 19:46 Re: Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół:

Hahaha, jak oglądałam, to aż Luna przyleciała do mnie sprawdzić, kto tak miauka :D

Śliczna mała gaduła :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Śro lis 13, 2013 19:50 Re: Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół:

Perełka właśnie śpi a jak włączyłam to w milisekundę znalazła się na biurku, zdziwiona :D

Spilett

[poprzednia][następna]