» Śro cze 18, 2014 22:51
Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!
Nie wiem, jakie były rozmowy pozaforumowe, ale nadal nie zmieniam stanowiska, że niepotrzebnie podgrzewacie atmosferę na wątku Maurycego i niezbyt grzecznie zachowujecie się w stosunku do tabo10.
Myślę, że zapewnienie, że Maurycy ma dobrych weterynarzy (bo z takowymi różnie bywa), a Monika się konsultuje itd. i kropka, byłoby znacznie lepsze, niż krytyka.
Nie chce mi się ponownie tego czytać, ale z tego, co pamiętam, tabo10 nie napisała niczego, co nie byłoby uznawane za jakieś ogólne prawidłowości.
Ogólnie wiadomo, że chorego kota nie powinno narażać się na stresy, a dokacanie takim jest. I też byłabym przeciwniczką, gdybym akurat nie miała doświadczeń z goszczeniem płaskich i nie wiedziała, jak się zachowują. I tak np. dokociłabym Kornelka, który jest przyjacielem wszystkich kotów, a nie zrobiłabym tego Kawie. Z małą musiałabym poważnie rozważyć.
Tak samo z dietą - jest ogólne parcie weterynarzy na RC itp. karmy, więc ludzie ich słuchają, a głosy, że RC to nic dobrego, choć pewnie słuszne, są w mniejszości.
A każdy ma swoje fobie - Kotkins boi się grzyba, ja mam przykre przeżycia z chorobami nieznanego pochodzenia, a tabo10 miała kota z pnn, więc pewnie reaguje bardziej nerwowo.

Kawunia?