Niuniuś , Misia i Isia witają

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 08, 2025 17:32 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

izka53 pisze:
hmmm... zwłaszcza, ze to Sebek gotuje, to nie wiem kto - komu - i co miałby szeptać w kontekście wypasionego blendera (koniecznie lewoskrętnego :wink: ) :ryk: :ryk: :ryk:

Sebek może szeptać że będzie udawał wszystkie orgazmy :ryk: :ryk: :ryk:

januszek

Od: Śro cze 08, 2022 21:25

Post » Wto lip 08, 2025 17:37 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

januszek pisze:
izka53 pisze:
hmmm... zwłaszcza, ze to Sebek gotuje, to nie wiem kto - komu - i co miałby szeptać w kontekście wypasionego blendera (koniecznie lewoskrętnego :wink: ) :ryk: :ryk: :ryk:

Sebek może szeptać że będzie udawał wszystkie orgazmy :ryk: :ryk: :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto lip 08, 2025 18:06 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

januszek pisze:Dzisiaj zostałem dłużej w pracy bo muszę się wyrobić do czwartku . Już rano jechałem z takim postanowieniem że zostanę.
No i dobrze że tak zrobiłem .
Wszyscy poszli do łaźni kąpać się i oczywiście Filuś ich odprowadził ja pozamykałem drzwi do "ogródka " i robię swoje , towarzyszy mi oczywiście koleżanka z błyszczącą sierścią .
Zauważyłem że robi się co raz ciemniej a jest ok. 16-tej.
I za chwilę przyszła pompa ,to nie był deszcz ,bez wiatru z nieba lały się strugi wody. Patrzę że nie ma reszty kotów ,myślę sobie ,gdzieś się pochowały .
Ale nie dawało mi to spokoju ,otwieram drzwi do ogródka ,a tam na ławce pod daszkiem siedzi Lala i trzy takie które nie dają do siebie podejść ,i o dziwo wszystkie grzecznie siedzą ,nikt na nikogo nawet nie patrzy .
Zawołałem Lalę i Lala zeskoczyła z ławki do wody (2-3 cm ) i pędem na halę ,patrzę a te trzy dzikusy za nią ,obok moich nóg i też na halę . Zamknąłem drzwi na klucz i wróciłem do swoich zajęć ,obserwując kątem oka jak dzikusy zajęły miejscówki i cały czas mnie obserwują . Koty z hali gonią te obce ale dzisiaj był spokój ,wszyscy czekali aż przestanie lać ,zadowoleni chyba że mają sucho.
Po około 1,5 godzinie pompa zmieniła się w rzęsisty deszcz ,myślę sobie ,jest okazja aby uciekać. Włączyłem alarm ,zamknąłem halę i setą do łaźni ,Wykąpany zasuwam szybko do samochodu który stoi nie daleko hali ,i w połowie drogi .w tym szumie padającego deszczu słyszę "miaauuuu,miaauuuu" .Myślę sobie któryś się drze przy bramie na hali. Idę dalej,w odległości kilku metrów mijam drzwi na halę i znowu to miauuuuu,ale to nie jest z hali a głos przypomina mi Filusia .
Odwracam się a z 50 m dalej w olbrzymiej kałuży stoją na paletach puste beczki ,patrzę a spod jednej z palet wyłazi Filuś i drze się rozpaczliwie. Zawołałem go ,chyba poznał mnie po głosie ,bo od razu wystartował w moim kierunku ,ale wszędzie ta woda i z góry też się leje . Ja go wołam a on biegnie i się drze ,szukając suchej drogi a ja już czuję że jestem przemoczony . Cała operacja trwała może z pół minuty ,jak już był bliżej ,otworzyłem drzwi i Filuś wielkim na ponad dwa metry susem wskoczył do środka . Zamknąłem drzwi na klucz i do samochodu ,już mi się nie spieszyło :ryk:

Uff, dobrze, że w koncu wszystkie mają sucho!! :201461 :201461 :201461
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lip 09, 2025 0:25 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

:-) Moz rzba napisac do modratora zby trzba bylo dat urodznia wprowadzac zanim wpusci na watk, bo nuz widlc jakis dzici wchodza o kotkach poczytac, fotki poogladac a tu kontnt dla doroslych :mrgreen:
Kotki maja szczsci z Cibi maja :ok:
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Śro lip 09, 2025 0:39 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Ale kultura jest zachowana, poza tym dzieci to czasami więcej wiedzą niż my :lol: :lol:
Taak, u nas nikt nie chce blendera lewo ani prawo skrętnego, ale jak już to bardziej Sebek ma fantazje sprzętowe, coś tam chciał, ale zapomniałam co 8O Tyle że muszę sprostować, bo podobno ja jednak się czepiam, marudzę i wypominam wiecznie upieprzone lustro w łazience :lol: I podłogę brudną, to już obydwaj panowie się nasłuchają. Jeden ma chyba dziurawą brodę, a drugi zakopując miskę rozwala jedzonko i potem roznosi to na łapach po całym domu. No ale taki urok mieszkania z dwoma chłopami. Więc morał z tego taki ze nie ma jednak związku bez czepiania się, no chyba że z tym gumowym partnerem (dzieci, nie czytajcie) :wink:
Łooo, z tą ulewą i kotami to całe szczęście że wszystkie ocalone. :ok: Biedny kierownik Filuś, dobrze że nie odjechałeś jeszcze, a potem to faktycznie już bez pośpiechu, mogłeś w ogóle do tej łaźni nie iść tylko się namydlić i stać na placu :lol:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Śro lip 09, 2025 9:34 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Ty jakiś koci anioł jesteś Januszku :D Dobrze, że kotki wiedzą gdzie po ratunek pobiec.
Czy z hali jest jakieś kocie wyjście czy musiały czekać do rana z wyjściem na zewnątrz?
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Śro lip 09, 2025 13:09 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Lody w Biedrze Zielona Budka chyba do soboty promocja. :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro lip 09, 2025 14:54 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

pibon pisze::-) Moz rzba napisac do modratora zby trzba bylo dat urodznia wprowadzac zanim wpusci na watk, bo nuz widlc jakis dzici wchodza o kotkach poczytac, fotki poogladac a tu kontnt dla doroslych :mrgreen:
Kotki maja szczsci z Cibi maja :ok:

Ojojojoj ,żebyś ty wiedziała na jakie strony dzieci zaglądają , tam dopiero kotki można zobaczyć :strach: :strach: :strach: ,już samo oglądanie bajek jest niebezpieczne, np. takie Teletubisie. Siedząc przed ekranem ,na środku lub bliżej jego lewej strony widzisz bajkę ,ale jak zaczniesz przesuwać się bardziej w prawo możesz zacząć dostrzegać coś co Ci się nie spodoba 8O ......... tak ,nie wiem co trzeba brać aby to zobaczyć ,ale są tacy którzy widzą . :ryk:
Ale spoko, nie trzeba nigdzie pisać . Watek jest o kotach i niech taki zostanie ,koniec z blendowaniem,lodami z nie do końca znanego źródła ,lalkami,kto komu i za co daje, itp. :smokin:
Korci mnie aby założyć wątek na Koci łapci, taki przesiąknięty obiektywizmem ,o lekkim zabarwieniu erotycznym ,na którym każdy mógłby wyrazić swoje zdanie w kulturalny sposób ,bez dowalania tym którzy myślą inaczej niż "moja prawda jest najmojsza" ,bez wulgaryzmów wyzywania się . Ale co zajrzę na polityczny to mam obawy.
A więc kierujemy wątek na właściwe tory . :D
Senanta pisze:Ty jakiś koci anioł jesteś Januszku :D Dobrze, że kotki wiedzą gdzie po ratunek pobiec.
Czy z hali jest jakieś kocie wyjście czy musiały czekać do rana z wyjściem na zewnątrz?

Jest wyjście czynne cały rok.
Obrazek
Obrazek
Na pierwszej focie od wewnątrz a na drugiej od zewnątrz ,mają trochę zarośnięte aby nie rzucało się w oczy i korzystają z niego. Wczoraj jednak były trochę daleko od dziury i zanim by dobiegły to porządnie by zmokły ,więc siedziały na ławce pod dachem.

januszek

Od: Śro cze 08, 2022 21:25

Post » Śro lip 09, 2025 18:53 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Fajny wat, nic nie zmieniac prosze. Mozna wejsc, poczytac, posmiac sie. Kotkow duzo i zaopiekowane.
januszek pisze:Korci mnie aby założyć wątek na Koci łapci, taki przesiąknięty obiektywizmem ,o lekkim zabarwieniu erotycznym ,na którym każdy mógłby wyrazić swoje zdanie w kulturalny sposób ,bez dowalania tym którzy myślą inaczej niż "moja prawda jest najmojsza" ,bez wulgaryzmów wyzywania się . Ale co zajrzę na polityczny to mam obawy.

Nie pekaj, zakladaj! Politycznego nie czytam, a poza tym to troche nudy, sniadania, obiadki, costam costam.
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Śro lip 09, 2025 23:10 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Tak, tak, zgadzam się z pibon :ok:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

[poprzednia]