Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 30, 2009 19:19 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

zważyłam wczoraj chłopaków.. jest coraz gorzej :crying:
Kacper i Songo po 5,4 kg, a Benuś 5,7 kg!!! obiecuję sobie, że jak tylko Kacper wyzdrowieje, to bierzemy się za odchudzanie. póki co dostają mokre na śniadanie i kolację, żeby Kacper więcej mokrego dostawał.. a reszta to wykorzystuje :roll:
już małe orki mi się na dywanie płaszczą :twisted:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Sob paź 31, 2009 0:49 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

Ale orki - te ssaki pływające czy orki z "Władcy Pierścieni" :?: :wink:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Sob paź 31, 2009 9:01 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

Orki pływające :lol: takie obłe się robią :wink:
szczególnie Benuś taki opływowy jakiś jest.. :twisted:
Obrazek

catawba

Post » Sob paź 31, 2009 9:25 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

Chłopak zajadajcie na zapas odchodząc was chcą.
Haker 6.5 kg - zadowolony ze swoich kształtów.

Jak tam się Kacper czuje?

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Sob paź 31, 2009 10:22 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

Hakerku nie namawiaj mi kotów do złego :twisted: Benusiowi już ciężko dupkę oderwać od ziemi :lol:

Kacper czuje się rewelacyjnie, przynajmniej na to wygląda :arrow: sika bez jęków i co najważniejsze - zakopuje siuśki. on to zawsze niechętnie robił i teraz jak nie wyskakuje z kuwety jak oparzony, a wychodzi powoli, obwącha, pokopie to dla mnie znak, że jest dobrze. ładnie się bawi - właśnie dzikuje i biega jak szalony po chałupie :D
w przyszłym tygodniu zrobimy badania i zobaczymy co tam w środku 8) a potem pojedziemy na konsultację co dalej, a i zaszczepić trójkę trzeba.. dzięki za zainteresowanie Haniu :D
Obrazek

catawba

Post » Sob paź 31, 2009 11:17 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

Hakerek lubi innych namawiać, a sam najchętniej to jarzynki zajada :mrgreen:
teraz mu tez ograniczam jedzonko - jego chrupki są w mniejszej ilości i raz dziennie puszeczka mokrego.
Jak on na nią wieczorem czeka :spin2:

Hannah12

Post » Sob paź 31, 2009 11:37 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

to na jarzynkach tak się "rośnie"? :twisted:

Songo też uwielbia jarzynki, zwłaszcza z mojej pizzy wegetariańskiej. kradnie mi szparagi, kukurydzę i paprykę.. muszę złodzieja bacznie obserwować zamiast delektować się jedzeniem :wink:
Obrazek

catawba

Post » Wto lis 03, 2009 19:57 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

Zobaczcie co dziś spotkałam w domu jak wróciłam z pracy :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a skąd się wzięła??? tż znalazł ją pod maską swojego auta... 8O biorąc pod uwagę, że od wtorku do wczoraj stało w warsztacie (tu, naszym), a wszystkie koty u nas są wysterylizowane i w okolicy nie widziałam niebieskiego... cuda??? :roll:

ktoś mi powie co to za pseudo rasa? 8)
Obrazek

catawba

Post » Wto lis 03, 2009 20:22 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Ale kruszynka, jeszcze opierzona jak kurczaczek. On ma pewnie nie więcej niż 4-5 tygodni.
A rasa nie mam pojęcia trochę do Brytyjczyka podobny.

Hannah12

Post » Wto lis 03, 2009 21:16 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

wetka oceniła ją na jakieś 8 tygodni i wpisała datę urodzenia 01 września. pewnie coś około tego ma.. na zdjęciach tego nie widać, ale jest już samodzielna. była w kuwetce, na jedzenie się rzuca, pije, na Pokera syczy, a za Songiem lata jak tylko go zobaczy.

też myślałam, że to takie pseudo brytyjskie.. futerko ma takie bardziej sterczące niż normalnie, a i takie "matowe" w porównaniu z moimi chłopakami. podobne strukturą do Gizmowego włosa. i ma takie śmieszne fale na główce, jak włosy zrobione gofrownicą, czy jak to się nazywa.

waży 707 g i jedyny 'defekt' jaki odkryliśmy, to uszkodzenie wargi na dolnej szczęce. ale według wetki będzie żyć :wink:
co roku o tej porze jakieś koty nam spadają.. zacznę wyjeżdżać na Karaiby od września do stycznia 8)
Obrazek

catawba

Post » Wto lis 03, 2009 22:17 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Nic nie mówię, aby nie wywołać, ale man też o tej porze zawsze coś spadnie. A teraz nie wiem co bym zrobiła. Do domu nie mogę wprowadzić nawet na krótko.

Hannah12

Post » Śro lis 04, 2009 18:33 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Haniu, prześliczna ta maluszka :love:
Transport już nieaktualny, ale bardzo dziękuję.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Śro lis 04, 2009 19:18 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Śliczna :1luvu:

Mi też jakoś koło jesieni spadają nowe z nieba :roll:

Fajny nieopierzony niebieściuch, z takim kolorkiem domek znajdziesz - chyba, ze wcześniej sie zakochasz, co pewnie jest dopuszczalne :mrgreen:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro lis 04, 2009 20:16 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

Na razie to dzicz kudłata :) trzeba ją gonić po mieszkaniu. jeszcze boi się i syczy, ale na kolanach mruczy 8)
troszkę ma rzadką kupkę i robi ją niestety na razie na posłanko. tylko ta pseudo kuwetka w klatce też taka średnia.. jak ją wsadziłam do kuwety w łazience to zaczęła kopać i się wysiusiała.

Póki co tylko Benuś ma z nią problem. jest cały spięty, ale i tak jest chyba lepiej niż wczoraj.
ale zupełnie nie wiem co z nią zrobimy... powiedziałam sobie, że już więcej zwierzaków nie możemy mieć.. ale pytam tż co robimy, a on mówi: " nie wiem.. szkoda, że taka ładna.. " :twisted:
Obrazek

catawba

Post » Śro lis 04, 2009 20:42 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III / oraz małe z silnika..

catawba pisze:pytam tż co robimy, a on mówi: " nie wiem.. szkoda, że taka ładna.. " :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk:

No to gratuluję :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

[poprzednia][następna]