Szczęśliwa ósemka i goście. Szczuruś PNN, smutny koniec roku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 27, 2009 14:17 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto)

Agn pisze:
Jana pisze:Poduszki i koc z "loży" od czasu do czasu po prostu piorę. I zbieram garści futra z bębna pralki.

A jak często? :twisted:

Myślałam, że jest inny jeszcze sposób. Bo ten to znam - tylko rzeczy jakoś tak dziwnie szybko osiągają 'nieusuwalny stopień kłaczystości'. :roll:
:lol:

E tam. Niezbyt często. Koty się nie skarżą :lol: :lol: :lol:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt lis 27, 2009 14:20 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto)

Jana pisze:Tja, fszyscy Kudłatom sie zachfycajom, a czarnymi to nie :twisted:

Bo czarne mam w domu, a kudłatom nie ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt lis 27, 2009 14:22 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto)

czarne mam trzy sztuki a kudlatej nie:) :mrgreen: :mrgreen:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt lis 27, 2009 14:23 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto)

To komu te kudły zapakować? 8)
Tylko się nie pobijcie :P :ryk:

Jana

Post » Pt lis 27, 2009 14:24 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto)

piękne czarne :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
kudłate koty są przereklamowane

a loża cudna
uśmiechnięta
nie widzę szyderstwa ;)
jestes ZA dobrym domkiem, że się u Ciebie ostają ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt lis 27, 2009 14:24 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto)

o nie....nawet mi tak nie pisz.Sama bym przyjechala bo kudlata. Ale mam szlaban:( :evil: :evil: na koty ofkors
Obrazek

aga9955

Post » Pt lis 27, 2009 14:34 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto)

aga9955 pisze:o nie....nawet mi tak nie pisz.Sama bym przyjechala bo kudlata. Ale mam szlaban:( :evil: :evil: na koty ofkors

Będę kusić :twisted: Mogła byś przy okazji odebrać kolczyki :twisted: A Kudłata ma świetne futro, w ogóle się nie kołtuni 8O Czesałam ją może dwa razy, teraz tylko macam i nic 8O :mrgreen:

Jana

Post » Pt lis 27, 2009 14:40 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto)

Ja mogę wymienić czarnom na kudłatom 8)
Ostatnio edytowano Pt lis 27, 2009 14:43 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Alfons Allais

Aleba

Post » Pt lis 27, 2009 14:41 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

no to jakaś wyjątkowa ta kudłatość
bo moje się kołtuni aż miło :evil:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt lis 27, 2009 14:50 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto)

Jana pisze:
aga9955 pisze:o nie....nawet mi tak nie pisz.Sama bym przyjechala bo kudlata. Ale mam szlaban:( :evil: :evil: na koty ofkors

Będę kusić :twisted: Mogła byś przy okazji odebrać kolczyki :twisted: A Kudłata ma świetne futro, w ogóle się nie kołtuni 8O Czesałam ją może dwa razy, teraz tylko macam i nic 8O :mrgreen:

Jaaaaana prosze nie kus mnie bo serce mi peknie :crying: :crying: Marzy mi sie niekoltuniaca sie kudlatosc prosta w obsludze i do tego z charakterkiem

buuuu
Obrazek

aga9955

Post » Pt lis 27, 2009 15:02 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

no jeśli choć trochę z charakteru podobna do nevek to skarb a nie kot, brać i się nie zastanawiać.

Futro nev nie kołtuni się specjalnie, trzeba tylko dbać o właściwą dietę. Nevy to niezwykłe koty, połączenie salonowej królewny z dzikim tygrysem syberyjskim. Ja wiem, że Fanaberia bezpapierowa, ale charakter rasy papierów akurat nie potrzebuje. Więc ustawiać się w kolejce po piękną księżniczkę :)
Obrazek Zapraszamy na bloga!

iceangel

Od: Pt lut 03, 2006 15:21

Post » Pt lis 27, 2009 15:36 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

ten opis marcelka jak najbardziej się zgadza :)
"połączenie salonowej królewny z dzikim tygrysem syberyjskim" z dużym naciskiem na salonową królewnę :mrgreen:
i mój marcelek się dredzi :cry: ale on ma nieco za długie i za twarde kłaki względem wzorca :cry:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt lis 27, 2009 15:54 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

tajdzi pisze:ten opis marcelka jak najbardziej się zgadza :)
"połączenie salonowej królewny z dzikim tygrysem syberyjskim" z dużym naciskiem na salonową królewnę :mrgreen:
i mój marcelek się dredzi :cry: ale on ma nieco za długie i za twarde kłaki względem wzorca :cry:

na to dobrze działa suplementacja olejem lnianym lub olejem z łososia, lniany może być zwykły, tłoczony na zimno choć najzdrowszy jest ten do diety dr Budwig. Po 2-3 tygodniach podawania po ok łyżce dziennie widać już niewielką poprawę w okrywie włosowej, futro robi się bardziej hmm.... mokre, nawilżone z braku lepszego określenia i nie kołtuni się tak mocno. Po kilku miesiącach grzebień i szczotkę można stosować jedynie w ramach dopieszczania kota i usuwania martwego włosa.

Bo ten tygrys to tkwi głównie w spojrzeniu, w ruchu ciała, w miękkim skradaniu się do zdobyczy. Do ludzi nevki to słodkie misie pozbawione agresji. nie jestem obiektywna, bo jak może być obiektywny zakochany opiekun, ale nevy to jedne z bardziej fascynujących ras, błękitne oczy, piękne beżowe futro przypominające cappucino, delikatny i wrażliwy, ale mocny charakter, nienarzucający się człowiekowi kot, taka mieszanka potrafi zawrócić w głowie. No i niepowtarzalny zapach syberyjskiego/nevkowego futra, którego kot nabiera po ekspozycji na chłodny wiatr. Dachowce i norwegi z którymi mam przyjemność mieszkać nie pachną tak po wietrzeniu w oknie jesienią i zimną, natomiast nevki nabierają wtedy takiego przyjemnego zapachu, pewnie niejeden właściciel może to potwierdzić.

Trzymam kciuki za dom do Fanaberii :)

A Ty Jana się nie przejmuj, najważniejsze, że stwarzasz cudowny dom, a czy tymczasowy, czy stały, myślę że koty doceniają przede wszystkim opiekę i miłość.
Obrazek Zapraszamy na bloga!

iceangel

Od: Pt lut 03, 2006 15:21

Post » Pt lis 27, 2009 16:17 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

Beżowe futro jak cappucino?! Zapach po ekspozycji na chłodny wiatr?

A czarnulce to espresso z kroplą mleka (Gryzia), espresso doppio (Małpeczka, lata jak po dużej dawce kofeiny) i latte bez mleka (Dźwiedź o spojrzeniu luzaka)!!!

Czarnulce mają futerko nie kołtuniące się, bo krótkie! Aksamitne, błyszczące, satynowe w dotyku! O! I nie potrzebują wietrzenia, żeby pięknie pachnieć (zwłaszcza Małpeczka :twisted: ).

I żadne tam błękitne ślipia nie dorównują złotym oczom w czarnej oprawie!

:ryk: :ryk: :ryk:

Jana

Post » Pt lis 27, 2009 16:23 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto str.94)

Oj, nie zgodzę się.
Błękitne ślepia są najpiękniejsze na świecie i zaglądają prosto w serce!
Alfons Allais

Aleba

[poprzednia][następna]