Mirmiłki IV - sushi i Pushido, foty str. 99

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 03, 2013 17:58 Re: Mirmiłki IV - cd. "Kroniki kryminalnej" Ligoty

Ooo, a ja mam szantaż! Wpis na blogu albo przyjadę osobiście ze stadkiem myszek! :twisted: :twisted: :twisted:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro lip 03, 2013 18:28 Re: Mirmiłki IV

KotkaWodna pisze:ja pitolę.
Kotkinsiu, podziwiam, żeś typa nie wysadziła przez okno, nie otwierając go przedtem.
No rozumiem, szkoda okna...
Co za cymbał rzadkiej wody się trafił... szkoda przyjaciółki, bo skoroście się przyjaźniły tyle lat, znaczy - coś pod kopułką miała... Ale żeby aż tak zgłupieć???? 8O
no chyba, że kryła w sobie opinię na ten temat, póki nie trafiła na zbuczy katalizator, który jej wyzwolił te dzikie pomysły...
tak czy siusiak, typ koszmarny, tylko udusić i ściółką przysypać....
(to powyższe mordercze dictum to zapewnie dowód na to, jak bardzo nienormalna się stałam od mania Kotów :mrgreen: )

Nooo ...moja ex-przyjaciółka rozwiodła się 10 lat temu a potem wychowywała tzw trudne dziecko.
Na widok trudnego dziecka większość facetów umykała w popłochu.
A ten nie umknął, ale się wprowadził.
Facet jako FAKT jest tak bezcenny , że jakaś tam przyjaciółka (od 5 klasy szkoły podstawowej...) się w tej rozgrywce zwyczajnie nie liczy.

Tak, Kotkins potrzebuje okulisty.
Tylko w godzinach , kiedy Kotkins mógłby onego specjalistę odwiedzić żaden z nich nie pracuje...
Ot, paskudy takie! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro lip 03, 2013 19:00 Re: Mirmiłki IV - cd. "Kroniki kryminalnej" Ligoty

Wpisu na blogu nie przewiduję, gdyż szczerze podkreślam, bez zbędnego krygowania i odwlekania, że mi się po prostu nie chce. I ponaglenia nic nie dadzą.
Może to już koniec mojego blogowania? Może się wypaliło? Nie wiem. Po prostu: nie czuję potrzeby.
Z prac domowych i wypracowań wyrosłam ;) Będzie ochota, będzie wpis. Nigdy inaczej.
Aniada

Post » Śro lip 03, 2013 20:13 Re: Mirmiłki IV - cd. "Kroniki kryminalnej" Ligoty

Aniada pisze:Wpisu na blogu nie przewiduję, gdyż szczerze podkreślam, bez zbędnego krygowania i odwlekania, że mi się po prostu nie chce. I ponaglenia nic nie dadzą.
Może to już koniec mojego blogowania? Może się wypaliło? Nie wiem. Po prostu: nie czuję potrzeby.
Z prac domowych i wypracowań wyrosłam ;) Będzie ochota, będzie wpis. Nigdy inaczej.

Dokładnie - nic na siłe, bo bedą wypociny jak wypracowanie szkolne pt Mickiewicz jako taki a jak nie taki to jaki :mrgreen: :mrgreen:
Nie mam zaciecia literackiego, ale czasem nawet tu , na forum nie odzywam sie bardzo długo. Czytam , mam niby odpowiedzi w głowie, ale tak jakos do palców daleką drogę mają :ryk: / a przecież ja 158 cm wzrostu /

Ana - słowo daje , guglałam :oops: :ryk: Jak się zwie , tak sie zwie - śliczne :P Ej , ale to tak prawie prosiak morski - a te to Aniada raczej toleruje, więc niech Aniada nie okopuje sie na 10 piętrze , bo tam prosiaki nie dotrą.
A Bolusiński fcale myszek nie topi. On je po prostu pierze. Bo Duza wszystko sprząta , odkurza, odkłacza, a myszki to co :?: :?: :?: . Porządny kot europejski brudnymi ma się bawić 8O 8O 8O :ryk:

kotkins pisze: Kotkins potrzebuje okulisty.
Tylko w godzinach , kiedy Kotkins mógłby onego specjalistę odwiedzić żaden z nich nie pracuje...

To Kotkins ma dwa wyjścia - albo ubłagac jakiegoś kolegę co by po godzinach został, albo......zbadac się w lustrze :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lip 03, 2013 20:31 Re: Mirmiłki IV - cd. "Kroniki kryminalnej" Ligoty

izka53 pisze:
Aniada pisze:Wpisu na blogu nie przewiduję, gdyż szczerze podkreślam, bez zbędnego krygowania i odwlekania, że mi się po prostu nie chce. I ponaglenia nic nie dadzą.

Dokładnie - nic na siłe, bo bedą wypociny jak wypracowanie szkolne pt Mickiewicz jako taki a jak nie taki to jaki :mrgreen: :mrgreen:

"Kto jest dla ciebie największym autorytetem i dlaczego właśnie Lenin" :mrgreen:
Nie, serio piszę - jak nie ma "natchnienia" to wyjdzie wymęczony, wypluty, jałowy tekst bez humoru i tyle. Zamierzam jedynie zebrać na blogu odcinki "Kroniki kryminalnej", ale na nic innego jakoś weny nie mam. Coś się wydarzy, coś w łepetynie zaiskrzy, to się napisze.

izka53 pisze:Ana - słowo daje , guglałam :oops: :ryk: Jak się zwie , tak sie zwie - śliczne :P Ej , ale to tak prawie prosiak morski - a te to Aniada raczej toleruje, więc niech Aniada nie okopuje sie na 10 piętrze , bo tam prosiaki nie dotrą.

Bardzo bym chciała morskiego prosiaczka. Uwielbiam je. Ale po pierwsze nie mam miejsca na klatę, a po drugie - przerażają mnie choroby takich stworków. Niedawno pożegnałam króliczkę. Nie mam ochoty po raz kolejny przeżywać nagłej i niespodziewanej śmierci, ewentualnie dolegliwości, przy których i diagnostyka i leczenie jest szalenie utrudnione. Może kiedyś... Prosiaczki są super!

izka53 pisze:A Bolusiński fcale myszek nie topi. On je po prostu pierze. Bo Duza wszystko sprząta , odkurza, odkłacza, a myszki to co :?: :?: :?: . Porządny kot europejski brudnymi ma się bawić 8O 8O 8O :ryk:

A wiesz, że to możliwe?? Ciocia Marta przyjeżdża. Może Bolusiński już sprząta na jej cześć??
Aniada

Post » Śro lip 03, 2013 20:50 Re: Mirmiłki IV - cd. "Kroniki kryminalnej" Ligoty

izka53 pisze: To Kotkins ma dwa wyjścia - albo ubłagac jakiegoś kolegę co by po godzinach został, albo......zbadac się w lustrze :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Moje znajome doktory w takich sytuacjach mawiają - dla siebie jestem za drogi, do innych nie mam zaufania.. :twisted:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro lip 03, 2013 20:54 Re: Mirmiłki IV - cd. "Kroniki kryminalnej" Ligoty

Aniada pisze:"Kto jest dla ciebie największym autorytetem i dlaczego właśnie Lenin" :mrgreen:

Tyyyyy, Tyyyyyy Ty się nie śmiej :ryk: :ryk: :ryk:
Bo ja szkołę podstawową robiłam bardzo dawno temu i wtedy się pisało przemówienia. Po kilka w każdej klasie. No to ja sobie przygotowałam w szóstej klasie taki szkielet , takiego gotowca. I potem , na konkretny , zadany temat , dodawałam kilka zdań. Bo w każdym przemówieniu MUSIAŁ być Lenin, przyjażń polsko-radziecka, imperializm, wojna wietnamska itp itd. Dodać do tego coś w stylu niech żyje nam górniczy stan :mrgreen: :mrgreen: to juz był mały Pikuś. Bo się nadawało i na Dzień Kobiet , i na rocznicę wybuchu wojny , i na Barbórkę, i na .........
Jak po czterdziestu latach trafiłam na swoje stare zeszyty to dostałam spazmów śmiechowych i autentycznej głupawki. Trzy lata pod rząd to samo , w trochę innej kolejności i z innymi ozdobnikami :ryk: :ryk: :ryk:

Aniada pisze:Bardzo bym chciała morskiego prosiaczka. Uwielbiam je.

Tak się mnie wydawało , bo ja też miłośniczka morskiej trzody. Miewałam , nawet w ilościach znacznych. U Ciebie pisałam, jak koty nie lubia świstania prosiakow ? nieee, chyba u siebie :oops: :oops: :oops: wybacz starej babci sklerozę :mrgreen:

Aniada pisze: Może Bolusiński już sprząta na jej cześć??

No co Ty 8O 8O 8O On dba o higienę własnej paszczy. Brudnego tego co jego nazwy na tym wątku sie nie wymawia będzie w zęby brał 8O 8O 8O 8O

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lip 03, 2013 21:06 Re: Mirmiłki IV - cd. "Kroniki kryminalnej" Ligoty

A mój tato po dziś dzień wspomina , jak w liceum pisał wypracowanie n/t :"O czym myślał Mickiewicz siedząc na Ajudachu skale" (siedział tam??jest tu jaki polonista??)
Kolega taty był umysłem ścisłym i napisał zwyczajnie :" a czy ja wiem? pewno o tym żeby nie spaść..."
Skandal był.
Kolega mieszka dziś w USA i jest bogaczem.
Ciekawe...

kotkins

Post » Śro lip 03, 2013 21:25 Re: Mirmiłki IV - cd. "Kroniki kryminalnej" Ligoty

O, wspominki szkolne?
Jako żywo nigdy nie zapomnę uwagi profesora na jednej z moich prac:"nie tak robiliśmy to na lekcji". Tytuł wypracowania brzmiał:"Moja ocena Konrada Wallenroda" :mrgreen:
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Śro lip 03, 2013 21:41 Re: Mirmiłki IV - cd. "Kroniki kryminalnej" Ligoty

Tekst "dla siebie jestem za drogi a do innych nie mam zaufania" zostanie zapamiętany!!!!

A mnie pan od matematyki w podstawówce powiedział, że mam iść do zawodówki BEZ matematyki.
No to poszłam.
Panu jakieś 20 lat później operowałam zaćmę... :mrgreen:

kotkins

Post » Śro lip 03, 2013 22:01 Re: Mirmiłki IV - cd. "Kroniki kryminalnej" Ligoty

Kotkins, no to jak Ty liczysz dioprie ,hihihihih :D
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Śro lip 03, 2013 22:05 Re: Mirmiłki IV - cd. "Kroniki kryminalnej" Ligoty

kotkins pisze:Tekst "dla siebie jestem za drogi a do innych nie mam zaufania" zostanie zapamiętany!!!!

A mnie pan od matematyki w podstawówce powiedział, że mam iść do zawodówki BEZ matematyki.
No to poszłam.
Panu jakieś 20 lat później operowałam zaćmę... :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk:

To jak wspominki, to i ja dołożę..

Mój Tatuś od zawsze dopingowal mnie do nauki tekstem 'ucz się dziecko, bo jak się nie będziesz uczyć, to będziesz kamienie tłukła'..

Wspominalam sobie to na każdych terenowych praktykach studenckich - studiowałam geologię.. :twisted:
i potem, w trakcie tzw. wywiadów terenowych potrzebnych mi do opracowań za prawdziwe pieniądze.. :twisted:

do dzisiaj wśród moich znajomych - rownież geologów - opowieść powyższa budzi nieklamaną radość.. :mrgreen:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro lip 03, 2013 22:25 Re: Mirmiłki IV - cd. "Kroniki kryminalnej" Ligoty

wiesiaczek1 pisze:Kotkins, no to jak Ty liczysz dioprie ,hihihihih :D

No wiesz, do 20 to jeszcze jakoś sobie radzę.
A resztę robię na wyczucie:)

Nie mam reklamacji, ale zawodówka bez matematyki łatwa nie była, oj nie...i trwała sześć lat a nie repetowałam:)))

Właśnie z Ewisskiem rozmawiałyśmy o maturze i konkluzja była taka ,że gdyby nie to ,że zdawałam z biologii a ona miała pomoc rodaków to byśmy były nadal PANIENKI BEZ MATURY... :mrgreen:

kotkins

Post » Czw lip 04, 2013 7:32 Re: Mirmiłki IV - cd. "Kroniki kryminalnej" Ligoty

:crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying:
:crying: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw lip 04, 2013 9:21 Re: Mirmiłki IV - cd. "Kroniki kryminalnej" Ligoty

Pośmiałam się setnie z tych Waszych historyjek.
Aamms, z Twoim tłuczeniem kamieni jest podobnie jak z moim "noszeniem ciężarów". Też mi prorokowano, że gdybym przypadkiem przestała się uczyć, to "zamiast teczki będę nosić woreczki". I co? Trzy fakultety mam i książek się wiecznie tak nadźwigam, że aż mi się płakać chce. Lektury, podręczniki, ćwiczenia, zeszyty. Noszę, taszczę jak na budowie.

Tymczasem Misio miał zdjęte szwy.
Jeszcze 2 zastrzyki jutro i - daj Boże - KONIEC.
Aniada

[poprzednia][następna]