Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Chikita pisze:Nie ważne kto co mówi, kto co myśli, ważne są zwierzaki.
Bruna pisze:Nie ucichłam dlatego, że nie mam argumentów, tylko bardzo zabolało mnie stwierdzenie ser-Kociątka o kwestii finansowej związanej ze sterylkami i stwierdzenie milvy b, że kotek po zabiegu musi być dłużej w dt. Ja nawet nie jestem zła czy zdenerwowana, tylko jest mi zwyczajnie po ludzku przykro, że ktoś tak może myśleć o osobach prowadzących dt. Nigdy na jakiegokolwiek kotka nie żałowałam pieniędzy ani czasu. Koty oddaję zaszczepione i wykastrowane. Wiem, nikt dosłownie nie napisał, że to chodzi o mnie, ale mimo to zabolało. Bardzo dużo do tej pory skorzystałam z porad na forum, ogromnie dużo się nauczyłam i dowiedziałam, ale teraz całkiem na poważnie zastanawiam się czy nie przyszedł czas, aby zakończyć moją przygodę z tym forum. I tu nie chodzi o te nieszczęsne wczesne sterylki. Szkoda mi tylko będzie kontaktu z niektórymi osobami, które uważam za bratnie dusze.
Patmol pisze: jeśli chodzi o kasę - to mnie osobiście się wydaje, ze właśnie się powinno przerzucać koszty, o ile to mozliwe, na nowy dom
bo wtedy ta kasa zostaje na następne kociaki, które potrzebują pomocy, czy zwyczajnie na jedzenie dla kotów, żwir, czy meliske dla DT
a nowy dom przecież może wyłożyć trochę kasy na swojego kota, skoro go chce
ser_Kociątko pisze:Argument, że to okaleczanie i to, że to jest kocie dziecko jest śmieszny, nie macie żadnego poparcia w artykułach RZETELNYCH wetów, więc tak naprawdę nie macie żadnego argumentu..
a może to chodzi o kasę? w końcu sterylka też kosztuje, a tak zrobi to nowy dom...
ser_Kociątko pisze:Argument, że to okaleczanie i to, że to jest kocie dziecko jest śmieszny, nie macie żadnego poparcia w artykułach RZETELNYCH wetów, więc tak naprawdę nie macie żadnego argumentu..
a może to chodzi o kasę? w końcu sterylka też kosztuje, a tak zrobi to nowy dom...
milva b pisze:Plus czas! Przecież kociak po zabiegu musi zostać dłużej w swoim dotychczasowym domu
ser_Kociątko pisze:a też! A tak mozna od razu ogłoszenie machnąć i im młodszy tym wcześniej wypchnąć.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 324 gości