Mokate w DS i kot Zen na DT - zapraszamy na wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 12, 2014 21:45 Re: Mokate i Bąbelek - obaj w swoich DS :)

Scena dantejska :) Moki poszedł do kuwety, potem do mnie do kuchni, miziamy się, gadamy. Zen uznał, że dzieje się przy miskach i wlazł. Moki burczy, cofa się, Zen głuchy na miotane pod jego adresem przekleństwa, podszedł i wsadził nos niemal w pysk Mokatka. No nie było wyjścia, musieli się obwąchać :) Nagle Zen zbarankował Mokatka i otarł się o niego całym ciałem. Mokate zgłupiał :mrgreen: przestał burczeć i z godnością opuścił kuchnię. Ten to ma pecha. Raz w życiu nie dał się zdominować gościowi, pierwszy raz postanowił pokazać, że jest panem domu i rządzi i taka zlewka :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie sty 12, 2014 22:04 Re: Mokate i Bąbelek - obaj w swoich DS :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon sty 13, 2014 7:05 Re: Mokate i Bąbelek - obaj w swoich DS :)

Noc minęła spokojnie, rano mizianki z Mokate, potem w kuchni z Zen. Śniadanie podano panom w bliskiej odległości, ale musiałam pilnować, bo zawartość mokatkowej miski bardzo co niektórych kusiła a jego warki nie robiły na nikim wrażenia :) Pod nadzorem i kilkunastu odstawieniach pewnego kota do jego miski posiłek został zakończony.
Anoreksji nie stwierdzono :)
Wetka kazała też zwrócić uwagę na ewentualne nadmierne siusianie, ale rano zastałam trzy ślady, co na dwa koty, w tym jednego, który wypił dwie miski wody, na pewno nie jest nadmiarem.
Zen pięknie traktorzy przy głaskaniu, mruży oczka, nadstawia łepek. Do łóżka nie przychodzi jeszcze, upodobał sobie stół, przy samym kaloryferze. O pieszczoty upomina się bezgłośnym miauczeniem, dźwięk włącza dopiero jak chce jeść (czyli co 15 minut ;)). Mam mokre dla nerkowców trzech różnych firm, smakowało mu każde, najmniej RC, ale jak dodałam olej z łososia to poszło :) W życiu nie widziałam takiego spokojnego, bezproblemowego i bezstresowego kota.
Mokate to przy nim choleryk :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon sty 13, 2014 7:43 Re: Mokate i Bąbelek - obaj w swoich DS :)

Jak dobrze, że nie ma problemów i kocio szczęśliwy :1luvu: Wygląda na takiego :ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon sty 13, 2014 7:49 Re: Mokate i Bąbelek - obaj w swoich DS :)

Jak cudownie czytać takie wiadomości! :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon sty 13, 2014 9:40 Re: Mokate i Bąbelek - obaj w swoich DS :)

Oj, dzieje się u Was, dzieje :D .

Wprawdzie wyskakuję jak filip z konopi, ale myślę, że się ucieszysz - Arbuz wczoraj pojechał do domku :piwa: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon sty 13, 2014 9:57 Re: Mokate i Bąbelek - obaj w swoich DS :)

Przyjechał! :D
I czytam, że wszystko dobrze się idzie :ok:

7kilo? 8O gdzie? razem z wyprawką?
Skąd Wy bierzecie takie koty... (choć w sumię się cieszę, że Mrówka to waga piórkowa, bo mała sobie ostatnio wymyśliła, że będzie spać na mnie, kiedy leżę na boku zwinięta. Na biodrze się układa, dokadniej rzecz ujmując :roll: )

Imię Zen bardzo mi się podoba. Pasuje do kota :) I ogólnie fajnie, że Mu zmieniłyście (własnie się zastanawiałam czy zostanie jak jest), bo nie przepadam za nazywaniem zwierząt typowo ludzkimi imionami.

Muszę powiedzieć, że Zen na zdjęciach wyglda trochę groźnie i bez kija (michy?) nie podchodź. Ale lubię koty-cielaki o bandyckim wyglądzie :mrgreen: można sobie zadrwić ze znajomych, żeby mieli się na baczności :lol:

A tak poza wszelakimi komentarzami - Zen jest marmukiekm :1luvu:
Ciekawa jestem na jakim poziomie się dogadają z Mokatkiem. Czy będą razem medytację uprawiać :P
To jeszcze żeby wszyscy byli zdrowi i mamy znakomity początek roku :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pon sty 13, 2014 11:39 Re: Mokate i Bąbelek - obaj w swoich DS :)

Cieszę się ogromnie!
Obrazek Obrazek Obrazek

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon sty 13, 2014 13:38 Re: Mokate i Bąbelek - obaj w swoich DS :)

Revontulet pisze:Oj, dzieje się u Was, dzieje :D .

Wprawdzie wyskakuję jak filip z konopi, ale myślę, że się ucieszysz - Arbuz wczoraj pojechał do domku :piwa: .

Czytałam, czytałam i baaardzo się cieszę :) To taki słodziak, domek będzie miał pociechę :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon sty 13, 2014 13:58 Re: Mokate i Bąbelek - obaj w swoich DS :)

Aia pisze:Imię Zen bardzo mi się podoba. Pasuje do kota :) I ogólnie fajnie, że Mu zmieniłyście (własnie się zastanawiałam czy zostanie jak jest), bo nie przepadam za nazywaniem zwierząt typowo ludzkimi imionami.

Ja też nie lubię, dlatego musiał mieć nowe, kocie imię. Miało być inne, ale Zen oddaje jego filozofię życiową. ;)
Aia pisze:Muszę powiedzieć, że Zen na zdjęciach wyglda trochę groźnie i bez kija (michy?) nie podchodź. Ale lubię koty-cielaki o bandyckim wyglądzie :mrgreen: można sobie zadrwić ze znajomych, żeby mieli się na baczności :lol:

Ale to tylko na wejście, bo on jest jak baranek. W nim, tak jak w Mokim nie ma cienia agresji. Moki nawet jak teraz warczy to ze strachu, zresztą robi to z coraz mniejszym przekonaniem :)
Aia pisze:7kilo? 8O gdzie? razem z wyprawką?

Teraz tak, ale jak nabierze masy to biorąc pod uwagę jego wzrost będzie mniej więcej tyle masy samego kota.
Aia pisze:Zen jest marmukiekm :1luvu:

I to wyjątkowo pięknym. Na razie sierść ma jak wyleniały szczur, ale pracujemy nad tym :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon sty 13, 2014 14:59 Re: Mokate i Bąbelek - obaj w swoich DS :)

Widać po biedaku, że łatwego życia do tej pory nie miał. Ale tak jak mówisz, odpicuje się Go, dopieści i będzie kot na pokaz. Uwielbiam marmurki (jak kilka innych kotów ;))
Czekam na zdjęcia porównywawcze obu kocurów. Zaciekawiła mnie wielkość Zena. Absolutnie nie jest gruby, więc musi być na prawdę duży i wysoki. Lana będzie miała 2 w 1 - kota i konia :mrgreen:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pon sty 13, 2014 16:11 Re: Mokate i Bąbelek - obaj w swoich DS :)

Doczekałam się!
Jakiś czas temu kupiłam kociastym pluszową budkę. Mokate obejrzał zainteresowany, uznał że ładne, ale nie odkrył do czego służy. Bąbel odkrył i olał. Budka stała więc przy kaloryferze, pod stołem jako wątpliwa ozdoba :) Od dziś ma zastosowanie praktyczne:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon sty 13, 2014 16:20 Re: Mokate i Bąbelek - obaj w swoich DS :)

Wracam z roboty i takie wieści czytam...
No miodzio. Dziś już nie ryczę, dziś pełną gębą się cieszę :mrgreen:

Pumiszcze też pojechał na lifting. Z gilem do pasa, pojechał. Teraz kilka dni w lecznicy, potem kilka tygodni/miesięcy w domu na dojście do wyglądu idealnego i wtedy już tylko leżeć i pachnieć przez ładnych kilka lat :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon sty 13, 2014 17:17 Re: Mokate w DS i kot Zen na DT - zapraszamy na wątek

Zastanawiam się czy ten kot sam wie co dla niego dobre. Lekarstwa połyka pięknie, wcina saszetki nerkowe bez mrugnięcia okiem, pozwala je sobie lekko rozwadniać, ale RC, które ma za mało tłuszczu w stosunku do białka je tylko z olejem z łososia 8O Inaczej siedzi przy misce i czeka. :mrgreen:
Dziś zjadł dwie saszetki i żółtko, które dostał na wzmocnienie.
Mokate warczy już tylko jak sobie przypomni a pamięć ma na szczęście kiepską :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon sty 13, 2014 17:30 Re: Mokate i Bąbelek - obaj w swoich DS :)

magdar77 pisze:Doczekałam się!
Jakiś czas temu kupiłam kociastym pluszową budkę. Mokate obejrzał zainteresowany, uznał że ładne, ale nie odkrył do czego służy. Bąbel odkrył i olał. Budka stała więc przy kaloryferze, pod stołem jako wątpliwa ozdoba :) Od dziś ma zastosowanie praktyczne:
Obrazek

Miś przekochany-jak mu do twarzy w tej budce!
Kurczę!-on naprawdę z sylwetki Witusia przypomina i ten spokój, łagodność!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]