Dulencjowo. Wątek do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 26, 2010 12:22 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Myszeńk@ pisze:Madzia, jakby co, jezdem, w pracy, w pakowaniu młodego na obóz, ale jezdem.

Dzięki, Agnieszko.

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Pon lip 26, 2010 14:13 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Dulencjo sama bedziesz wiedziala, czy to juz wlasciwy moment...nikt Ci na to pytanie nie odpowie, ale bedziesz wiedziala...to sie wie :cry:

Spróbuj podac Peritol, zeby pobudzic apetyt i podawaj jedzenie z tym Alusalem to pomoze oczyszczac organizm. Myslalas o transfuzji? Zapytaj weta, moze jego stan pozwala na podanie EPO lub krwi. Po tym na pewno poczuje sie lepiej, tyle, ze wszystko zalezy od tego w jakim stanie sa nerki...

Mocne kciuki
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pon lip 26, 2010 14:15 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Dulencja pisze:Paciek źle. Wczoraj nie udało mi się wcisnąć w niego jedzenia.
Dzisiaj rano dosłownie cztery łyżki.

Kupiłam mu dzisiaj wołowinkę - może się uda.

Zastanawiam się, czy to ma sens, czy nie przedłużam życia za wszelką cenę.

Myślę, że ma sens. Wydaje mi się, że teraz jest tych kilka decydujących dni. Trzeba dać szansę, zobaczyć co da leczenie.
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Pon lip 26, 2010 14:35 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Dulencja stałam przed takim dylematem 3 miesiące temu, mój senior 15 letni zasłabł, wet nie dawał nadziei na poprawę też biłam się z myślami żeby dać mu spokój, jednak po kilku dniach kroplówek stanął na 4 łapy, w ciągu 3 miesięcy od kryzysu przytył apetyt wrócił i na razie jest dobrze, trzeba dać Paćkowi czas, cały czas trzymam kciuki żeby zaskoczył

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pon lip 26, 2010 15:12 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Wcisnęłam troszkę wołowinki zmielonej w Paćka.

Karotka, dzięki za rady. Skonsultuję i zapytam.

Paćka wyniki za pomocą znajomej z Wawy, znajdą się u prof. Lechowskiego. Jak tylko będzie można najszybciej.

Nie mam pomysłu. Doc kazała czekać i czekać i czekać. Dać czasowi i lekom czas - dosłownie. Doc przesłała też wyniki do swojego znajomego.

Dulencja

Post » Pon lip 26, 2010 15:16 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Dulencja pisze:Wcisnęłam troszkę wołowinki zmielonej w Paćka.

Paćka wyniki za pomocą znajomej z Wawy, znajdą się u prof. Lechowskiego. Jak tylko będzie można najszybciej.

Nie mam pomysłu. Doc kazała czekać i czekać i czekać. Dać czasowi i lekom czas - dosłownie. Doc przesłała też wyniki do swojego znajomego.

Dulencjo. Od dawna goszczę na Twoim wątku. Przezyłam bardzo odejście Gucia.
Teraz sie odzywam z ooooogroooomnyyyymi kcioukami za Paćka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
i za Ciebie - bo dużo na Ciebie spada, niestety... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lip 26, 2010 15:26 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Dulencja pisze:Wcisnęłam troszkę wołowinki zmielonej w Paćka.

O Alusalu wielu wetow nie wie, to taki lek forumowy.
Zapytaj o Epo lub transfuzje
Rubenal zamiast ipakitine
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pon lip 26, 2010 20:00 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Wcisnęłam kolejną porcję wołowinki w Paciastego.

Paciek śpi prawie cały czas.
Obudzony jest przytomny, kontaktuje.

Dulencja

Post » Pon lip 26, 2010 22:56 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Może to jest najlepsza rzecz, jaką można zrobić w tym momencie: dać czasowi czas.
Nie wiem, czy rozsądnie myślę, ale wydaje mi się, że mimo wszystko, mimo choroby, on ma jednak bardzo twardy organizm i wielką wolę życia.
Trzyma się: kolejną dobę się trzyma, a każda kolejna doba jest do przodu.

Dla niego - jak dla wszystkich starych organizmów - najgorsze chyba są pogodowe ekstrema. Jest chłodniej, więc jest łatwiej walczyć.

Zimą się podniósł ze stanu beznadziejnego i wierzę, że tym razem też się uda.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Wto lip 27, 2010 8:35 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Anuk pisze:Może to jest najlepsza rzecz, jaką można zrobić w tym momencie: dać czasowi czas.

Trzymam mocne kciuki, musi być dobrze.
Jaki miałoby to wszystko sens bez wiary i nadziei?

:ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto lip 27, 2010 8:36 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Paćka
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto lip 27, 2010 8:47 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

jak Paciasty dzisiaj?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lip 27, 2010 10:19 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

magdaradek pisze:jak Paciasty dzisiaj?

Dołączam się do pytania :roll:

Za godzinę będę u Ani z maupą, jakbyś czegoś potrzebowała, dzwoń.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto lip 27, 2010 10:23 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Kciuki za Paćka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto lip 27, 2010 10:55 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

:?:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]