Broszka & Company cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 28, 2012 7:49 Re: Broszka & Company

KOGUT :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto sie 28, 2012 9:04 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Kogut sąsiadowy i do zdjęcia nie pozował, tak wskakuje na płoty i pieje np tuż pod oknami skoro świt :twisted:
dagmara-olga z TZtem podziwiali jego wdzięki, ale na ich fotkach wyszedł bardzo niewyraźnie więc wstawiłam swoją :wink:
Jest naprawdę piękny, wielki, dorodny i baaardzo wkurzający darciem dzioba cały dzień :mrgreen:

jasia0245 pisze:natomiast seniorce nawet do twarzy w nowym rękawkowym kubraczu

Jasiu, to Broszka tuż po operacji przepony - Inka jest biało-bura :wink:

Broszka tyle tych kotków masz, że mnie się mylą - która jest którą. Wolno żyjące też masz. Więc jak widzisz ja ich nie odróżniam. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto sie 28, 2012 21:23 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Kogut sąsiadowy i do zdjęcia nie pozował, tak wskakuje na płoty i pieje np tuż pod oknami skoro świt :twisted:
dagmara-olga z TZtem podziwiali jego wdzięki, ale na ich fotkach wyszedł bardzo niewyraźnie więc wstawiłam swoją :wink:
Jest naprawdę piękny, wielki, dorodny i baaardzo wkurzający darciem dzioba cały dzień :mrgreen:

Ciesz się, że to nie pieprzona perliczka - te to dopiero pilują; jakby im ktoś stanąl na szyi :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sie 29, 2012 6:52 Re: Broszka & Company

Mmm.. a ja to bym chciała słyszeć rano koguta.. Dużo ptaków się pałęta i wrzeszczy,ale kogut to kogut. A jakby jeszcze żuraw... :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sie 29, 2012 7:11 Re: Broszka & Company

felin pisze:

Ciesz się, że to nie pieprzona perliczka - te to dopiero pilują; jakby im ktoś stanąl na szyi :twisted:

Nie wiem jak piluje perliczka, szczególnie pieprzona :lol:
Ale np kwoki takie dźwięki wydają, że czasem wszystkie włosy mi dęba stają że jakieś zwierze umiera w strasznych bólach i wybiegam na dwór ratować :strach: - a okazuje się że to tylko kwoka gada do pisklaków :wink: :mrgreen:
Podobnie kuny - jak je słyszę to zawsze ciarki mi biegają wzdłuż kręgosłupa :twisted:

morelowa pisze:Mmm.. a ja to bym chciała słyszeć rano koguta.. Dużo ptaków się pałęta i wrzeszczy,ale kogut to kogut. A jakby jeszcze żuraw... :roll:

Uwierz że nie chciałabyś słyszeć drącego się tuż pod oknem koguta od 4-5 przez kilka godzin :twisted:

Wczoraj odszypułkowałam wiadro jagód czarnego bzu i dziś tak mnie bolą palce i plecy że zaraz chyba łyknę jakiś proch :? Ale parę litrów soku już gotowe, dzisiaj zlewam do słoików :wink:

Otworzyłam wczoraj pierwszą sianokiszonkę dla koni, nawet wyszła dość fajna i zjadliwa, wielka szkoda że tyle beli się zepsuło podziurawione przez gradobicie...
Ale pół roku konie jedzą siano i zapomniałam już jaka sianokiszonka jest ciężka Obrazek znów kręgosłup będzie mi mocno dokuczał :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro sie 29, 2012 9:18 Re: Broszka & Company

Nie zazdroszczę wrzeszczącego koguta- chociaż rzeczywiscie jest przepiękny :1luvu:
Ale kogut lepszy od kosiarki :evil: Dlaczego zawsze muszą kosić trawę o 7.00? W sobotę? Pod samymi oknami (mieszkam na parterze)? :twisted: Potem robią sobie przerwę i jak już jest jakaś cywilizowana godzina to idą kosić trawniki wzdłuż ulic, tam gdzie nikomu nie przeszkadzają :roll:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro sie 29, 2012 15:00 Re: Broszka & Company

Revontulet pisze:Nie zazdroszczę wrzeszczącego koguta- chociaż rzeczywiscie jest przepiękny :1luvu:
Ale kogut lepszy od kosiarki :evil: Dlaczego zawsze muszą kosić trawę o 7.00? W sobotę? Pod samymi oknami (mieszkam na parterze)? :twisted: Potem robią sobie przerwę i jak już jest jakaś cywilizowana godzina to idą kosić trawniki wzdłuż ulic, tam gdzie nikomu nie przeszkadzają :roll:

Ale kosiarką lepiej kosić jak rosa opadnie :roll:
Ja bym na Twoim miejscu grzecznie poprosiła żeby o takiej nieludzkiej porze kosili tam gdzie to nikomu nie przeszkadza. A jak prośby nie pomogą to napisałabym grzeczne pismo do ich szefa bo jak domyślam się chodzi o firmę utrzymującą zieleń?
Gdyby nie pomogło - przestałabym być grzeczna :twisted:

Niestety musiałam dzisiaj Ince założyć kołnierz :(
Obtarcia się ślimaczą bo wciąż je rozlizuje.
Ale z kloszem jest dramat :cry:
Myślę intensywnie nad uszyciem jakiś pantalonów - może jak przykryję łapki aż do kostek to pozwoli na zagojenie się tych ran :?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sie 29, 2012 15:11 Re: Broszka & Company

Chyba masz rację, przydały by się jej pantalony. Nie będzie miała tam dojścia z jęzorkiem i ranka szybko się zagoi. :roll:
Obrazek

jasia0245

Post » Śro sie 29, 2012 15:38 Re: Broszka & Company

Broszko, zobacz tu, na wykopaliska: viewtopic.php?f=1&t=55991&p=2057658&hilit=ko%C5%82nierz+z+materia%C5%82u#p2057658
pamiętałam że ktoś mówił o takim kołnierzu że super się sprawdza, może i u seniorki się sprawdzi? a na pewno nie będzie aż tak podrażniać jak plastikowy.
Obrazek
Pusia 14.03.2006, Kizia 01.11.2012, Złociutki 18.03.2022, Karolek 25.09.2022, Misia 09.10.2022 :( moje Słoneczka będziecie zawsze w moim sercu :( Więcej kotów nie będzie.
Gwizdusiowa [*] 16.04.2007 Kacperek cioci :( 14.04.2017 Blondasek cioci 09.2021 :(
Wynajmę mieszkanie we Wrocławiu od września/października 2019-koty mile widziane! kliknij!

zutor

Od: Sob maja 31, 2003 22:55

Post » Śro sie 29, 2012 16:31 Re: Broszka & Company

zutor pisze:Broszko, zobacz tu, na wykopaliska: viewtopic.php?f=1&t=55991&p=2057658&hilit=ko%C5%82nierz+z+materia%C5%82u#p2057658
pamiętałam że ktoś mówił o takim kołnierzu że super się sprawdza, może i u seniorki się sprawdzi? a na pewno nie będzie aż tak podrażniać jak plastikowy.

Kołnierz trzeba przyznać, że bardzo dobry ale chyba pantalony byłyby lepsze. Decyduj Broszka . :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Śro sie 29, 2012 17:43 Re: Broszka & Company

Z linka podanego przez zutor:
Sylwka pisze:
Obrazek Obrazek

Taka zdolna nie jestem żeby taki kołnierz uszyć 8O :wink:
Ale pantalony już na Ince :twisted:
Wprawdzie straszna prowizorka i fastryga, ale nie wiedziałam czy będą pasować i czy zdadzą egzamin - najwyżej jutro je poprawię mocniejszym szwem :wink:
Ale okazało się że muszę udać się do okulisty prędziutko - za nic nie mogłam nawlec nitki na igłę :evil:
Przewróciłam całą chałupę w poszukiwaniu takiego cusia do nawlekania, w końcu poleciałam do sąsiadki i ona mi nawlekła :roll:
Nie wtajemniczałam jej po co mi na gwałt igła z nitką, chociaż bardzo chciała wiedzieć :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sie 29, 2012 18:00 Re: Broszka & Company

Tam na dalszych zdjeciach jest taki kołnierz, który wygląda jak wycięty z grubej gąbki, takiej jakby tapicerskiej czy materacowej..
Zdjecie pantalonów będzie?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sie 29, 2012 18:41 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Zdjecie pantalonów będzie?

też jestem ciekawa :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro sie 29, 2012 19:29 Re: Broszka & Company

Ale nie ma co pokazywać - wycięłam większe dziury w kubraku i doszyłam długie nogawki :wink:
Jak na razie seniorka próbowała lizać rany ale zrezygnowala jak zrozumiała że nie ma dostępu :P Zobaczymy jak prowizoryczne pantalony będą wyglądać po nocy :twisted:
Ale jaka jest szczęśliwa że pozbyła się klosza :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sie 29, 2012 20:26 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Ale nie ma co pokazywać - wycięłam większe dziury w kubraku i doszyłam długie nogawki :wink:
Jak na razie seniorka próbowała lizać rany ale zrezygnowala jak zrozumiała że nie ma dostępu :P Zobaczymy jak prowizoryczne pantalony będą wyglądać po nocy :twisted:
Ale jaka jest szczęśliwa że pozbyła się klosza :wink:

Klosz chyba dla niej bardziej uciążliwy. :1luvu:
Obrazek

jasia0245

[poprzednia][następna]