Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 27, 2013 20:36 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Zdrowotnie Cielito już ok jak najbardziej, ze "starych" ogłoszeń odzewu nie było więc zaraz nowe strzelę (dla wszystkich 3 "do wydania"), co do zdjeć - chwilowo nie ma, ale jak będą to wrzucę. Noga, cieknący nieco nos, Fiona, białaczki i zdrowe - to na chwilę obecną zżera moje "baterie". A idą świeta niestety, a ja jak rzadko odczuwam na myśl o nich bez mała wstręt. Zwłaszcza że w pracy mam "shitty shift'a" czyli pracuję do 19ej, plus w poniedziałek (dobrze że mam taksę pracową na rano). I totalnie, absolutnie mnie nie bawi myśl o wszystkich zakupach świątecznych, gotowaniu i pieczeniu. I jeszcze zimno za oknem, wiatr leb urywa i ciemne chmury od rana do nocy :evil: . Niechże się ta zima wreszcie skończy, bo spałam 8,5h a wstałam nieprzytomna. I fakt, Ciel z kołderkowaniem się dołożył, ale przecież to nie może być tylko to :? .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw mar 28, 2013 7:36 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Współczuję i łączę się w bólu przedświątecznym :wink:
Przygotowania do świąt tym razem mnie też przerosły zupełnie. Tak mi dała popalić choroba że nie zdążę przygotować większości potraw i posprzątać dokładnie chałupy a goście się do nas zjadą :| Szkoda że święta wypadły tak wcześnie w tym roku bo paskudna pogoda nie pomaga... :? I jeszcze zmiana czasu wypadła w ten sam weekend :|

Współczuję że w lany poniedziałek musisz do pracy - oby nikt Cię nie pomoczył w drodze :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw mar 28, 2013 14:54 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Dziękuję - pomoczyc mnie mogą tylko w drodze z, bo do to mnie firmowa taksa dowiezie :ok:

U nas dziś rano była bardzo wątpliwa atrakcja - przyszli panowie fachmani zamontować nowy domofon - co prawda wiercili 15 minut tylko (w sumie) ale zajęło im to pół godziny prawie a przymierzania przed i komentowania i omawiania po, to starczyłoby na budowę altanki z pergolą :roll:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw mar 28, 2013 15:08 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

U mnie TZ pracuje całą sobote a w niedzilę na noc idzie. Jak widać nie ty jedna masz przechlapane.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw mar 28, 2013 15:56 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

ASK@ pisze:U mnie TZ pracuje całą sobote a w niedzilę na noc idzie. Jak widać nie ty jedna masz przechlapane.

Współczuję Twojemu TŻowi - on już w ogóle ma przechlapane :( .

Alienor

Post » Czw mar 28, 2013 16:26 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Święta?
JAKIE ŚWIĘTA?
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt mar 29, 2013 7:25 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Kinnia pisze:Święta?
JAKIE ŚWIĘTA?

Do wczoraj sądziłam, że Wielkanoc, ale jak wstałam to wyszło mi że Boże Narodzenie :evil: . Śnieg sypie jakby mu za to płacili, w nocy też sypał i w efekcie minimum 5 cm leży. A do wieczora na pewno ze 3x więcej dosypie.
Koty śpiące, ożywiają się tylko na michę i żądają dokładek. I dostają, bo przy czymś takim za oknem to rozumiem, że potrzebują dużo ciepła i energii do życia.

Alienor

Post » Pt mar 29, 2013 8:13 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Biało. Świerk koło balkonu w wersji bożonarodzeniowej - fuj! W domu zimniej niż było w zimie, bo przemarzł. Załamię sie normalnie..
Któryś kot mi kichał w nocy.. :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt mar 29, 2013 9:40 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

A, Alienorku - wiesz, w Opolu nigdzie nie ma książek o zamkach :( Katalog internetowy w Centralnej pokazuje wszystkie filie, w tym dziecięcą - nie ma. Pan w ogóle sie zdziwił, że są takie ksiązki [to jak ja :mrgreen: ] choć filmy oczywiście widział :roll:
Katalog Wojewódzkiej też pokazuje 0....
No i tyle jeśli chodzi o biblioteki..

Jak Fionek, kolana i reszta kotów?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt mar 29, 2013 11:08 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Koty (wszystkie) śpiące, bo to g.... białe co z nieba leci tylko do tego zaprasza. Fionka się trzyma, mizia, fachowców wczoraj rano i desant z łazienki (bo pranie puścić trzeba było) przeżyła w miarę bezboleśnie. Tzn. jak zaczęli wiercić schowała się za sedes, ale jak wyglaskałam, wyprzytulałam i wytłumaczyłam, że nie ma się czym przejmować przeniosła się na kocyk (+podusia+podkład) i poszła spać.
Kolano nareszcie nie wygląda wymiotnie, choć dalej boli jak wściekłe, zwłaszcza jak się opatrunek przyklei do rany. ale zaczynam mieć nadzieję, że za jakiś miesiąc wydobrzeje :roll: . Choć ślad pewnie na długo zostanie.

Alienor

Post » Pt mar 29, 2013 13:06 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

czyżby ropka zeszła i obrzęk się zmniejszał?

Jadę z sąsiadką, była laską Miśka i mężem na sankach z koszykiem. A co będę sobie żałować?
Mama mojej przyjaciólki opowiadała, jak 47 lat temu w połowie kwietnia na swój ślub do kościoła przez zaspy sniegu szła, więc wszystko przed nami. :mrgreen:
Obrazek

Kinnia

Post » Pt mar 29, 2013 14:16 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Ropka zeszła - wczoraj rano ściągnęłam resztkę ropy i resztkę skóry; dziś już nie ma różowego halo wokół i w ogóle idzie w dobrym kierunku. Ale nadal boli i zawadza - zwłaszcza jak mi coś się na tych kolankach wyłoży albo radośnie przegalopuje przez nie... Idzie ku dobremu w każdum razie :ok: :ok:

Alienor

Post » Pt mar 29, 2013 14:53 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Kinnia , to nie jest optymistyczne :twisted: Ja już bym tę zewnętrzną pogodę zniosła jakoś, ale dom tak przemarzł, że nie mogę go ogrzać :cry: Sąsiadom na dole chyba się skończyło drewno do kominka i w ogóle nie grzeją co jest odczuwalne u mnie, w łazience zaczyna mi farba odchodzić od ściany.. jest lodowata. Przestanę się myć :?

Alienor, blizny dodają .. hmm.. czegoś tam dodają .. coś o tym w literaturze jest. Poza tym - nosisz zawsze takie długie spódnice, to co Ci zależy? Chyba, że nosisz też krótkie... :? Nosisz?

Obrazek

morelowa

Post » Pt mar 29, 2013 15:36 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

Mini noszę bardzo rzadko, zwykle w połączeniu z legginsami, bo mam za chude nogi i inaczej kiepsko to wygląda. A jak wiadomo przytyć raczej mi się nie udaje. Mnie tam zresztą tak czy siak nie przeszkadza fakt, że będzie blizna, tylko że tyle czasu się to paskudziło :evil: . I wciąż nie jest za dobrze, choć lepiej niż było. Pomijam fakt, że dzikie szczęście mnie ogarnia na myśl, że mogłam to biedne kolano złamać - wtedy to byłby dopiero problem :strach:

Alienor

Post » Pt mar 29, 2013 16:44 Re: Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

dobrze. Smaruj dalej dotąd dopóki obrzęk jest lub cokolwiek się sączy. jeszcze troche i zabliźniac się zacznie. a wtedy trzeba bedzie kilka razy mascia propolisową posmarować - tylko najpierw test na wewnętrznej stronie reki zrobic czy nie uczula. jak nie to raz na 24 godz. smarować cieniutką warstwą. maść propolisowa dostępna w każdej aptece, cena 7 zł.
Obrazek

Kinnia

[poprzednia][następna]