Małgoś,ja jestem w zupełnym zaskoku
Znam przecież Miśkę zaraz będzie 9 lat i wiem jak na obcych ludzi reaguje
Tu z Kubą jestem tym bardziej w szoku,że Miśka na lodówce nie ma za bardzo przestrzeni do ewentualnej ucieczki,to tym bardziej powinna prychać i pacać obce ręce i tak robiła z obcymi,bywało,że potrafiła uchlać,jak ktoś dalej w zaparte
A tu nie,leżała sobie jak gdyby nigdy nic,a Qba ją głaskał i głaskał
Nie wiem co ten Człek ma w sobie
Klaudia i Miruś,my chyba wszyscy w domu jesteśmy pod tą kocią łapką
1.
Kicia ma chęć na stółrobimy wymeldunek wszystkiego co lezy na tym stole w miejscu gdzie kiciowy łepek planuje wskoczyć i się uwalić
2.
Kicia miauknie RAZ koło szafyTowarzystwo zrywa się,żeby kici ją otworzyć,a ja proszę nieraz po 3 (słownie TRZY) razy,zeby coś zrobili
3.
Wieczór,pora spać kicia siedzi i patrzy Tatuś bierze kicię i przynosi do drugiego pokoju "żeby się nie zmęczyła,po co ma iść ?"
teraz kicia sama wcześniej zaczęła przychodzić i się kłaść na swoim legowisku,za Tztową głową
Tż meldunek jak przychodzi się położyć,że " tatuś już przyszedł,wypieści kota i idziemy spać"
4.
Kicia chce na tatowe kolanaMówię do Tżta w międzyczasie sprzątając,wstaw wodę na kawę.Ma dwa kroki do kuchni
"nie moge"
no weź wstaw.Po drugim "nie mogę" idę zobaczyć
Widzę : kawałłł kotaaaa na kolanach w pieszczotach szczotkowych
No tak ,nie może ...
5.
Kicia chce na lodówkęMa drapak celowo ustawiony tak,żeby tylko myk i już,nieee,po kiego tak? zupełnie niepotrzebnie sobie kąt drapakiem zapychałam,bo...
Tatuś nauczył kota,że człek musi się przychylić ,żeby kicia mogła wejść na garba a potem windą być dostawiona do lodówki,proste c'nie?
Tak że ten.....
Jak mi się co jeszcze przypomni ,dopiszę