Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
anieli pisze:Mi behawiorystka odradziła obrożę- bo najpierw to kupiłam. Wyjasniła to w ten sposób, że obroża może powodować jednocześnie krok do przodu i krok do tyłu, bo jednak coś temu kotu wisi przy szyi i może powodować dyskomfort. To raz. Dwa- przy nowym domowniku lepiej wzmocnić wszystkie zwierzaki, a nie tylko tego potencjalnie "problematycznego". I powiem Ci, że posłuchałam i zamieniłam i...zadziałało
anieli pisze:Fakt jest taki, że nigdy nie ma jednej metody. U nas sprawdziło się zastosowanie odwrotne, a u Ciebie feliway może nic nie dać. Najlepiej obserwować i dopasowywać do potrzeb
anieli pisze:Tillę proszę mnie zapakować i nadać na adres Rokokowa!
Kotina pisze:anieli pisze:Fakt jest taki, że nigdy nie ma jednej metody. U nas sprawdziło się zastosowanie odwrotne, a u Ciebie feliway może nic nie dać. Najlepiej obserwować i dopasowywać do potrzeb
Własnie![]()
![]()
![]()
U nas feliway nie bardzo się sprawdzał, prawdopodobnie z powodu duzego mieszkania (70 m kw), prawie zawsze otwartych wszędzie okien .... itp
anieli pisze:Podejrzewam, że jakby tylko chodziło u nas o dokocenie, to może też by się obeszło, ale że jeszcze w międzyczasie doszła operacja Kokoty, ciagłe jeżdżenie do weta, zapachy, stresy, to lepiej było dmuchać na zimne, tym bardziej, że Kokota...leje po kątach ze stresu, więc wolałam sobie zaoszczędzić "wrażeń".
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], pibon, Silverblue i 20 gości