Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lilly-samo zycie :o)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 21, 2010 10:41 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Bo jak człowiek dobry, to mu się bieda drzwiami i oknami pcha, a jak sku.....n to przez życie idzie z uśmiechem na ustach krzywdząc innych i wcale mu to nie przeszkadza :evil:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw paź 21, 2010 10:51 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Niestety, Jasdor ma rację.
Ja też mam przez całe życie pod górkę.
Dla rodzonej matki mogłabym nie istnieć, tata od ćwierć wieku nie żyje, to samo dziadkowie.
Na faceta normalnego dotąd nie trafiłam, co jeden to większy doopek.
A dziecka sama mieć nie chcę.
W pracy też średnio różówo ... ech ...

Już nie smęcę :piwa:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw paź 21, 2010 11:02 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Izunia za malo tego alkoholu wirtualnego :-)
Pod gorke to dobrze sie na tym znam. I wez tu czlowieko pozytywnie mysli miej.
Oni to naprawde na naszych plecach sie strasznie dorabiaja. Dom jednego przeszlo pol miliona posztowal a wyposarzenie to nie wspomne. Drugi niby skromniejszy, ale w brode sobie napluc nie da i dom wykancza tez tak na luxus. O autach nie wspomne.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw paź 21, 2010 11:27 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Nie ma co sie przejmować, sprawiedliwość w końcu każdego dopadnie, tylko, że my nie będziemy miały czego żałować i zostawić. . Tylko kotów żal....

jasdor

Post » Czw paź 21, 2010 11:27 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Za mało? No to proszę :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Erin

Post » Czw paź 21, 2010 11:46 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Napisałam długiego posta, ale go skasowałam :wink: Napiszę tylko, że nie zgadzam się z Wami. Trzeba samemu zabrać się za swoje życie, a nie narzekać, że inni mają lepiej. Chyba, że chcecie mieć więcej powodów do narzekania :wink:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Czw paź 21, 2010 12:06 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

:strach: Pijana jestem teraz!

Mmk, moglas zostawic. Na wlasnie taki temat tez duzo czytalam, ale nie potrafie tego przemienic w rzeczywistosc. Kazdy jest swoim wlasnym kowalem zycia.

SecretFire

Post » Czw paź 21, 2010 12:12 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Mnie bardzo taka zje.... mobilizuje do działania :mrgreen: szkoda mmk, że skasowałaś, trza było puścić, to by się nam tu w mózgach wyrównało.
EDIT: mi by sie wyrównało :mrgreen:
Ostatnio edytowano Czw paź 21, 2010 12:19 przez jasdor, łącznie edytowano 1 raz

jasdor

Post » Czw paź 21, 2010 12:18 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Bez przesady, ja mam w mózgu po kolei :mrgreen:

Erin

Post » Czw paź 21, 2010 12:20 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Niestety wiem dokladnie, ze od narzekania lepiej nie bedzie. Trzeba rekawy podwinac i zaczac dzialac. Kiedys tez tak robilam i przygaslam. Nie dalam rady sie ochronic i teraz wole obwinic firme niz z tad isc. Boje sie strasznie bezrobocia i ze znowu bede sie czula jak zero.

SecretFire

Post » Czw paź 21, 2010 12:21 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Dlatego odejść można jak się znajdzie inną pracę.
Uda się w końcu, zobaczysz :ok:

Erin

Post » Czw paź 21, 2010 12:34 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Kiedyś chyba już to pisałam, ale najwyżej się powtórzę :wink: To, jak wygląda nasze dorosłe życie zawdzięczamy tylko sobie, ale do pewnego momentu duży wpływ mają na nas rodzice. I tu pojawia się problem, bo rodzice chcąc dobrze, robią źle :? Rodzice średniozamożni i ubodzy mówią swoim dzieciom, że świat jest niesprawiedliwy, zły, pełen złych ludzi, a na pieniądze trzeba ciężko pracować. Tymczasem rodzice bogaci mówią dzieciom, że świat jest piękny, życie jest przyjemnością, praca jest przyjemnością, a pieniądze "robią się same". W efekcie biednym dzieciom ten "niedobry" świat ciągle rzuca kłody pod nogi, a bogate idą z uśmiechem przez życie. Po prostu - mamy to, czego oczekujemy :wink: Tak jest ze wszystkim- zdrowiem, przyjaźnią, miłością... Jeśli myślimy negatywnie, zamartwiamy się czymś, dostaniemy to błyskawicznie :roll: Zdecydowanie lepiej jest myśleć pozytywnie 8)

Secret, znajdź w pracy coś, co Cię cieszy i koncentruj się na tym. Może wypłata, albo ktoś miły :wink:
Czy Twoje koty jedzą choć trochę surowego mięsa?

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Czw paź 21, 2010 12:39 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Dorotko, ja też się boje bezrobocia i dlatego tkwię gdzie tkwię, tyle, że ja to ja. :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw paź 21, 2010 12:44 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

A ja swoim dzieciom powtarzam : ucz się, bo bez nauki niczego nie osiągniesz i będzie ci źle, będziesz narzekać. Jedno - posłuchało, doszło do czegoś już, drugie - zaczęło tą drogę i może się uda. To, co zależało ode mnie zostało przekazane, dalej muszą radzić sobie sami.

jasdor

[poprzednia][następna]