SolA&Zoo: Pippi wrocila z powrotem, a my chcemy WIOSNY!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

KTÓRY OGON PODOBA CI SIĘ NAJBARDZIEJ?

Ankieta wygasła Czw gru 03, 2009 19:52

A. Felek z Lasu
46
24%
B. Królowa-Jest-Tylko-Jedna Fiona
36
19%
C. Fumik "MisiuRysiu"
36
19%
D. Gluś Jagular
36
19%
E. Baaardzo koci pies, Pan Kalif
35
19%

Liczba głosów : 189

Post » Nie lut 13, 2011 2:42 Re: SolA&Zoo: PIPPI GOES HOME :) :) :) HURRA!!!

Bardzo przepraszam za zdjecia wgrane w poprzek ale jakos tak sie stalo ze sie tak zaladowaly.
Jutro wrzuce jeszcze Pippi, Kalifa i pare zdjec zbiorowych... a teraz ide spac.
Tesknie za Pippi :(
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie lut 13, 2011 8:14 Re: SolA&Zoo: PIPPI GOES HOME :) :) :) HURRA!!!

solangelica pisze:Bardzo przepraszam za zdjecia wgrane w poprzek ale jakos tak sie stalo ze sie tak zaladowaly.
Jutro wrzuce jeszcze Pippi, Kalifa i pare zdjec zbiorowych... a teraz ide spac.
Tesknie za Pippi :(

Wpadłam na kawkę :wink: i chętnie tu jeszcze zajrzę w wolnej chwili.
Lubię takie radosne i kotolubne wątki :1luvu:

Amelia Poulain

Od: Nie sty 16, 2011 13:58

Post » Nie lut 13, 2011 10:39 Re: SolA&Zoo: PIPPI GOES HOME :) :) :) HURRA!!!

Witaj Amelio :) Rozgosc sie, siadaj, kawka akurat sie parzy :)
bardzo mi milo ze wpadlas w nasze progi. To prawda, bywa tu czasami wesolo ale jak sie ma w domu cztery takie oszolomy jak moje nie moze byc inaczej :)

Poranek cudny, slonce za oknem i lekki przymrozek. Uff. Jak dobrze ze prognoza sie nie sprawdzila (jedna stacja straszyla -15 i zachmurzeniem, inna deszczem i wiatrem). Mysle ze pogoda na marsz w sam raz :)

Zachecam wszystkich, ktorzy dzis maja wolne poludnie, zeby wzieli udzial w Marszu NieMilczenia - chcemy my, milosnicy zwierzat i osoby ktore nie zgadzaja sie na takie traktowanie zwierzat, powiedziec swiatu glosno STOP BESTIALSTWU.
Marsze zaczna sie o 13.00 w siedmiu miastach Polski. Maszerowac beda mieszkancy Łodzi, Gdańska, Lublina, Kalisza, Poznania, Opola i Krakowa.
Zapraszam! Ja rowniez ide, bede ulotkowac :)

solangelica

Post » Nie lut 13, 2011 12:12 Re: SolA&Zoo: PIPPI GOES HOME :) :) :) HURRA!!!

Faaaajne fotki :D
A kociambry jeszcze fajniejsze :D :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie lut 13, 2011 12:13 Re: SolA&Zoo: PIPPI GOES HOME :) :) :) HURRA!!!

Też mnie się podobają foty :1luvu:
A Pippi ma swój domek i jest tam jej super, także łepek do góry :ok:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie lut 13, 2011 18:53 Re: SolA&Zoo: PIPPI GOES HOME :) :) :) HURRA!!!

Obrazek
Zdjecie zrobila BarbAnn podczas dzisiejszego Marszu w Krakowie.

Mysle, ze to zdjecie mowi wymownie, po co i dlaczego wlaczylam sie ja i moi znajomi w marsz niemilczenia, przeciwko przemocy i bestialstwu wobec zwierzat.

Marsz super, udana pogoda - nieco lekko przymrozilo pod koniec ale w goraczce rozdawania ulotek, w rytmie bebnow i w samym bieganiu po ulicy nie odczulam tego tak bardzo :) Mnostwo swietnych ludzi, pojawily sie tez znani z tv. WIecej szczegolow pozniej oczywiscie.
Jak to bywa byla grupa oszolomw ktora chciala sobie kosztem marszu i na krzywy ryj promowac swoje idee i hasla. Oczywiscie nikt nie mial nic przeciwko zeby szli z nami ale pewna kultura wymaga zeby uszanowac fakt ze kroczymy po to by uswiadamiac ludziom ze kazda przemoc wobec zwierzat jest zla natomiast nie mielismy na mysli tego zeby promowac konkretna filozofie. Mieli isc ci, ktorzy chca pomagac i wyrazic protest przeciwko biernosci spoleczenstwa ktore pozwala na zle traktowanie zwierzat. Bez wzgledu na poglady, idee czy wyznawane przekonania. Niestety, nie do wszystkich to dotarlo :evil: ale i tak bylo super.

Sms od DS Pippi: Siedzi w budce (na pralce ma specjalna budke) i pozwala sie w niej glaskac :)

solangelica

Post » Pon lut 14, 2011 11:51 Re: SolA&Zoo: PIPPI GOES HOME :) :) :) HURRA!!!

koty spaly dzis na mnie wszystkie jak leci. w nocy bylo zimno, wszyscy marzlismy razem :) niestety wada ogrzewania na piec kaflowy jest to, ze trzeba do niego dokladac. TZ ostatnio palil cala noc, do samego rana poszedl spac ok 5.

jutro jade do Katowic. nie za bardzo mam na ten wyjazd pieniadze, karma dla kotow sie konczy, proszek do prania tez wyszedl, zaczynam byc zmeczona. bezrobocie jest glupie.
z wielu powodow. nie tylko dlatego ze czlowiek nie ma kasy ale dlatego ze nie ma co robic.
praca daje sens zyciu, wychodzi sie z domu, do ludzi...

no i zeby nie zwariowac, w niedziele byl Marsz, w czwartek jade z dziewczynami do Jaworzna na dzien kota, piatek i sobota - szkolenie w Bytomiu :) juz mi dzis kolezanka napisala ze zaprasza do mnie w weekend. fajnie bedzie :) jak znam jej mame, to mnie znow przekarmi i za to kocham Slazakow - za te cudowna goscinnosc :)

solangelica

Post » Pon lut 14, 2011 14:04 Re: SolA&Zoo: PIPPI GOES HOME :) :) :) HURRA!!!

Bardzo się cieszę, że Pipi ma juz SwójJedynyWymarzony :1luvu:

Marsz niesamowity, podziwiam i popieram !!! :ok:

Ciepełka zyczę, bo mrozy znów nastały :roll: :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon lut 14, 2011 14:53 Re: SolA&Zoo: PIPPI GOES HOME :) :) :) HURRA!!!

Dzieki, psiamo :) ja sie wybieram do Katowic jutro w sprawie pracy. I po tej rozmowe bede sie umawiac na spotkanie z charm, jesli masz ochote to moze sie jakos skomasujemy? :mrgreen:
o 21.00 mam ostatniego busa jakby co 8)

W czwartek w Jaworznie bede tez na Dniu Kota, w jakiejs szkole ale za Chiny Ludowe nie wiem w jakiej. Po prostu siadam w auto i jade z dziewczynami :) Sie bede potem zastanawiac jak dotre.
Zostaje na Slasku do soboty. W piatek i w sobote mam szkolenie dla wolontariuszy wszelkiej masci, czesc pierwsza. Druga za dwa tygodnie. Zarzadzanie zasobami, potem organizacja i projektem z naciskiem na wspolprace z innymi organizacjami. Fajne tematy, szkolenie darmowe z POKL, no i BYTOM :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Trzeba cos robic, nawet na bezrobociu. To ze nie mam pracy nie oznacza ze mam siedziec w domu i marudzic. Takie wyjscie do ludzi zawsze cos daje. Chocby poczucie ze jestem w ruchu, dzialam, przydaje sie na cos. O.

Kupiwszy miesiac temu zelazko w Kauflandzie, za jedyne 35zl, stwiedzam, ze oplacalo mi sie tam stac prawie godzine i czytac wszystkie ulotki z namaszczeniem i uwaga. Jednak dobrze prasuje spodnie TZa nareszcie wygladaja jak spodnie a nie jak wymiety rekaw dla kotow :)

solangelica

Post » Wto lut 15, 2011 10:16 Re: SolA&Zoo: PIPPI GOES HOME :) :) :) HURRA!!!

Dzien dobry!
Slonce swieci za oknem, Glus na moich kolanach siedzi i nie zamierza zejsc ;) Na desce do prasowania pelna obstawa: Fiona i Fumik siedza do siebie tylem jak syjamskie blizniaki :) Felek... jak to on poszedl w swoja strone. Pies zaanektowal fotel a ja szukam trasy dojazdu do firmy w ktorej bede miec dzis rozmowe o prace. W Katowicach :)

Glusiek ma ranke w uchu, boli go to i jakby spuchniete. Podejrzewam ze oberwal lapa od ktoregos bo sie wczoraj i przedwczoraj napieprzali ostro po calym mieszkaniu. Skoki przez fotele pierwsza klasa, Stoch by tego nie wykonal ;) Posmarowalam mu mascia z antybiotykiem bo nie podoba mi sie ta opuchlizna. Protestowawszy probowal mnie zjesc i poszedl strzelic focha. Co za pipka z tego kota :twisted: Ale dzis rano mnie ugniatal i z wielka miloscia wsadzal mi nos w oko :)

Fiona jakas niewyrazna, Felek tez. Dostaly rutinoscorbin i grzeja doopki przy grzejniku. Zimo idz juz sobie, zasiedzialas sie cholero! A kysz malpo wstretna!

Jak wroce to napisze co i jak. Tymczasem dobrego dnia wszystkim Wam, zwierzakom duuzo ciepla i nie chorujcie kochani, pamietajcie tez ze w kupie razniej :)

solangelica

Post » Wto lut 15, 2011 10:55 Re: SolA&Zoo: PIPPI GOES HOME :) :) :) HURRA!!!

solangelica pisze:Obrazek
Zdjecie zrobila BarbAnn podczas dzisiejszego Marszu w Krakowie.

Mysle, ze to zdjecie mowi wymownie, po co i dlaczego wlaczylam sie ja i moi znajomi w marsz niemilczenia, przeciwko przemocy i bestialstwu wobec zwierzat.

Marsz super, udana pogoda - nieco lekko przymrozilo pod koniec ale w goraczce rozdawania ulotek, w rytmie bebnow i w samym bieganiu po ulicy nie odczulam tego tak bardzo :) Mnostwo swietnych ludzi, pojawily sie tez znani z tv. WIecej szczegolow pozniej oczywiscie.
Jak to bywa byla grupa oszolomw ktora chciala sobie kosztem marszu i na krzywy ryj promowac swoje idee i hasla. Oczywiscie nikt nie mial nic przeciwko zeby szli z nami ale pewna kultura wymaga zeby uszanowac fakt ze kroczymy po to by uswiadamiac ludziom ze kazda przemoc wobec zwierzat jest zla natomiast nie mielismy na mysli tego zeby promowac konkretna filozofie. Mieli isc ci, ktorzy chca pomagac i wyrazic protest przeciwko biernosci spoleczenstwa ktore pozwala na zle traktowanie zwierzat. Bez wzgledu na poglady, idee czy wyznawane przekonania. Niestety, nie do wszystkich to dotarlo :evil: ale i tak bylo super.

Sms od DS Pippi: Siedzi w budce (na pralce ma specjalna budke) i pozwala sie w niej glaskac :)

Bardzo dobra akcja!!! :ok:
Gosiara

Post » Wto lut 15, 2011 19:56 Re: SolA&Zoo: PIPPI GOES HOME :) :) :) HURRA!!!

solangelica pisze:Dzieki, psiamo :) ja sie wybieram do Katowic jutro w sprawie pracy. I po tej rozmowe bede sie umawiac na spotkanie z charm, jesli masz ochote to moze sie jakos skomasujemy? :mrgreen:

Kochanie moje ja jestem z racji służbowej pół-warszwiak. Wczoraj, dziś i jutro to mogę się z Tobą spotkac co najwyżej na alejach jerozolimskich w stolicy :mrgreen: A potem prosto przez dom mój jade w góry odetchnąc dni kilka :D Ale czekaj mała, przyjdzie ten dzień, przyjdzie ta godzina :ok: :mrgreen: Z charm jak najbardziej też chciałabym się zobaczyc, onra prawd bardzo bliziutko mnie gdzies sie przemyka (jak jestem w domu) :wink: .

Ciepełeczka we wszystkie dooopki Wam życzę ! :ok:
Obrazek

psiama

Post » Wto lut 15, 2011 20:00 Re: SolA&Zoo: PIPPI GOES HOME :) :) :) HURRA!!!

O, Psiama! Gdzieś Ty znikła na dogomanii?... Zapraszam przez banerek na mój wątek!
Solo, ciesz się Śląskiem, ciesz! On cieszy się Twoją miłością! A ja wybieram się do stolicy w piątek... tej młodszej stolicy... :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto lut 15, 2011 20:03 Re: SolA&Zoo: PIPPI GOES HOME :) :) :) HURRA!!!

halbina pisze:O, Psiama! Gdzieś Ty znikła na dogomanii?... Zapraszam przez banerek na mój wątek!
Solo, ciesz się Śląskiem, ciesz! On cieszy się Twoją miłością! A ja wybieram się do stolicy w piątek... tej młodszej stolicy... :wink:

Tu się zagnieździłąm Halbinko. Na dogo jak mawiam system mnie złamał :roll: , potem brak czasu i tak juz zostało ;) Zajrzę na pewno, brakowało mi Twojej fotostory :D
Obrazek

psiama

Post » Wto lut 15, 2011 21:45 Re: SolA&Zoo: PIPPI GOES HOME :) :) :) HURRA!!!

Bylam, ucieszylam sie i... czekam na telefonz zwrotny.
Jesli mnie zechca zaczynam od marca prace w Katowicach.

Poznalam urocza charm i czas nam tak szybko zlecial ze w ostatniej chwili zdazylam na busa :)

teraz znow Krakow i stesknione ogony.
ide odpoczac, jutro napisze cos wiecej.

dobrego dnia wszystkim wam!!!

solangelica

[poprzednia][następna]