piękna szylkretka Sisi już w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 02, 2011 13:17 Re: Piękna szylkretka Sisi już w DS

Obrazek Ojj gdyby tak otworzyć się udało. :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw cze 02, 2011 13:20 Re: Piękna szylkretka Sisi już w DS

Obrazek Ach, ach, jak te ptaszki ładnie ćwierkają.
Obrazek

jasia0245

Post » Czw cze 02, 2011 13:22 Re: Piękna szylkretka Sisi już w DS

A te wyszło duże, nie wiem dlaczego?? 8O 8O :kotek: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Czw cze 02, 2011 13:45 Re: Piękna szylkretka Sisi już w DS

za to bardzo dokładnie widać :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob cze 04, 2011 20:10 Re: Piękna szylkretka Sisi już w DS

Dziś piękna pogoda, więc otworzyłam balkon otwarty na oścież. Balkon jest wielkości około 1.5 m na 3 metry, dość słuszny. Moja Citka wyszła na chwilę i szybko wróciła. Chyba nie lubi dworu :!:

olafen

Post » Sob cze 04, 2011 20:30 Re: Piękna szylkretka Sisi już w DS

Witajcie w ten gorący wieczór :)
Nasze koty dzisiaj padły, choć teraz zaczęły się bawić :)
Pani Jasiu, nasza Mimi ma 6 lat, więc też jest dojrzałą pannicą, jak Pani Pusia. A Lolka - wiadomo, rok (na oko), jak Sisi. Lola jest bardziej "żywa", a jeśli chodzi o głaskanie, to najpewniej czuje się w łazience, czyli tam, gdzie przebywała tuż po przywiezieniu jej przez Olkę:) Tam, w domku, spała przez jedną nockę z mamą Effi, zanim Effi zabrała Ewka:) I tam wydaje się - najbezpieczniej się czuje. Przychodzi jak jesteśmy w łazience (na fajce), sama domaga się głaskania i miziania. W pokoju też jej się zdarza przyjść, ale jest już bardziej płochliwa. Może to przestrzeń tak na nią działa? Nie wiem. Za to poranne powitania są bezcenne: wiadomo, że człowiek jak oczy otworzy, biegnie na sedes - to czas dla naszych kotul: ósemki między nogami, Mimi z łapami na kolanie, albo w ogóle cała na kolanach, Lolka te ósemki i "miaaał...!", ocieraczki o łydki i popychanie noskiem (dziobanie) od dołu pod kolanami :) A jak rękę wyciągnąć do głaskania, to aż na dwóch tylnych łapkach staje i "pomaga" się pogłaskać :)

Zobaczcie jakie padnięte dzisiaj.... ;p
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Zyczymy Wam dobrej nocy :D :kotek: :kotek:

Mimeta

Od: Pon sty 24, 2011 18:20

Post » Nie cze 05, 2011 7:25 Re: Piękna szylkretka Sisi już w DS

Wspaniałe kotunie - Lolka i jej kocia starsza kuzyneczka. Tak bardzo pokachałam swoje, że aż starch. Pusia od rano przy oknie balkonowym, spogląda na świat jak w telewizor. Tyle odgłosów, fruwających ptaszków, muszki, przechodzący ludzie i nawet pieski. Wszystko dla Pusi jest bardzo ciekawe, Sisi natomiast też chciałabym aby pooglądała troszkę, ale nie mogę jej złapać uciekła za kanapę i bawi się ze mną w chowanego. Nie chcę już jej stresować. Faktycznie rano też kręci ósemeczki, ociera się o różne przedmioty w pobliżu mnie ale pogłaskać się nie da. Wczoraj na rękę wtarłam sobie troszkę walerianowych kropelek ale wąchały, brzuszki do góry , robiły obie fikołki myślałam , że ten zapach zwabi do mnie Sisulkę ale jednak bała się podejść. Potem umyłam ręce i zabawa się zakończyła. Wklęję zdjęcie Pusi z dnia dziesiejszego oraz wczoraj jak Sisi wylegiwała się na parapecie. Sisi lubi wygrzewać się na słonku. Wspaniałe te koteczki.
Obrazek

jasia0245

Post » Nie cze 05, 2011 7:52 Re: Piękna szylkretka Sisi już w DS

Obrazek Sisi się wygrzewa.
Obrazek

jasia0245

Post » Nie cze 05, 2011 7:58 Re: Piękna szylkretka Sisi już w DS

Obrazek Pusia chłonie ranne świeże powietrze. Chciałam Sisi żeby też tak poddychała, to mnie tak podrapała, że będę sie wstydziła pokazać ręce. Złapałam ją ale uciekła po zapięciu smyczy, się gdzieś schowała i nie wychodzi. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Nie cze 05, 2011 8:01 Re: Piękna szylkretka Sisi już w DS

Obrazek Poprzednio zamiast Pusię, przez pomyłke wkleiłam 2-gi raz Sisi.
Obrazek

jasia0245

Post » Pon cze 06, 2011 18:50 Re: Piękna szylkretka Sisi już w DS

Pani Jasiu, a może Sisi ma tasiemca, dlatego tyle je i nie przybywa ?
Tak wpadłam na to czytając wątek Conchity, bo Melisa, okazuje się ma tasiemca. Dużo jadła a nie przybywała ?

olafen

Post » Wto cze 07, 2011 13:32 Re: Piękna szylkretka Sisi już w DS

Nie, napewno nie ma tasiemca. Ona jak zje to jest pełniejsza, ale się cieszę,że nie jest gruba tylko szczupła. Ona dużo biega, skacze, bawi się myszkami, piłeczkami i poprostu spala. A Pusia bardzo mało je i jest wręcz chuda tylko te futerko dodaje jej objętości. Sisi ma inne futerko. Jednak jak porównywałam koteczkę Kizię /pogorzelca/ to tamta jadła 2 lub 3 razy więcej i była i nadal jest w normie. Sisulka w porównaniu z Pusią je więcej. Sisi łapeczki ma malutkie, łepeczek też malutki jest poprostu taka zgrabna, ładna koteczka. Poprzednio jak dawałam jej na robaki 1/2 tabletki to jednak wypluła bo dopiero 2 dni temu zauważyłam tę cześć na podłodze, tym razem ją przechytrzyłam podałam w małych 3 czy 4 częściach w mięsku surowym, które bardzo lubi. Nic nie wyczuła i wszystko zjadła. Teraz zawsze będę jej podawać w mięsku tabletki w razie zaistnienia takiej konieczności. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Wto cze 07, 2011 17:36 Re: Piękna szylkretka Sisi już w DS

Moja Cituchna też przepada za surowizną, ale ja jej nie daję, bo ona ma schudnąć, a gdy dam jej malutki kawałek, to zaczynają się arie o więcej :)

Cieszę się, że Sisi na pewno nie ma tasiemca :1luvu: :1luvu: :1luvu:

olafen

Post » Śro cze 08, 2011 7:01 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

Sisi dostaje surowe mięsko 3 - 4 razy w tygodniu, ale chude białko nie tuczy. Dzisiaj od rana Sisulka poluje na małą muszkę, widzi ją ale siedzi ona za wysoko i bidula miałczy patrząc się w górę. Poprzednio kotkom zostawiałam w miseczkach suchą karmę, teraz nie zostawiam aby Sisi nie zrobiła się gruba. Pusia nie chce jeść nieraz zamykam ją w pokoju lub łazience razem z jej miseczką aby coś zjadła. Wtedy Sisi jest smutno bo stanie pod drzwiami i miałczy aby ją uwolnić. Sisi jest wyjątkowo i bardzo opiekuńczą koteczką. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Śro cze 08, 2011 17:55 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

To chyba koteczki się sobą nawzajem opiekują :)

olafen

[poprzednia][następna]