Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 19, 2009 17:54 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

Witam Madziu :) długo mnie nie było, czytałam, ale pisać nie miałam siły po pracy..

piszę by przypomnieć pieska "Lejka", którego przygarnęła M. przed wakacjami, kiedy ktoś go wywalił na naszą drogę. Lejek bardzo dobrze się z nami zgrał, dogadał z Pokerem, był kochany. Robił co chciał. Miał dobre ostatnie miesiące życia, bo nie wydaje się, żeby resztę taką miał. Lejek właśnie przechodzi przez tęczowy most, a ja nie wiedzieć czemu, wyję :cry: Rak tak się rozpanoszył, że widać już było, że cierpiał. sam już nie jadł, ostatnio pić już też nie mógł za bardzo. podjęto decyzję, żeby nie przeciągać jego cierpienia. ale i tak przykro, przed chwilą go widziałam jaki radosny witał M. przy drzwiach, niczego nie podejrzewając.. poszłam do domu jak wetka przyjechała, bo bym tam nerwowo nie wytrzymała.. szkoda, że wcześniej do nas nie trafił... Lejosku, będzie nam Cię brakowało piesku.. [*]
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Wto paź 20, 2009 9:26 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

:( [*]
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Śro paź 21, 2009 11:16 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

Brakuje Lejoska. zawsze czekał przy bramie i pchał się pod koła auta głupolek :roll: a potem podchodził i nieśmiało machał ogonkiem.. jak wyciągałam rękę to się kulił (widać, że był bity :( ) aż nie dosięgnęłam łebka, wtedy cały się wyprężał do głaskania. pieszczoch był.. szkoda, że tak krótko u nas zagościł..

moje byki mają się dobrze. Kacper jeszcze nie zdrów, ale sika ładnie, nic go nie boli i nadal ma struwity :wink: tzn. szkoda, że je ma, ale dobrze, że jednak nadal struwity, a nie całą gamę innych. no więc działamy przeciw nim dalej..
Obrazek

catawba

Post » Nie paź 25, 2009 8:29 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

no i po spotkaniu miau.. miałam iść do pracy tak o, dorobić, ale tż mnie uprosił, żebym z nim została w domu :roll: jestem w szoku.. :twisted:

nakupowałam chłopakom hurtowo myszek na sprężynce. wiszą na dwóch słupach, niestety jedna już poleciała, bo "któryś" obgryzł sprężynkę :roll: (100% że Kacper) nie stać mnie na 30 myszy miesięcznie 8) ale póki co to hit zabawkowy :)
obecnie bracia się obgryzają na podłodze, Kacper się nudzi i szuka sobie czegoś do ogryzienia (to nasz domowy gryzoń), a Poker czeka z wytęsknieniem na spacer..

a oto Lejosek [*]
Obrazek

szukamy "podobnego" psa.. M. najchętniej by chciała samego Lejoska, ale nie da rady :roll: byle był nie najmniejszy, raczej średniej wielkości, mało szczekający, spokojny, nie zjadający kotów, ignorujący konie i bez raka, co by nie umarł tak szybko :( najchętniej włochaty :D ktoś zna? :wink:

a jeszcze korzystając z weny pisarskiej... przed wakacjami ktoś wyrzucił z auta psa przed domem znajomych. nie chcieli dać go do schroniska, ale w rezultacie wylądował u nich w korytarzu przed mieszkaniem. sąsiedzi się pluli, więc obecnie pies się szwęda po wsi, często wyłazi na ulicę i choć ponoć nadal jest u nich karmiony widzę, że jest go coraz mniej. zaproponowałam go M. do rozważenia i się dowiedziałam, że dziewczyna jej brata chce go wziąć jak tylko wybudują dom. Czyli będzie tu z nami mieszkał. Muszę ją tylko uświadomić, że musi się pospieszyć, bo zanim dom wybudują to go rozjadą.. :roll: a oto lisek :)

Obrazek Obrazek
Obrazek

catawba

Post » Nie paź 25, 2009 11:15 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

Odnalazłam Wasz wątek, gdzieś po zmianie forum mi się zawieruszył.
Ale chłopaki zmężniały.
A malutka Fionka :1luvu:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie paź 25, 2009 11:58 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

witaj Haniu, miło było Cię poznać osobiście :)

zmężniały.. subtelnie wyrażone :lol:

Fionka rośnie, już korzysta z kuwety i siedzieć w klatce nie chce.
jedyny problem ma z kupami, bo robi bardzo rzadkie i nie wiedzą za bardzo co z tym zrobić ... i nie chce jeszcze nic sama pić ani jeść.. tylko gerberki jej podchodzą, a pije tylko ze smoka na razie. ma jakieś 6 tygodni.. nie pamiętam co Songo wtedy umiał robić.. :roll:
Obrazek

catawba

Post » Nie paź 25, 2009 13:03 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

Haker w takim wieku umiał pic tylko z butelki.
Nie wiem co na rzadkie kupy, bo moje czarne miało zaparcia i piło herbatkę z koperku.
W naszej 1 części - w cytatach pod nicke Aga86 (bo go potem zmieniłam, to był nick córki) dokładnie opisuję co kiedy wprowadzałam ile ważył itp.

Mnie tez miło było Ciebie poznać osobiści i mam odzieję, że Kacper będzie szybko zdrowy.

Hannah12

Post » Nie paź 25, 2009 13:53 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

dzięki :) zaraz poczytam.
wet sugerował smectę na luźne kupy, ale przecież nie może jej jeść całe życie :roll: jutro mają jeszcze dopytać. mam tylko nadzieję, że jak przejdzie na stały pokarm to się wszystko unormuje..
Obrazek

catawba

Post » Nie paź 25, 2009 18:54 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

Na pewno się unormuje, tak przy mleku sztucznym może być. Najważniejsze co zapamiętałam, to tak jak u niemowlaków, nowe wprowadzać stopniowo o najlepiej nie więcej niż jeden/dwa gatunki na tydzień. Haker chrupek nauczył się jeść z serkiem homogenizowanym.

Hannah12

Post » Nie paź 25, 2009 19:51 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

dzięki, przekażę opiekunom :)
Fionka ma już nawet domek oczekujący aż dorośnie :D
Obrazek

catawba

Post » Wto paź 27, 2009 17:57 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

hmm.. cioteczki już chyba o nas zapomniały.. :roll:

no to tylko tyle chciałam powiedzieć, że chłopaki się jeszcze nie przestawili i nas budzą po 5. są przyzwyczajeni do jedzenia po 6 starego czasu, więc są baaaardzo głodni :twisted:
a ja dziś popełniłam grzech i poszłam do pracy w dzień wolny 8) i oczywiście jak jestem na necie to tu pustki.. :evil:
Obrazek

catawba

Post » Wto paź 27, 2009 18:36 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

No nie takie pustki..chyba.
Ja za to mam dziś lenia i robię "nic" :mrgreen:
Moje paskudy na szczęście wiedzą,że mam urlop, więc nie wstają przede mną :lol: A na serio to je budzik zawsze budzi,straszne śpiochy są :wink:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Wto paź 27, 2009 18:40 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

Nie zapomniały 8)

Jak mała zacznie sama jeść, kupy się unormują.
Już jest w takim wieku, że powinna próbować sama. Trzeba jej na palcu wkładać jedzonko - nawet gerberka. Potem palec w misce 8)
A najlepiej zostawić zamkniętą na godzinkę z miską z jedzonkiem - na pewno będzie wiedziała co robić, tylko teraz z wygodnictwa nie je :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto paź 27, 2009 18:47 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

o dzięki Ci Iza, może jednak jest sens bywania na forum wieczorem :D
skaczę po wątkach, a wszędzie cisza.. :roll: tzn...wiadomo.. tam gdzie ja bywam 8)

a tu chętny na komputer czeka.. i czyha.. :twisted:
Obrazek

catawba

Post » Wto paź 27, 2009 18:52 Re: Urwis, Kacper, Benuś i Songo III :)

ooo.. i druga Iza się pojawiła :D
jejku no mam nadzieję, że faktycznie kupy się unormują jak zacznie jeść normalne jedzenie.. na razie ponoć mają formę rozpuszczonej czekolady.
już się nie mogę doczekać, aż ją zobaczę.. ostatnio jak ją widziałam to miała kilka dni, a jak ją w końcu dopadnę to pewnie będzie miała z 10 tygodni.. i pewnie już więcej okazji nie będę miała, bo trafi w końcu do domku..

a my mamy nowego psiego sąsiada :D młody rozbrykany głupolek.. czyli niekoniecznie drugi Lejek. na razie Pokera trochę irytuje.. :roll:
Obrazek

catawba

[poprzednia][następna]