Mirmiłki :) - KONIEC cz. III. Prosimy o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 18, 2012 10:10 Re: Mirmiłki :)

Kicorek pisze:Bolusiowi nic nie będzie, w końcu to drapieżnik! Mięcho to jego żywioł! I wreszcie masz prawdziwego kota, czyli złodziejskie nasienie :mrgreen: (jak ktoś do mnie przychodzi, to zawsze jeden z gości musi pilnować stołu, jeżeli cokolwiek na nim jest, bo inaczej blat w mgnieniu oka zostałby opróżniony :twisted: )
Pamiętasz nasze dziwne odruchy, FluszakaPluszaka i moje, jak zastawiłaś stół? Bo my mamy normalne koty, teraz już wiesz, z czym to się wiąże :lol:

Pamiętam, pamiętam! Do tej pory się śmieję. :lol:
Kurczę, Dziewczyny, kiedy powtórzymy spotkanie? Zaraz rok minie... :( Tak fajnie było. Wasza wędka nadal cieszy się niesłabnącym uznaniem. Te zabawki z dobrego serducha dane, to jakieś przedziwnie trwałe są. Szczur od Thorkatta i piłeczka też są kochane wielce.

Kicorek pisze:Torba piękna, kolor też ma cudny (bardzo lubię wszelkie odcienie czerwieni - i jaśniejsze, i ciemniejsze, żywe i zgaszone). Gdzie kupiłaś i czy droga była? :oops:

Kupiłam w ccc. Firmy Jennifer&Jennifer. Dość droga - 89 zł.
Lubię torby J&J, bo mają zawsze szwy wzmacniane. Mogę zdjęcie cyknąć. Wszystkie kieszonki obszywane są dodatkowo takim twardym "czymś", a podszewka jest bardzo gruba i solidna. Służą mi zawsze wiele lat. Dwa razy nacięłam się na torebki z "prawdziwego", porządnego niby sklepu, a nie sieciówki, i podszewka w tych torbach rwała się po kilku dniach. Gdy zaniosłam torebkę z reklamacją, pani mi powiedziała, że "jak kto nosi klucze w torebce, to tak ma!". :evil:

rudy kociak pisze:Torba bardzo ładna,kolor bardzo mi się podoba i fason też-bardzo elegancka,gratuluję zakupu.Ja właśnie lubię też takie trochę większe i jeszcze lepiej jak mają dużo zakamarków :D a samopoczucie lekko przejedzonego Bolusia? 8)

Ooooo, doskonale! To Boluś wczoraj coś jadł?? Niemożliwe! On nie czuje. Duża przesadza. Oooo - jaki Bolutek ma puściuteńki brzuś! Aż w nim grzmi.
Aniada

Post » Sob sie 18, 2012 10:17 Re: Mirmiłki :)

Aniada pisze:
aamms pisze:

Chcesz powiedzieć, że to jest dla ciebie DUŻA torba?? 8O

Och! Stanowczo za duża! Ma całe 30 cm szerokości i 26 wysokości. Jest olbrzymia :crying:
Ale muszę taką mieć, żeby mi się podręcznik zmieścił, jakieś ćwiczenia, notes, książka. A ta wyjątkowo mi się spodobała. Taka "na luzie" jest i w miarę elegancka też.
Ja noszę malutkie torebeczki. Takie, żeby się pod pachą mieściły lub dyndały na cienkim pasku, przewieszane "po skosie", jak szarfa. MALUTKIE. Ma się w nich zmieścić komórka, grzebień, portfel i klucze. Wsio!

Koty chyba też są zniesmaczone tymi rozmiarami i dochodzą do wniosku, że torba nie jest w stylu Dużej, bo nawet barankiem jej nie zaszczyciły.
Zaraz poszukam foty torebki, która była moją najukochańszą. Torebką tysiąclecia. Malutką i cudną. Może znajdę...

Aaa, wreszcie ktoś, kto nie odczuwa potrzeby noszenia worów! :ok: Czy Twoja mała torebusia ma podobne wymiary? viewtopic.php?f=8&t=138831&hilit=torebki&start=255
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Sob sie 18, 2012 10:40 Re: Mirmiłki :)

TAAAAAAK!!!!!! Idealnie w moim typie!! Moja ukochana była bardzo podobna. :1luvu: :1luvu:

Co jak co, ale torebki to ja zawsze z radością wielką kupuję. Inna sprawa, że tak jak ciuchy - bardzo rzadko. Tę, którą pokazałaś, Hańka, nabyłabym z pewnością. Jest doskonała. Krótki pasek, malutka, pod pachę, śliczny kolor. Cudeńko, cudeńko!

To jest moja obecna. Większa nieco od tej "najukochańszej", ale też może być. Przewieszam ją na skos, jest bardzo wygodna.

Obrazek
Aniada

Post » Sob sie 18, 2012 14:54 Re: Mirmiłki :)

Ech, no ładna, ładna, ale do mnie nie trafia. Ja jestem z opcji tych wielkich, w których można zmieścić słonia 8), ew. Jożika:P

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Sob sie 18, 2012 15:22 Re: Mirmiłki :)

:1luvu: Śliczne torebki ! Ja tez kupuję takie na długim pasku lub torebko - plecaczki . Za każdym razem staram się kupić mniejszą i ograniczyć ilość noszonych , nie wiem po co , rzeczy . Ale teoria swoją drogą a w praktyce , torebka po kilku dniach robi sie pękata , jak nie przymierzając , Boluś po kurzym udku :wink: i cięzka okropnie . :twisted: Ostatnio kolega , z którym dojeżdżam do pracy chciał być uprzejmy i podać mi mój plecaczek . Złapał za uszka , podniósł , zrobił jaką dziwną minę i spytał ze zgrozą : CO TY TU NOSISZ ? Tym to można komuś głowę rozbić ? :twisted: A ja , mogłam , zgodnie z prawda odpowiedzieć : Nie wiem . :?

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob sie 18, 2012 17:55 Re: Mirmiłki :)

Mam CURLA!!! polskiego curla!! :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zawsze sam sobie wywinie jedno ucho i może tak latać przez długą chwilę. No to wywinęłam mu też drugie.
Sprawiał wrażenie wielce dumnego.
Aniada

Post » Sob sie 18, 2012 18:09 Re: Mirmiłki :) Mamy POLSKIEGO CURLA!!! ;)

Wygląda zarąbiście z tymi wywiniętymi uszami :lol: Aniu może to taki najnowocześniejszy trend u kotów :ryk: i Boluś podąża za modą :ryk:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Sob sie 18, 2012 18:09 Re: Mirmiłki :) Mamy POLSKIEGO CURLA!!! ;)

niezwykła ewolucja od dachowca, przez persa po curla :smiech3:
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Sob sie 18, 2012 18:20 Re: Mirmiłki :) Mamy POLSKIEGO CURLA!!! ;)

A ten malutki Curl zupełnie jak Boluś :D

Obrazek
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob sie 18, 2012 18:22 Re: Mirmiłki :) Mamy POLSKIEGO CURLA!!! ;)

mziel52 pisze:A ten malutki Curl zupełnie jak Boluś :D

Obrazek

O jeja! :love: Jaki pięknościowy!
No widzicie! Boluś to jednak curl.
Aniada

Post » Sob sie 18, 2012 18:33 Re: Mirmiłki :) Mamy POLSKIEGO CURLA!!! ;)

Jak mu obetniesz ogon i powiesz,że to kot z wyspy Manx, zwany bob-tailem (może i cóś pokręciłam...)to pojadę do Ciebie i go zabiorę.

Szukam transportu z Strzelna (woj kujawsko-pomorskie) do Warszawy dla kota.Sprawa pilna, kot jedzie na leczenie.Jest niezakaźny...proszę ,jeśli macie jakąś myśl-pomóżcie!

Przepraszam za OT Aniado...

Pod wpływem Czesia kupiła srebrne balerinki.
Czesiu jest jednak tred-setterm!
Pięknie w nich wyglądał...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob sie 18, 2012 18:36 Re: Mirmiłki :) Mamy POLSKIEGO CURLA!!! ;)

Moje srebrne balerinki mają delikatny połysk w jedynie słusznym kolorze :mrgreen:
Nie obetnę Bolusińskiemu ogonka. No co Ty?! FOCH GIGNAT.
Aniada

Post » Sob sie 18, 2012 18:48 Re: Mirmiłki :) Mamy POLSKIEGO CURLA!!! ;)

Boluś jest jedyny w swoim rodzaju.. :1luvu:

Aniada, skoro lubisz małe torebusie, może chciałabyś taką malutką z kotami?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob sie 18, 2012 18:49 Re: Mirmiłki :) Mamy POLSKIEGO CURLA!!! ;)

a ile jest tych kotów w tej torebusi :?: 8O :ryk:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Sob sie 18, 2012 18:51 Re: Mirmiłki :) Mamy POLSKIEGO CURLA!!! ;)

Jakbyś go jeszcze przejechała lokówką-gofrownicą tu i ówdzie, to bedzie devon jak malowany :mrgreen:
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

[poprzednia][następna]