Do czego prowadzi uzależnienie - dziś zaglądałam czy Mayka napiszesz coś jak zachowują się Neska i Banshee
Właśnie minęło 4 lata naszego wspólnego życia z Chocunią!Przy okazji obchodzenia urodzin pokazywałam jej różne zdjęcia a dzisiaj nadszedł czas na króciutkie podsumowanie
już 4 miesięcy życia z Mikusiem…
Mikuś jest z nami od września i... całkowicie nie ma mowy o wejściu do naszej sypialni – to teren suki, nie ma spania gdzieś w pobliżu na jednym poziomie (może być jedno na krześle a suka tuż obok na podłodze), jedzenie całkowicie oddzielone, pieszczoty tylko na neutralnym terenie albo głaskanie suki jedną ręką a drugą kicia albo mąż głaszcze sukę a ja przytulam kota albo mi śpi na kolanach ...
Mikuś wie że każdą zabawkę musi oddać Choco do obwąchania i sprawdzenia co to jest... Podzielili się mieszkaniem i ukochanymi osobami... znalazł sobie bezpieczne norki w każdym pomieszczeniu... bardzo mi brakuje wspólnego spania z Mru na mojej poduszce albo kicia śpiącego między mną a mężem i suki w nogach... ale wtedy to Mru przyjął szczeniaka do rodziny...
Smakołyki mogą dostawać na zmianę jedno i drugie z różnych rąk i wtedy grzecznie siedzą/leżą obok i czekają na swoja kolej.
Żywiołowo i hałaśliwie przywitać się najpierw przybiega suka a za chwilę wyłania się kocio…