Jego Wysokość Malagito :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 25, 2013 16:39 Re: Jego Wysokość Malagito :)

A Malagito pewnie się zaprzyjaźni z nowym, bo jak był mały uwielbiał się z innymi kotami bawić :)

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pon mar 25, 2013 16:42 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Oby, pokładam nadzieje w tym, że planuję wziąć małego kota - takiego trzy- do max. pięciomiesięcznego. Bo w przypadku obu wizyt u weterynarza, kiedy do gabinetu zawitał niespełna roczny maine coon mojego weta, który bardzo się chciał z Malagą bawić, jego reakcja była bardzo... żarliwa. :lol: Tzn. syki, stroszenie i kłapanie zębami, taki to waleczny tygrys. :wink:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Pon mar 25, 2013 18:41 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Jest i nasz książę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Malaga jak zawsze dostojny i wyluzowany :mrgreen:
Blog fajna sprawa, ale można prowadzić i wątek i bloga :ok: :mrgreen:

Pozdrawiam :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon mar 25, 2013 21:14 Re: Jego Wysokość Malagito :)

solarie pisze:Oby, pokładam nadzieje w tym, że planuję wziąć małego kota - takiego trzy- do max. pięciomiesięcznego. Bo w przypadku obu wizyt u weterynarza, kiedy do gabinetu zawitał niespełna roczny maine coon mojego weta, który bardzo się chciał z Malagą bawić, jego reakcja była bardzo... żarliwa. :lol: Tzn. syki, stroszenie i kłapanie zębami, taki to waleczny tygrys. :wink:

Może odnajdzie się w roli tatusia dla malucha :wink: tamten u weterynarza był duży i Malaga chciał pokazać jaki to z niego macho :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Wto mar 26, 2013 9:09 Re: Jego Wysokość Malagito :)

to ja na bloga czekam z utęsknieniem :ok: zdjęcia Malagi są takie ładne, a na blogu jest większa możliwość ich umieszczania :mrgreen: poza tym, tak jak piszesz, blog jest bardziej osobisty 8)

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Wto mar 26, 2013 14:11 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Reakcja Malagi była całkowicie poprawna. I obojętnie od wieku adoptowanego kotka będzie pewnie początkowo taka sama. Ale czas pozwala kotom fajnie ułożyć wzajemne relacje. A Malagito będzie szczęśliwy, że ma z kim pobrykać.

Szkoda tych kociaków. Ale niestety ludzie najczęściej chcą się szybko pozbyć problemu. Którego sobie przecież sami narobili. Primka trafiła do nas w wieku 6 tygodni. Ma wszystkie kocie zachowania, potrafi się dobrze komunikować, ale mnie traktuje jak matkę i jest bardziej człekolubna niż reszta bandy. No, może poza tymczasem Ciapkiem.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Śro mar 27, 2013 12:12 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Że tak powiem, te biedne kociaki już "przekreśliłam", bo się odpowiedzi nie doczekałam. :( No szkoda, ale poczekam do czerwca w takim razie.
A tak poza tym, to Malaga jest rozpuszczony jak dziadowski bicz, na moje własne życzenie. :twisted: Skubaniec przyzwyczaił się, że jak przychodzi kurier albo listonosz, to zawsze niesie coś dla niego. Wyobrażacie sobie jakie dzisiaj się u mnie dantejskie sceny działy jak przyszedł listonosz, Malaga mi asystował w otwieraniu paczki od samych drzwi - a tu nic nie dostał, bo tym razem paczka była w pełni dla mnie. :twisted: :twisted: :twisted: Jak się zorientował to ależ się wściekł! Zaczął gonić między pokojami, wyć, tarmosić wszystkie zabawki na ziemi... :mrgreen: Takie rozpuszczone dziecko mam. :twisted:

Postanowiłam też dzisiaj z mamą, że dopóki święta nie miną, wszystkie spawy załatwiamy na nogach - bo nie dość, że pod supermarketami na parkingach nawet igły się nie wciśnie, to jeszcze ludzie jeżdżą jak potłuczeni, byle tylko szybko, szybciej... Masakra! :? Prawie dzisiaj miałabym właśnie na parkingu stłuczkę, bo wyjeżdżałam już z mamą, a tu nagle z jednej alejki rozpędzony dziadek (koło 80-tki miał, a tak szarżował...) prawie wjechał mi w bok auta. 8O Tak mu było spieszno, żeby parking opuścić... :roll:

I w ogóle póki co jednak będę zakładać nowy wątek, bo wiecie co? Nie mam pomysłu na adres na bloga - jak tylko wpadnę na jakiś (moim zdaniem) genialny pomysł, to okazuje się, że adres zajęty. :wink: Jak mi coś wpadnie do głowy, to dopiero wtedy.

solarie

Post » Śro mar 27, 2013 14:02 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Fajnie, że zostajesz z nami :1luvu:
A, że Malagiś rozpuszczony?
To nic, masz go tylko jednego, ja rozpuszczałam zwierzorki po kolei jak się u mnie pojawiały i dzisiaj momentami są nie do opanowania :wink: :D
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro mar 27, 2013 19:00 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Malaga rozpuszczony to fakt,ale pamiętaj to on właśnie Dużą owinął sobie wokół pazurka i rządzi na całego :lol: Malaga teraz jesteś pewny kocie swego-Duża jest twoja i już,i wykorzystujesz to prawidłowo,tak ma być :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: cwane kocisko z ciebie :wink:

rudy kociak

Post » Śro mar 27, 2013 21:12 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Moi drodzy, poczyniłam bloga - zapraszam. 8)
http://mrucze-wiec-jestem.blogspot.com/

Poszło szybciej niż myślałam... :lol:

solarie

Post » Śro mar 27, 2013 22:15 Re: Jego Wysokość Malagito :)

dodam cię do obserwowanych :3 jak zobaczysz kogos z taki azjatyckim ryjem na avatarze - to ja XD

Koczi

Od: Czw sie 30, 2012 6:05

Post » Czw mar 28, 2013 10:07 Re: Jego Wysokość Malagito :)

solarie pisze:Moi drodzy, poczyniłam bloga - zapraszam. 8)
http://mrucze-wiec-jestem.blogspot.com/

Poszło szybciej niż myślałam... :lol:

Byłam odwiedziłam i stwierdzam cudo-blogerka i bohater bloga :wink:

rudy kociak

Post » Czw mar 28, 2013 10:21 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Bardzo sympatyczny blog, a jaka grafika :1luvu:
Będę zaglądać :)
Malagito, ajlowju!

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Czw mar 28, 2013 14:53 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Zapraszam do nas. Amy po kastracji, są fotki ;)

Na bloga zaraz zajrzę . . .
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt mar 29, 2013 16:17 Re: Jego Wysokość Malagito :)

solarie

[poprzednia][następna]