Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 11, 2015 16:54 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:D jak się macie?
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto sie 11, 2015 21:40 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dorotko, podziwiam (z lekką nutą przerażenia) – pogoda, która Ciebie zachwyca, mnie wykańcza :lol:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Śro sie 12, 2015 13:02 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Helo :)
Ciąg dalszy cudownej pogody :) Żyję, w końcu żyję :) Codziennie wracam do domu tylko schłodzić koty i je nakarmić i wymienić wodę, do której wrzucam im kostki lodu :) A potem lecę :) Nad jezioro, a wieczorami - tymi cudnymi, ciepłymi, letnimi wieczorami (mogłyby być takie co najmniej pół roku) - chodzę na spacery lub do miasta na lody i jest cudownie :) Aż mi zawsze szkoda, gdy trzeba wrócić i iść spać, bo rano do pracy. Gdyby nie to, to łaziłabym i do północy albo i jeszcze dłużej :) Jutro idę na imprezkę, a w piątek przyjeżdżają goście :)
Mogłoby jednak trochę popadać, bo wszystko usycha...
Ale ogólnie jest super! :)
Mało kiedy tu teraz zaglądam, ale sami rozumiecie.... :) Czasem szybko "przelecę" Wasze wąteczki, żeby się choć orientować troszkę, co u Was :)
Joachim ma super dobre cukry - jeszcze jeden powód do radości :) No i trochę ograniczam mu jedzenie, bo grubasek się zrobił :)
Morfeuszkowi podaję maść do oczka, ale już jest dobrze :)
Gaja jest cudowna! Chociaż brudzi mi pod drzwiami - a ostatnio nie tylko pod drzwiami.... Ale wiem, że to przez to, że mnie dużo teraz w domu nie ma....
Pozdrowionka :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro sie 12, 2015 13:08 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

O rany :strach: Jedna co taka radosna :ryk: Dla nas to tortura, w nocy nie mogę spać, a śpię pod wentylatorem. Moje koty ledwo żywe. Nawet wieczorem późnym na spacerze nie ma czym oddychać. Ale dziś może będzie, bo grzmi :) Nie boisz się, że koty dostaną anginy od schłodzonej wody? Teraz co chwile się słyszy o anginie. To patrz dziś w niebo, bo mają gwiazdy spadać, choć u nas pochmurno - a jak u Was?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro sie 12, 2015 13:14 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

U nas słońce cudowne :)
Nie boję się schładzać kotów, zawsze je schładzam. Wodą letnią, nie taką mocno zimną. Są zadowolone :) Ja też się schładzam :)
Noce są cudowne - można spać z balkonem otwartym na całą szerokość super jest :) Żadnego wentylatora nie używam :) Ciekawe, czy kotom by się spodobał? Wieczorem jest czym oddychać! I nie trzeba zakładać swetrów, płaszczy, kurtek... :)

Sihaja

Post » Śro sie 12, 2015 13:20 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

O jaka ja głupia!!!! Co ja się z Tobą porównuję :D Przecież u Was inne powietrze - bryza od morza i tak dalej, a u nas zero wiatru całe dnie, jeden wielki skwar, jak w nagrzanym balonie - rześko się robi tylko dwie godziny 4-6 chyba rano. My na Śląsku ledwo żyjemy, ale wierzę że u Was na północy macie rześkie, cudowne powietrze :) Okno nie pomaga u nas, a balkonu nie mam ;)

klaudiafj

Post » Śro sie 12, 2015 13:22 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Nad morzem to w ogóle jest chłodniej. U nas nad jeziorami większość osób też narzeka na upały, ale ja jestem zmarzlak. Marznę większość roku, więc teraz korzystam i się cieszę i w ogóle :) A nad jeziorem też aż tak nie odczuwasz upału. A jakby co, to zawsze możesz się schłodzić w jeziorku :) Jest super :)

Sihaja

Post » Śro sie 12, 2015 13:25 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No, czas na mnie. Ostatnio w pracy tyle zajęcia, że nie też nie mam jak tu częściej zaglądać....
Na razie :)

Sihaja

Post » Śro sie 12, 2015 13:44 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No tak :) Ciekawe co byś powiedziała tu u nas ;) Jeszcze tam macie sporo jezior, ach :) Sprawdziłam na mapie - macie niższą temp przez całą dobę ;) A i pewnie więcej wiatru. Za to Śląsk się topi i dusi z braku tlenu ;)Idziesz dziś gwiazdy oglądać?

klaudiafj

Post » Śro sie 12, 2015 16:32 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Raczej sobie tu gwiazd nie pooglądamy dzisiaj, bo już jest pochmurno, a koło 20:00 ma zacząć padać.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Śro sie 12, 2015 20:47 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Rzeczywiście, niebo zachmurzone i gwiazdek niestety nie widać. Deszczu zresztą też jak na razie... :)
floxanna, stęskniłam się za Tobą, ale na razie nie mam chwili jakoś. Ale może pomyślimy jak się spotkać? :)

Sihaja

Post » Czw sie 13, 2015 15:27 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Cześć Kochane! :D
No, mając wodę pod ręką, też byłabym szczęśliwa z takiej pogody! :D Pojedziemy nad wodę gdzieś w sobotę, a poem czeka nas ognisko. :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw sie 13, 2015 22:00 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Cześć Dorotko! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt sie 14, 2015 11:50 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

klaudiafj

Post » Sob sie 15, 2015 9:47 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Hej Dorotko!
Myzianki dla koteczków.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

[poprzednia][następna]