Banda Prawdziwych Drani. Part One. PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 28, 2009 19:48

Nie wybieraj się na tamten świat - Twoje dzieci Cię potrzebuję!

Ból głowy może zatruć życie... (mówi ta, co nie poszła na zajęcia na uniwerku z powodu migreny...), poza tym jest wiosna, przemęczenie itp dają o sobie znać - chyba każda z nas odczuwa zmęczenie, osłabienie, itp, a Ty odczuwasz je dodatkowo wraz z innymi dolegliwościami - nie martw się, minie... :ok:

Jako środek wzmacniający mogę polecić sok z cytryny (świeży, bez żadnych dodatków, ewentualnie z wodą) - 2 razy dziennie - po paru dniach widać efekt (najprościej sok z jednej cytryny z wodą - 2 cytrynki dziennie - da się przeżyć) - stosuję od trzech lat - pomaga...
Poza tym mocno trzymam kciuki za Bolusię, za inne kociaste, i oczywiście za Ciebie - będzie lepiej, zobaczysz :ok:
Obrazek

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob mar 28, 2009 20:15

Hmm, spróbuję :roll: :wink: Cytryny mi niestraszne, kiedyś miałam koleżankę, która jadła je tak samo jak pomarańcze czy mandarynki - w cząstkach - i mnie do towarzystwa też zdarzało się tak jeść :wink: Właśnie zbieram się do sklepu, to kupię parę...
Na razie wzmacniam się czerwonym winkiem :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob mar 28, 2009 20:54

Wielbłądzio pisze:Na razie wzmacniam się czerwonym winkiem :wink:

Czerwone winko też dobre ;-)

charm

Post » Sob mar 28, 2009 21:38

Nie chciało mi się wyjść z domu :oops: , wyjdę jutro... Winko wypiłam do dna, także chwilowo zabrakło mi środków uodparniających :wink: Niby mam jeszcze sporo kapsułek beta-glukanu (tego, co to go wyciągnęłam od ojca niby dla siebie :oops: ), ale Busiaczka nie będę okradać...

Pomimo winka nadal na nic nie mam siły :( Idę do łóżka czytać jakieś czytadło i oganiać się od natrętnej Ch. Ch. :roll: :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie mar 29, 2009 15:23

Na ludziach działania beta glukanu nie zauważyłam... kupiłam kiedyś całą paczkę, i przez 2 tygodnie wzięłam ja, reszta dla kociastych (moich i nie tylko - daję "kocie" porcje, dostały wszystkie miesięczne kuracje, część rozdałam - zakoconej kumpeli, bytomskim tymczasom, itp).
U mnie efektu żadnego nie zauważyłam, ale u kociastych tak ;-)

U ludzi zwykle dużo lepiej działają substancje naturalne ;-)

(Zaopatruję się na giełdzie warzywnej, wychodzi duuuużo taniej, tylko niektóre rzeczy są w dosć hurtowych ilościach :lol: - choć w sumie w czym problem zjeść 10kg marchwi w 2 tygodnie? albo 20kg jabłek nim zdążą się zepsuć (w czasie gdy w sklepach kg kosztował 3-4zł płaciłam 10-15zł za 20kg skrzynkę..). Co prawda np po takim okresie jedzenia jabłek/marchwi/innych takich na dany produkt patrzeć nie mogę, ale przechodzi po 2-3 tygodniach, a potem powtórka z rozrywki :lol: )

charm

Post » Nie mar 29, 2009 22:20

ale tutaj dziś ruch :roll: ...

U Drani nic nowego, tj. wszystkie oprócz Chudej mają się świetnie, a Chuda nadal marnie :( Co prawda od wczorajszego wieczora kilka razy przydybałam ją przy misce, więc coś tam je - ale mokrego nie tyka już w ogóle, suche też tylko w śladowych ilościach - to zdecydowanie za mało jak na dorosłego kota :( I teraz najlepiej widać, jaki napęd daje jej ten steryd, po którym wcina jak szalona... Sama nie wiem, czy jechać z nią do lecznicy, bo wtedy zapewne dostanie kolejną dawkę sterydu - a im częsciej będzie go dostawać, tym szybciej - nie oszukujmy się :( - zniszczy on jej (i tak już słaby :( ) organizm.......

Piopluś znów dzisiaj słodko sobie spał w bębnie pralki :roll: I znów ojciec zapytał mnie, 'czy z tym kotem jest coś nie tak?', tym razem na widok Plusia wytrwale przez kilka minut uderzającego głową i łapkami w twarde drewniane drzwi łazienkowe :roll:
A poza tym ja (podczas odwiedzin ojca) spektakularnie zasłabłam i osunęłam się na stołek w kuchni, wreszcie chyba uwierzył, że ze mną też 'coś nie tak', a nie tylko lenistwo... Przez cały dzień tradycyjnie bolała mnie głowa, dopiero z godzinę temu przestała...
Chyba powinnam zacząć pisać testament i przyjmować zapisy na poszczególne Dranie :roll:
Ale obawiam się, że o ile po niektóre mogłaby ustawić się kolejka (np. po rozkoszne i urodziwe półgłówki z paluszkami :wink: ), NIEKTÓRE pozostałyby też nieobstawione :? :twisted:

Wielbłądzio

Post » Nie mar 29, 2009 22:24

Dobry wieczór Wielbłądku! No na Ciebie wszyscy czekamy. :wink:
Dobrze, że chociaż głowa Cię już nie boli..Straszne dziadostwo. :roll:
Buziaczki dla Piopliusia,i kciuki za Chudą.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie mar 29, 2009 22:33

Kalair, czyżbyś była pierwszą chętną na Paluszki :wink: ?
Nie nie, ja wcale nie próbuję wcisnąć Ci 'kitu', Piopluś to pomimo kuriozalnej głupoty jeden z atrakcyjniejszych egzemplarzy :roll: ...

Wielbłądzio

Post » Nie mar 29, 2009 22:40

Wielbłądzio pisze:Kalair, czyżbyś była pierwszą chętną na Paluszki :wink: ?
Nie nie, ja wcale nie próbuję wcisnąć Ci 'kitu', Piopluś to pomimo kuriozalnej głupoty jeden z atrakcyjniejszych egzemplarzy :roll: ...

Eeee..tego..goopotę obserwuję u Lafinki w ilościach stosownych.. :twisted: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie mar 29, 2009 22:42

Nie chciałaś chyba powiedzieć, że AŻ TAKĄ jak u Pluszka??? Przecież dziewczyny są z natury mądrzejsze :roll: ...

Wielbłądzio

Post » Nie mar 29, 2009 22:43

nie rozdawaj na prawo i lewo Drani bo się obrażą w końcu na Ciebie i co zrobisz no co? kogo w testamencie zapiszesz?no mam dalej wymieniać? :twisted:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Nie mar 29, 2009 22:50

alus1 pisze:

nie rozdawaj na prawo i lewo Drani bo się obrażą w końcu na Ciebie i co zrobisz no co? kogo w testamencie zapiszesz?no mam dalej wymieniać? :twisted:

sugerujesz, że same dobrowolnie się stąd pozmywają w geście tejże obrazy? toć wreszcie byłabym wolna!!!
i mogłabym np. uciec na stałe do mojego ukochanego Paryżewa...

Wielbłądzio

Post » Nie mar 29, 2009 22:52

Wielbłądzio pisze:sugerujesz, że same dobrowolnie się stąd pozmywają w geście tejże obrazy? toć wreszcie byłabym wolna!!!
i mogłabym np. uciec na stałe do mojego ukochanego Paryżewa...

nie, sądzę że umilą Ci życie jeszcze bardziej w nagrodę :wink: :twisted:

alus1

Post » Nie mar 29, 2009 22:56

aaa, to chodzi Ci wobec tego o to, że jak one umilą, to ja je wreszcie wymorduję i to dlatego nie będę miała kogo zapisywać w testamencie :mrgreen: ?

Wielbłądzio

Post » Nie mar 29, 2009 23:00

Wielbłądzio pisze:aaa, to chodzi Ci wobec tego o to, że jak one umilą, to ja je wreszcie wymorduję i to dlatego nie będę miała kogo zapisywać w testamencie :mrgreen: ?

jakże to kochająca matka dzieciom :roll: :twisted:
jakoś nie wierzę że przeżyłabyś bez stada, nowe tymczasy by były :twisted:

alus1

[poprzednia][następna]