Amberka szylkretowa Lady[`],Rudiś[`] Szejna,James,Shilla

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 13, 2012 9:07 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

rybcie pisze:trzymam kciuki :ok: :). Choć wierzę, że obdarzona miłością w domu jest na pewno szczęśliwa.

może masz rację Gosiu... każdy ma swój rodzaj szczęścia i może ona jest szczęśliwa właśnie teraz. może jak sobie nie pogoni jakiegoś kota raz dziennie, to wtedy dzień uważa za stracony :wink:

a ja to jestem bardzo mądra... naprawdę
sama pisałam, że gwiazdeczka po mokrym rzyg...a :? i co dzisiaj zrobiłam? dałam jej mokre :evil: i co zrobiła Szejnusia? chyba nie muszę pisać :roll:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Wto mar 13, 2012 19:15 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Rudolfino bardzo cfanym koteckiem jest :ok:
dzisiaj przed wyjściem z domu, sprawdzam stan kotów, więc zaglądam w wełnianą kołdrę, która jest od dłuższego czasu miejscówką do całodziennego i nocnego spania Szejnusi-maupusi. podnoszę kołderkę, zaglądam, a tam... 8O 8O 8O 8O 8O RUDIŚ
a tak mi się coś wydawało, że Szejnusia od rana chodzi jakaś taka wkurzona :twisted:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Wto mar 13, 2012 23:33 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Joanna KA pisze:Rudolfino bardzo cfanym koteckiem jest :ok:
dzisiaj przed wyjściem z domu, sprawdzam stan kotów, więc zaglądam w wełnianą kołdrę, która jest od dłuższego czasu miejscówką do całodziennego i nocnego spania Szejnusi-maupusi. podnoszę kołderkę, zaglądam, a tam... 8O 8O 8O 8O 8O RUDIŚ
a tak mi się coś wydawało, że Szejnusia od rana chodzi jakaś taka wkurzona :twisted:

Radzi sobie chłopak w życiu, wie gdzie... najcieplej :ryk:

A Szejnusia mu nic nie robi za to? 8O Nie goni? 8O

Rudisiu :piwa:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt mar 16, 2012 20:52 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Szejnusia jakoś Rudiego całkiem dobrze toleruje. rzecz jasna prychnie na niego od czasu do czasu, ale generalnie raczej dobrze obok siebie funkcjonują :)

a dzisiaj było znowu siiii na łóżko. niestety tym razem prosto na prześcieradło, więc cały materac zapaprulony... ehhhh
i żeby jeszcze było wiadomo która to kreatura... :evil:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Sob mar 17, 2012 12:04 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Współczuję tego sikania, wiem jak to jest, bo mam 2 sikawki w domu :evil:
Może kupcie podkład nieprzemakalny, żeby ochronić ten materac?
My tylko dzięki temu jakoś funkcjonujemy - jeden podkład pod prześcieradłem, drugim przykrywamy łóżko (prześcieradło i poduszki, kołdrę chowam), jak nie śpimy. Trzeci mam w zapasie, gdyby któryś z używanych wymagał wymiany. Dojrzewam do zakupu czwartego, bo Kofi potrafi wrednie odchylić ten wierzchni podkład i lać i na niego i na prześcieradło :evil:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob mar 17, 2012 18:50 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

ja już też dojrzałam do zakupu takiego podkładu :?
po poprzednim sikaniu myślałam, że sytuacja już jest opanowana, ale wygląda na to, że nie...

a teraz trochę fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Sob mar 17, 2012 22:02 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

tym razem pozachwycam się Szejnusią :1luvu: ależ ona jest piękna :1luvu: siedzi na tym piecu jak egipska królowa :1luvu:

Obrazek

Asiu, ale to chyba nie Rudolfo leje po kołdrze?? u mnie nie miał ani jednej wpadki :?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Sob mar 17, 2012 22:14 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

a Rudolfo chyba łapie pierwsze promienie wiosennego słoneczka :D ale się chłopak w kratkę opali :ryk:
Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie mar 18, 2012 11:22 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Wiesiu, nie wydaje mi się żeby to Rudiś był "sprawcą".
wczoraj na gorącym uczynku (prawie), została przyłapana "egipska królowa" :wink: czyli Szejnusia.
a było to tak: kręcę się coś po chałupie i nagle słyszę "szuranie". myślę sobie, hmmmm skąd to szuranie na dole, jak kuwety na górze... czy mi się wydaje czy faktycznie, któraś kreatura szura mi gdzieś tu. patrzę, za komodą szura sobie Szejnusia, bo jest siiiii (kiedyś w tym miejscu już było nasiiiii). idę po ręczniki papierowe i sobie myślę, jak będzie jeszcze "ciepłe" znaczy, że Szejnusia nalała, jak już "wystygnięte" znaczy się, że szukamy nadal "sprawcy". wycieram, sprzątam i jeszcze "ciepłe", co jednak by wskazywało, że to Szejna... ehhhh
jak będę miała chwilę, to podjadę z nią może na jakieś badania... najbardziej wskazane byłyby psychiatryczne :roll: , ale takich się chyba kotom nie robi, więc może krew i siiiii sprawdzimy :?

Rudiś tym razem za firanką :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie mar 18, 2012 22:09 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Asiu, zacznij od badania sików, tylko pewnie będzie problem ze złapaniem :?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon mar 19, 2012 8:18 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

muszę zacząć ogłaszać Shillę i szukać jej domu, bo sytuacja się u mnie robi "niefajna". Szejna po prostu siiika po kątach. wczoraj było następne siiiii na materacu - na szczęście bez bawełnianego powleczenia, które zostało wyprane, na samą gąbkę, która nie wchłonęła "cieczy" :?
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon mar 19, 2012 17:36 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

przed chwilą wróciłam do domu i znalazłam kolejne siiiiii... tym razem w kuchni :( :(
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Wto mar 20, 2012 9:16 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

A może zapalenia pęcherza na tle stresowym dostała? w sumie czytałam (choć ja jestem bardzo kiepskim przykładem bo przez dwa tyg. nie potrafię złapać Milce siii), że do badania można stzzykawką z podłogi zebrać próbkę tylko weta trzeba poinformować, że to nie złapane bezpośrednio. A złapaniem siii to ja już pomysłów bezpośrednich nie mam wszystkie moje siły i pomysły zdły się w ..... :evil:
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Śro mar 21, 2012 23:33 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Hej, hej, co tam u Was słychać? Jak sikawka?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw mar 22, 2012 21:53 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

u nas póki co - odpukać w niemalowane - żadnych niespodzianek nie było... przynajmniej znalezionych :wink:
nie miałam chwilkę netu, bo mi się modem popsuł i musiałam pożyczyć od ojczulka :wink:
koty albo się "wyzywają" - Szejna z Jamesem, Szejna z Lilianą
albo "baraszkują" - Liliana z Jamesem, Liliana z Rudisiem
z tego zestawienia jasno wynika, że najbardziej aktywnym kotem jest Shillusia-Liliana. to by nawet wyjaśniało dlaczego ona tyle je - najwięcej z całego kociarstwa, chociaż jest najmniejsza :ryk:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

[poprzednia][następna]