Czteropak ma już 8 tyg. Zdjęcia nowe są :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 28, 2013 10:27 Re: Czteropak rośnie. Kajtk i Zolza sie bija ; ( co bedzie d

Mam ta paste. Musze chyba jej dawac wiecej.

basidrak20

Od: Pon kwi 22, 2013 10:24

Post » Sob gru 28, 2013 12:28 Re: Czteropak rośnie. Kajtk i Zolza sie bija ; ( co bedzie d

Saszetka zjedzona w ciagu godziny. Dawalam jej po dwankesy co kilka minut. Mam jeszcze jedna ale to na pozniej. Jutro weterynarz sprawdzimy czy lepiej. Kuwety czyste :)
Chcialam powiedziec ze mam male lobuzy. Wlasnie jeden kociam bodajze Anastazja zjadla mi zestaw sluchawkowy. Tak sie nim zajela ze mam kilka kabelkow. Osobno mikrofon i kazda ze sluchawek . Zolza ich nie pilnuje. Mam w domu tyle kabli ze boje sie wyjsc z domu aby cos nie przegryzly. Bede zaraz zabezpieczac.
Pregus nie chce jesc. Wczoraj wciskalam mu na sile suche chrupki jak zaskoczyl to zjadl garsc. Dzis chcialam powtorzyc wczorajszy sukces ale bezskutecznie . Robil mnie w balona. Myslalam ze zjadl. Oblizak sie j patrzy na mnie swymi oczkami. Patrze a z pyszczka wylatuje chrupek. Ja juz nawet te chrupki krusze aby bylo mi latwiej je mu dawac a on i tak takie okruszki wypluwa.

basidrak20

Post » Sob gru 28, 2013 13:35 Re: Czteropak rośnie. Kajtk i Zolza sie bija ; ( co bedzie d

A mięso im dawałaś?
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Sob gru 28, 2013 13:39 Re: Czteropak rośnie. Kajtk i Zolza sie bija ; ( co bedzie d

Nie.
Zolza nie lubi a maluch mial biegunke wiec maja tylko jedna karme. PoN. Nic sie nie dzieje. Mam w zamrazalniku wolowine. Do jutra mam sie wstrzymac z czymkolwiek.
Malch nie chce gryzc. Za godzine bede zamykac Zolze aby dac kociakom i Kajtkowi jesc. Zobaczymy czy zje sam. Bo Zolza juz nie chce karmic jak maluchy do niej przychodza to ona od nich sobie idzie.

basidrak20

Post » Sob gru 28, 2013 13:52 Re: Czteropak rośnie. Kajtk i Zolza sie bija ; ( co bedzie d

To dziwne, że maluchy mają biegunkę po mięsie... A jakieś mokre? Kociaki jednak wolą coś mokrego na początek ;)
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

Post » Sob gru 28, 2013 15:01 Re: Czteropak rośnie. Kajtk i Zolza sie bija ; ( co bedzie d

Mam saszetki rc i jesze musy i jeszcze jedne saszetki. Jak wroce napisze jakie. Maluchy juz od dluzszeto czasu jedza suche i mokre. Tlko pregus sie lamie.
Jest ok. Zolza bez wyskokow. Zobaczymy wieczorem

basidrak20

Post » Sob gru 28, 2013 19:53 Re: Czteropak szaleje. Nauka kuwetkowania :/

basidrak20 pisze:A nastepne beda na wakacje. Zolza odpocznie i potem znowu...

basidrak20 pisze:Czyli raz w roku :) Nie będę męczyć Zołzy. Na wakację jak będzie ruja to ją pokryje.

Hodowla kotów to nie zabawa lalkami Barbie :evil:
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Sob gru 28, 2013 22:16 Re: Czteropak rośnie. Kajtk i Zolza sie bija ; ( co bedzie d

A kto tu si bawi???
Na te chwile zastanawiam sie czy Zolza bedzie drugi raz mama. Ja nie powiedzialam ze to zabawa a jesli tak zostalo odebrane to przykro mi. Ja tylko powiedzialam ze nastepne maluchy beda ale nie tak szybko. Napisalam najproscij jak umiem. Odpowiedzialam szybko na pytanie. Moze nie przemyslalam.
Kolejne krycie bedzie bardzo przemyslane. Najwazniejsze jest zdrowie kotki.
Jestem ciagle w kontakcie z innymi hodowcami. Nie orbierajcie tego tak doslownie bo czasami czlowiek sie spieszy i napisze cos co pozniej moze brzmiec nieco inaczj niz powinno.
Wszystko co robie jest pod opieka lekarza. Nie dam zobic krzywdy Zolzie choc to Zolza jest.

Wiecie jak gada i upomina sie o jedzenie. Dzis sama szafki otwierala w poszukiwaniu jedzenia.

Mozecie powiedziec ze ja glodze. Jakbyscie ja zobaczyly to byscie pewnie tak pomyslaly.

Zanim bede myslec o kolejnych maluchach musze Zolze wyprowadzic na prosta ;)

Dzis starcie

Kotka vs zestaw sluchawkowy
Kotka vs ladowarka

Oba starcia wygrala kotka. Bardzo podobaly sie jej kabelki. Takie mieciukie. Nie mam pojecia jak sie do nich dostala. Pochowalam w domu wszystko. A tu niespodzianka.
Pregusa zmusialam do jedzenia. Wepchalam mu papu do pyszczka a potem sam palaszowal az milo bylo patrzec. Zaraz Zolzi dam ostatnia czesc saszetki zamykam w drugim pokoju i karmie makuchy i Kajtka.

basidrak20

Post » Sob gru 28, 2013 22:25 Re: Czteropak szaleje. Nauka kuwetkowania :/

vivien pisze:

basidrak20 pisze:Czyli raz w roku :) Nie będę męczyć Zołzy. Na wakację jak będzie ruja to ją pokryje.

Nie bawie sie. Gdyby tak bylo to mialabym 5 kotek i krylabym je co chwile i nie patrzylabym na to czy sa zdrowe i czy wszystko z jimi ok.

Przykro mi ze tak to odebralas. To byla tylko szybka odpowiedz na stwierdzni nie oddawaj Zolziatek albo zrob nastepne. :(

basidrak20

Post » Sob gru 28, 2013 22:31 Re: Czteropak rośnie. Kajtk i Zolza sie bija ; ( co bedzie d

Basiu przecież my wiemy, że dbasz o Zołzę i nie chcesz zrobić jej nic złego.
Przecież hodowla polega na tym, że kotka ma młode, jest w ciąży i rodzi.
Niekryte ruje też są obciążeniem dla zdrowia kotki.

Czekamy na zdjęcia Zołziątek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob gru 28, 2013 22:32 Re: Czteropak rośnie. Kajtk i Zolza sie bija ; ( co bedzie d

Jutro jak bedzie slonce wim obiecuje i nie wrzucam ale ostatnio mam tyle obowiazkow ze czasami zapominam z trzy ba jesc :(

basidrak20

Post » Nie gru 29, 2013 6:38 Re: Czteropak rośnie. Kajtk i Zolza sie bija ; ( co bedzie d

Go!Go! pisała w wątku którymś na hodowcach, co robi, żeby kotka jej nie chudła po kociętach.
Moje obydwie też jak kociaki miały 3-4 tyg wyglądały jak szkieletory i długo musiałam je odpasać. Mam nadzieję, że u Tiny tak nie będzie
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

Post » Nie gru 29, 2013 10:26 Re: Czteropak rośnie. Kajtk i Zolza sie bija ; ( co bedzie d

Moja kotka zawsz byla chuda. Maluchy zaraz 8 tygodni. Zolza dalej dokarmia. Bo upominaja sie jak diabli. Odrobaczone juz sa. Czekam z pierwszym szczepieniem bo wirus panuje w domu i postanowilismy z wetem ze jak wyleczymy Zolze to zaszczepimy. Moze we wtorek lub w srode bedzie szczepienie. Troszke pozno ale musza byc zdrowe na szczepieniu.
Rozna jak na drozdzach. Moja wazy 820 a niebieski kocurek 800. Pregus odstaje ale poszedl w mamusie. 690.
Nowy domek bardzo sie cieszy z preguska.. nawet z tego ze jest " inny"
Eczoraj spalam z 5 kotami. Jak sie przebudzilam to zal bylo mi wstawac bo na mnie maluchy spaly.

basidrak20

Post » Nie gru 29, 2013 18:19 Re: Czteropak szaleje. Nauka kuwetkowania :/

basidrak20 pisze:
vivien pisze:

Nie bawie sie. Gdyby tak bylo to mialabym 5 kotek i krylabym je co chwile i nie patrzylabym na to czy sa zdrowe i czy wszystko z jimi ok.

Przykro mi ze tak to odebralas. To byla tylko szybka odpowiedz na stwierdzni nie oddawaj Zolziatek albo zrob nastepne. :(

Nie jestem i najprawdopodobniej nigdy nie będę hodowcą - nie mam tyle odwagi i nie jestem przekonana czy mam odpowiednią wiedzę pomimo wieloletniego doświadczenia w opiece nad kotami (pewnie uzbierało by się tych lat jakieś dzieścia).
Ale mam ogromną przyjemność obserwować kilku hodowców z sercem i ich koty - i według mnie następny miot po pół roku (bo Zołza jeszcze karmi w tej chwili) to stanowczo zbyt szybko.
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Nie gru 29, 2013 18:52 Re: Czteropak rośnie. Kajtk i Zolza sie bija ; ( co bedzie d

Nie pol roku a prawie rok. . To po pierwsze a po drugie...

Nie bede sie tlumaczyc.

basidrak20

[poprzednia][następna]