WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 18, 2014 22:30 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

kotkins pisze:Zosik JAK koty?

Już Ci przez telefon powiedziałam. :mrgreen:

A co do naszej niezmiernie konstruktywnej rozmowy z Neigh - faktycznie - gdybym była Jamesem Bondem, to byłaby ogromna różnica, gdyby ktoś pomylił moje 007 z 0,7 (na przykład).
Ale jak ktoś napisze "Zofio" (a Marta mam na imię) - to wiecie, nie obrażę się, ale nie gwarantuję, że ktoś uprzejmy nie zgłosi tego moderacji.
I należy to przemyśleć oraz potraktować poważnie.
Jako i my czynimy.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro cze 18, 2014 22:42 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Tak tak tak powaga przede wszystkim.

Idę spać.........należy mi się:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro cze 18, 2014 22:42 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

kotkins pisze:Tytuł: PERS wreszcie w DS

NITKA/KARINKA pisze:Przypomnę, że to wątek kota Maurycego.
Wiele osób starało mu się pomóc, trzymało za niego kciuki i cieszyło się gdy znalazł dom stały, który pokochał go mimo choroby.
Wciąz wielu sympatyków tu zagląda w nadziei na zdjęcia i informacje o Maurycym.
A znajduje przepychanki, uszczypliwości i wzajemne złośliwości.
To zniechęca do jakiejkolwiek pomocy.
Proszę wszystkich zaagażowanych w pomoc i adopcję Maurycego o więcej szacunku dla siebie i czytelników tego wątku.
Proszę też o nieprzekręcanie nicków osób do których się zwracacie.

Powiem Ci coś bardzo prywatnie.
Może to Ci pomoże w jakiś sposób.
Jakieś 2/3 forum mówi o Tobie poza forum "Nitka/Kretynka".
I śmieje się w kułak z Twoich moderacji.
Nawet ci, którzy proszą Cię o te "interwencje" w sprawie przekręcania nicków czy "handlu" alkoholem na forum. Oni też kulają się ze śmiechu.
Ludzie przesyłają sobie Twoje zielone tekściki na maile i się nabijają.

Nie odpisuj, miałam trudny dzień i nie mam ochoty na korespondencję z Tobą.
Magda , bez pozdrowień nijakich.

Dziękuję za informację.
Zawsze to lepiej mieć pewność niż tylko podejrzewać.

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro cze 18, 2014 22:44 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Anemon pisze:
Neigh pisze:Czy Was też tak wkurza ludzkość na forum ostatnio czy tylko mnie?

Ja za to kocham Kotkinsia i Neigh - co mnie jezyk swierzbi, zeby gdzies cos palnac, to Wy to przede mna zrobicie i ja juz moge sie tylko pod nosem chichotac...
Dziekujaca jestem! :201461

Any time Anomonie any time:-)
A jak już nas zbanują.......to zamów za nas jakąś nie wiem mszę okolicznościową na Miau czy cuś.........

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro cze 18, 2014 22:45 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Ciekawe czy dostałabym bana, albo chociaż ostrzeżenie za ujawnianie prywatnej korespondencji na forum, bez zgody i wiedzy autora wiadomości...
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro cze 18, 2014 22:51 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Nie wiem, jakie były rozmowy pozaforumowe, ale nadal nie zmieniam stanowiska, że niepotrzebnie podgrzewacie atmosferę na wątku Maurycego i niezbyt grzecznie zachowujecie się w stosunku do tabo10.
Myślę, że zapewnienie, że Maurycy ma dobrych weterynarzy (bo z takowymi różnie bywa), a Monika się konsultuje itd. i kropka, byłoby znacznie lepsze, niż krytyka.
Nie chce mi się ponownie tego czytać, ale z tego, co pamiętam, tabo10 nie napisała niczego, co nie byłoby uznawane za jakieś ogólne prawidłowości.
Ogólnie wiadomo, że chorego kota nie powinno narażać się na stresy, a dokacanie takim jest. I też byłabym przeciwniczką, gdybym akurat nie miała doświadczeń z goszczeniem płaskich i nie wiedziała, jak się zachowują. I tak np. dokociłabym Kornelka, który jest przyjacielem wszystkich kotów, a nie zrobiłabym tego Kawie. Z małą musiałabym poważnie rozważyć.

Tak samo z dietą - jest ogólne parcie weterynarzy na RC itp. karmy, więc ludzie ich słuchają, a głosy, że RC to nic dobrego, choć pewnie słuszne, są w mniejszości.

A każdy ma swoje fobie - Kotkins boi się grzyba, ja mam przykre przeżycia z chorobami nieznanego pochodzenia, a tabo10 miała kota z pnn, więc pewnie reaguje bardziej nerwowo.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro cze 18, 2014 22:55 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Zosik pisze:Ciekawe czy dostałabym bana, albo chociaż ostrzeżenie za ujawnianie prywatnej korespondencji na forum, bez zgody i wiedzy autora wiadomości...

z tego, co pamiętam, jak wyszła afera z właścicielką Tigry, to wiadomości prywatne od i do były upublicznione - sądzę więc, że nie dostałabyś bana Zosik.

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Śro cze 18, 2014 22:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Gdybym ja ujawniła treśc prywatnej korespondencji z calą pewnością dostałabym bana. Nie mam co do tego wątpliwości
Nitka Karinka powinna zrzec się funkcji moderatora. Albo dostać bana. Tak jak każdy inny uzytkownik forum.

Moderatorzy od pewnego czasu stoją ponad regulaminem forum, a to zagraza jego funkcjonowaniu. I wiarygodnosci samej moderacji.

Obrazek

Neigh

Post » Śro cze 18, 2014 22:58 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

maneki pisze:
Zosik pisze:Ciekawe czy dostałabym bana, albo chociaż ostrzeżenie za ujawnianie prywatnej korespondencji na forum, bez zgody i wiedzy autora wiadomości...

z tego, co pamiętam, jak wyszła afera z właścicielką Tigry, to wiadomości prywatne od i do były upublicznione - sądzę więc, że nie dostałabyś bana Zosik.

Zle pamiętasz. Ja do tej pory nie ujawniłam ZADNEGO z pw. W tym wymiany pw o szczepieniach kotów wychodzących ( wścieklizna ) - wlasnie ze względu na poufność korespondencji

Obrazek

Neigh

Post » Śro cze 18, 2014 23:04 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Pamiętam zadymę, ale nie pamiętam kwestii ujawniania pw, więc się nie wypowiem.
Co by nie było - wiesz, jak jest maneki - na tym forum (jak wszędzie z resztą) są równi i równiejsi. :)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro cze 18, 2014 23:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Neigh pisze:
maneki pisze:

Zle pamiętasz. Ja do tej pory nie ujawniłam ZADNEGO z pw. W tym wymiany pw o szczepieniach kotów wychodzących ( wścieklizna ) - wlasnie ze względu na poufność korespondencji

ok, może faktycznie zle zapamiętałam. Kojarzę z innych wątków, że faktycznie ludzie ujawniali wiadomości prywatne na zasadzie, żeby przerwać spirale wysyłania sobie wiadomości, bo uznali, że to nic nie wnosi. Nie dostawali chyba banów.

maneki

Post » Śro cze 18, 2014 23:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Zosik pisze:Pamiętam zadymę, ale nie pamiętam kwestii ujawniania pw, więc się nie wypowiem.
Co by nie było - wiesz, jak jest maneki - na tym forum (jak wszędzie z resztą) są równi i równiejsi. :)

to fakt 8)

maneki

Post » Czw cze 19, 2014 0:13 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

NITKA/KARINKA pisze:
kotkins pisze:Tytuł: PERS wreszcie w DS

NITKA/KARINKA pisze:Przypomnę, że to wątek kota Maurycego.
Wiele osób starało mu się pomóc, trzymało za niego kciuki i cieszyło się gdy znalazł dom stały, który pokochał go mimo choroby.
Wciąz wielu sympatyków tu zagląda w nadziei na zdjęcia i informacje o Maurycym.
A znajduje przepychanki, uszczypliwości i wzajemne złośliwości.
To zniechęca do jakiejkolwiek pomocy.
Proszę wszystkich zaagażowanych w pomoc i adopcję Maurycego o więcej szacunku dla siebie i czytelników tego wątku.
Proszę też o nieprzekręcanie nicków osób do których się zwracacie.

Powiem Ci coś bardzo prywatnie.
Może to Ci pomoże w jakiś sposób.
Jakieś 2/3 forum mówi o Tobie poza forum "Nitka/Kretynka".
I śmieje się w kułak z Twoich moderacji.
Nawet ci, którzy proszą Cię o te "interwencje" w sprawie przekręcania nicków czy "handlu" alkoholem na forum. Oni też kulają się ze śmiechu.
Ludzie przesyłają sobie Twoje zielone tekściki na maile i się nabijają.

Nie odpisuj, miałam trudny dzień i nie mam ochoty na korespondencję z Tobą.
Magda , bez pozdrowień nijakich.

Dziękuję za informację.
Zawsze to lepiej mieć pewność niż tylko podejrzewać.

Przeczytałam to i ... cieszę się, że przestałam moderować to zacne forum.
Bo, Kotkinsie, jak z życzliwością zawsze tu zaglądam i Wam kibicuję- to po prostu to Twoje wystąpienie jest chamskie. I nic tego faktu nie tłumaczy.
Z tego co czytam, Nitka/Karinka wobec Ciebie nie użyła inwektyw i Cię nie obrażała, tym samym nie rozumiem, co usprawiedliwia taki agresywny tekst.
Dla jasności- nie mam żadnych prywatnych ani służbowych czy oficjalnych kontaktów z żadną ze stron.
Zajrzałam, jak zwykle, poczytać co w kotkinsowie i zwyczajnie mi przykro, że nawet w dotąd pozytywnych wątkach robi się grząsko i bagniście.
Przykro.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Czw cze 19, 2014 8:15 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Olat, Kotkins napisała to na pw - prywatnie do Nitka/Karinka, nie publicznie, w związku z tym dla mnie jest to sprawa do załatwienia i wyjaśnienia pomiędzy dwoma osobami, również na pw, a nie do wyciągania na forum.
I to przez moderatora - niefajnie, bo jeśli ja opublikowałabym pw a druga strona zgłosiłaby ten fakt do moda to w oparciu o dotychczasowe doświadczenia ze sposobem moderacji jestem pewna, że dostałabym jakiegoś karnego jeżyka (a co najmniej ostrzeżenie)
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw cze 19, 2014 8:43 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!

Tak, Dalio napisałam do Nitki/Karinki o tym jak przekręcany jest jej nick.
Nie spodziewałam się w najśmielszych oczekiwaniach ,że prywatna korespondencja z MODERATOREM (!) może być ujawniona publicznie.
Nie wyrażałam na to zgody i nadal nie wyrażam- patrz pierwsze zdanie tego pw.

Przekroczona została kolejna bariera- publikowaniu prywatnej korespondencji przez moderatora uprawnia nas do zachowań w podobnym stylu.

Hmm...czy w takim razie możemy załączyć tu całą korespondencję z moderacją przyjętą na pw?
Rozumiem ,że Nitka/Karinka poczuła się źle po takiej znanej na forum informacji , ale fakt ,że dostała ją od Kotkinsa nie zmienia faktu ,że to sprawa prywatna.
Bez względu na to czy byłby tam inwektywy , czy pochwały najpierw należało zapytać czy ja się zgadzam na jej ujawnienie.

Myślę ,że zgłoszę ten fakt administracji forum.

Swoją szosą ( jak mawia Kotka Wodna- ostatnio na tym foru padają wszelkie bariery moralne. Można fikcyjnie zabić kociaki , żeby dostać pomoc jeśli forum nie kwapi się z nią byt ochoczo, i spotkać się z pochwałą moderacji ,że tak piękną akcję pomocową się "skleiło, można ujawniać pw jeśli zawiera jakieś nieprzyjemne treści dla moderatora...Źle się dzieje.

Zaraz zapytam administrację forum czy mogę opublikować moją całą korespondencje z moderacją .

Nitce/ Karince oczywiście współczuję, sama też poczułabym się urażona ale nie posunęłabym się do upublicznienia tej korespondencji , zwłaszcza ,że jest tam moje imię a ja sobie na forum życzę pozostać Kotkinsem.
Tyle w tym temacie, idę zapytać administratora- da bóg nieźle się zabawicie kiedy tu powklejamy różne pw:)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

[poprzednia][następna]