Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 21, 2010 13:31 Re: Kocia Koalicja 2 - bezczelność, bezkarność...

Monostra pisze:Reiki [...] jest energią i sztuką jej wykorzystania opartą na pięciu uniwersalnych zasadach przekazanych przez dr Usui. Te zasady to:
1. Właśnie dziś nie martw się
2. Właśnie dziś nie złość się
3. Bądź uprzejmy dla innych
4. Uczciwie zarabiaj na życie (albo ciężko pracuj nad sobą)
5. Bądź wdzięczny za wszystko, co Cię spotyka

Odkrywcze i oczywiście bardzo łatwe do zastosowania :P .

I tanie - zaoszczędzi się na prozacu :wink: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie lut 21, 2010 15:45 Re: Kocia Koalicja 2 - bezczelność, bezkarność...

Monostra pisze:Hy, hy, weszłam sobie poczytać zaległości forumowe i trafiłam na KŁ na wątek o Reiki, a tam o... inicjacji i uczynieniu mistrzami kotów. Ja odpadam przy przekazywaniu energii, bo jedną energią jaką mam ochotę czasem przekazać jest hm... kinetyczna :twisted: , ale może koty? Szukając, co to w ogóle jest, trafiłam na wiki m.in. na coś takiego:

Reiki [...] jest energią i sztuką jej wykorzystania opartą na pięciu uniwersalnych zasadach przekazanych przez dr Usui. Te zasady to:
1. Właśnie dziś nie martw się
2. Właśnie dziś nie złość się
3. Bądź uprzejmy dla innych
4. Uczciwie zarabiaj na życie (albo ciężko pracuj nad sobą)
5. Bądź wdzięczny za wszystko, co Cię spotyka

Odkrywcze i oczywiście bardzo łatwe do zastosowania :P Ale gdyby kociska zastosowały się choć do punktu czwartego i zarabiały na życie, nie byłoby źle - o punkcie piątym nawet nie marzę :lol: .
to ja na drugie imie powinnam miec reiki ,bo ja staram sie tak postepowac.....

gdyby tylko moj sangwinizm w ostatnim czasie nie przechodzil tak szybko w choleryzm :roll: :wink:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie lut 21, 2010 20:45 Re: Kocia Koalicja 2 - bezczelność, bezkarność...

Anulko, mam nadzieję że wszyscy się staramy, szczególnie w punkcie czwartym :wink: .
Ja mimo dużego sceptycyzmu nie neguję całkiem takich rzeczy. Wielu rzeczy w końcu jeszcze nie wiemy i być z jednej strony są ludzie, którzy poczują energię kosmosu, a z drugiej strony ci, którzy energię poczują, jak włożą palce do kontaktu :lol:. Rozbawiło mnie to jednak w odniesieniu do kotów :mrgreen: .

Choć może nie powinno, bo jakiej energii wczoraj użyły koty? Pamiętając ostatnie przywalenie futrami, chciałam być chytra i zamiast na kanapę poszłam po południu z książką do łóżka.
Pierwszy był Trykot - na mojej poduszce i na książce. Miziu, miziu, głasku, głasku i już spał na poduszce po przekątnej. Drugi był Moher - na swojej poduszce. Mła, mła! Miziu..., o nie! Sybirek podszedł za blisko Mohera, a to był czas MOHEROWY. No to Sybi dostał łapą i poszedł jak zmyty. Gdzie? Pokrzywdzony uwalił się na wysokości kolan w poprzek łóżka. Miziałam już na dwie ręce :roll: W międzyczasie Trykot się rozciągał, wbijając mi tylne łapki w kręgosłup, a Moher rozciągał się coraz bardziej z drugiej strony.
Jakim cudem, będąc w naprawdę szerokim łóżku pierwsza, po pół godzinie miałam głowę w szczelinie między poduszkami i nogi wiszące poza łózko?! :evil:
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Nie lut 21, 2010 21:09 Re: Kocia Koalicja 2 - bezczelność, bezkarność...

Monostra wyglada na to ,ze jestes dobrze wyszkolona obsluga :ryk: :ryk: ....ja ciesze sie ,ze potrzeby miziankowe moich kotow sa zroznicowane bo nie musz emiec trzeciej reki....ale wlasnie z powodu tych potrzeb na 4 kota sie nie zdecyduje ...bo mogloby mi trzeciej reki zabraknac... :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Nie lut 21, 2010 21:34 Re: Kocia Koalicja 2 - bezczelność, bezkarność...

Kocie potrzeby miziankowe są duże :lol: .
Sybirek wymaga mizianek ludzkich i kocich. Trykota wymyje, przytuli się, ale nie wymaga wzajemności. Natomiast Mohera traktuje jak opiekuna, ojca, wuja? Podkłada się mu pod mordkę i czeka na wymycie pyszczka, bokobrodów, grzbietu łebka. Często podchodzi do niego, gdy Moher akurat czeka na swoją porcję pieszczot ode mnie. Wtedy obrywa łapą i słyszy głośne pfy! Ale nie obraża się, wyczekuje na lepszy moment, gdy Moher już jest usatysfakcjonowany, wtedy podchodzi i się podstawia. To jedyny kot, jakiego znam, który głośno mruczy z rozkoszy podczas mycia przez drugiego :lol: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Nie lut 21, 2010 21:42 Re: Kocia Koalicja 2 - bezczelność, bezkarność...

Super , u mnie widze ,ze najbardziej mytym kotme przez Rysia jest Smakusia -stale jej lebek myje i uchole i ona to znosi miedyz probami mordu ;) Gucio zas jest flejowaty i z ledwoscia myje samego siebie-jak reszta nie moze z nim wytrzymac to go myje;) Smakusia czasme specjalnie uklada sie w rogalik na dywaniku kolo Rysia by ja wylizal po glowce;) ona rudego zreszta tez myje po lebku;) :mrgreen:

anulka111

Post » Pon lut 22, 2010 19:42 Re: Kocia Koalicja 2 - bezczelność, bezkarność...

O mało zawału przez hrabiego nie dostałam :evil: . To foliożerca...
Wrzuciłam sporo płytek CD czekających na zniszczenie do foliowej koszulki, a ze z niej "wyjeżdżały", spięłam ją zszywkami. Wsadziłam to do szafki, bo pamiętam o jego manii.
Właśnie mu wyciągnęłam z pyska kawałek przeżuwanej folii ze zszywką :strach: . Pewnie Sybirek jakimś sposobem szafkę z mocnym magnesem otworzył :? , ale skubaniec nie szukałby po kątach folii, gdyby nie wiedział, że mnie to wnerwia i na pewno się ruszę. Mimo wyraźnych monitów nie dałam jeść w ciągu 15 minut :evil: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pon lut 22, 2010 19:56 Re: Kocia Koalicja 2 - bezczelność, bezkarność...

Monostra pisze:O mało zawału przez hrabiego nie dostałam :evil: . To foliożerca...
Wrzuciłam sporo płytek CD czekających na zniszczenie do foliowej koszulki, a ze z niej "wyjeżdżały", spięłam ją zszywkami. Wsadziłam to do szafki, bo pamiętam o jego manii.
Właśnie mu wyciągnęłam z pyska kawałek przeżuwanej folii ze zszywką :strach: . Pewnie Sybirek jakimś sposobem szafkę z mocnym magnesem otworzył :? , ale skubaniec nie szukałby po kątach folii, gdyby nie wiedział, że mnie to wnerwia i na pewno się ruszę. Mimo wyraźnych monitów nie dałam jeść w ciągu 15 minut :evil: .

Hrabia niewinny!

M.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon lut 22, 2010 20:35 Re: Kocia Koalicja 2 - bezczelność, bezkarność...

:strach: :strach: :strach: koty dbaja ,by sie personel nie nudzil :roll: -ja to oczy dookkola glowy mam ,bo Smakusia wszystko w mordke wezmie ,by dokladnie obejrzec.....zszywaczy statrma sie na wierzch z pudelka nie wyjmowac poki koty nie spia bo i inne nochale ciekawe co robie :roll:

anulka111

Post » Pon lut 22, 2010 20:55 Re: Kocia Koalicja 2 - bezczelność, bezkarność...

Co jest w składzie tych folii, ze koty tak je lubią?! :evil:
Przed maluchami trzeba natychmiast chować każda torebkę, torbę i torebusię. Chwila nieuwagi mści się gonitwą za kotem z folią w pyszczku. Staram się nosić torby płócienne, ale czasem zapominam.
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon lut 22, 2010 21:09 Re: Kocia Koalicja 2 - bezczelność, bezkarność...

Nie mam pojęcia, co w tym jest :evil: . To znaczy mam pojęcie, tylko za nic nie potrafię pojąć, co kotom tak podchodzi :twisted: . Staram się chować lub wyrzucać od razu wszystkie foliowe opakowania, ale nie pomyślałam o włamie :? i bezmyślnie nafaszerowałam to zszywkami.
Sybirek z kolei natychmiast pożera gumki. Rozpakowuję wszystko tak spięte już pod drzwiami, jak widzę, to proszę żeby nie owijać, a i tak raz czy dwa zobaczyłam "glistę" w kuwecie. Jakaś sprężysta była :evil: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pon lut 22, 2010 21:15 Re: Kocia Koalicja 2 - bezczelność, bezkarność...

:kotek: :kotek: :kotek: Niewatpliwie ucieszylas sie z niespodzianki w kuwecie ;)

anulka111

Post » Wto lut 23, 2010 7:32 Re: Kocia Koalicja 2 - bezczelność, bezkarność...

Romek też obowiązkowo musi zjeść każdą gumkę, nie wiem co w nich jest takiego smacznego :roll:

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Wto lut 23, 2010 8:36 Re: Kocia Koalicja 2 - bezczelność, bezkarność...

Mam nudne koty - ani folii, ani gumek, nawet z łóżka mnie nie wyrzucają :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lut 23, 2010 9:17 Re: Kocia Koalicja 2 - bezczelność, bezkarność...

Avian pisze:Mam nudne koty - ani folii, ani gumek, nawet z łóżka mnie nie wyrzucają :twisted:

Anioły nie koty :mrgreen:
w przeciwieństwie do moich :twisted:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[poprzednia][następna]