WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 26, 2014 22:23 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

brytek na bank nie, na persa mi za wielki, on cos kolo 9 kilo wazy a zapasiony nie jest.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro mar 26, 2014 22:25 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

shira3 pisze:brytek na bank nie, na persa mi za wielki, on cos kolo 9 kilo wazy a zapasiony nie jest.

Kocury sybirów ważą 8-10 kg, pasowałoby.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Śro mar 26, 2014 22:35 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

Taki ma pyś, mało płaski, ale jakby ciut...
Obrazek
Sorry, że śmiecę ale pierwszy raz w realu widziałam takiego kota, podobno ma papiery ale to kot wnuczki pani u której jest... pani nie pamięta rasy a ja ciekawska i dociekliwa bo kot mnie zauroczył, słodki jak miód, choć charakterny :D Kryzy syberyjskiej chyba jednak nie ma choć może to efekt golenia futra okresowo... ?....kocio się czesać podobno nie daje a bez tego się kołtuni...
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro mar 26, 2014 22:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

shira3 pisze:kocio się czesać podobno nie daje a bez tego się kołtuni...

A to nie sybir. Sybiry się nie kołtunią (Newa całą zimę nie była ani razu czesana i nie ma ani jednego kołtunka).

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Śro mar 26, 2014 22:53 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

dalia pisze:
Basiag pisze:
kotkins pisze:Chyba po latach poszukiwań, wielkich zawodów i cierpień WRESZCIE znalazłam weterynarza.
Spełnia wszelkie kryteria: mądry jest, ma zaplecze , wie co robi (Dalia leczy u niego swoje koty , w tym leczyła i leczy z pnn), i SŁUCHA co się do niego mówi.
Zostanie zapewne nadwornym weterynarzem Kotkinsowa.
Nareszcie...

Ma jedną wadę- jest bardzo przystojny.
Ale trudno, jakoś będę z tym żyć... :mrgreen:

Kotkinsie, bardzo mnie zaciekawiłaś, możesz zdradzić kto to taki?

smsem Ci wysłałam

A coś Ty taka tajemnicza, wstydzisz się SWOJEGO weterynarza?
Klinika na Plewiskach fajniejsza , na Śmiałego bardziej kameralnie.
Dalia a Ty to wyrodna matka jesteś, ja tam z dzieckiem siedzę w szpitalu, łapkę ściskam...a Dalia jak podrzutka zostawia i se idzie na ksiuty najwyraźniej.
Normalnie kuratora Ci załatwię!

Basigu polecam.
Weta znaczy, Dalię zresztą też... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro mar 26, 2014 22:57 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

Nadmienię ,że kot lekko plaskaty jest.
Przeto- ładny.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro mar 26, 2014 22:58 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

Tak myslałam, ze się tu poznacie na nim, płaskawy z lekka i kudłaty przecież.
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro mar 26, 2014 23:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

Witam się po przerwie :)

Kotkinsie, super że Lalek ma lepsze wyniki, bardzo się cieszę.

Shira, może to birmański długowłosy? Pooglądałam zdjęcia na necie i by pasowało, one są troszkę plaskate, ale nie aż tak jak persy.
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Śro mar 26, 2014 23:08 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

do brytka długowłosego trochę podobny, nie powiem... http://www.puchatykot.pl/kastraty/barce ... ty/miot-g/
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Od: Czw paź 15, 2009 18:11

Post » Śro mar 26, 2014 23:15 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

madziulam2 pisze:do brytka długowłosego trochę podobny, nie powiem... http://www.puchatykot.pl/kastraty/barce ... ty/miot-g/

No fakt, też mógłby być. Trudno ocenić. Trzeba by zobaczyć kota w innej pozycji.
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Śro mar 26, 2014 23:17 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

Będę go jutro widziała, może wnuczkę trafię to się dowiem, albo lepsze fotki zrobię i was jeszcze pomęczę :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw mar 27, 2014 6:21 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

megrita pisze:Witam się po przerwie :)

Kotkinsie, super że Lalek ma lepsze wyniki, bardzo się cieszę.

Shira, może to birmański długowłosy? Pooglądałam zdjęcia na necie i by pasowało, one są troszkę plaskate, ale nie aż tak jak persy.

w żadnym razie nie jest to kot birmański
birmy nie mają takich kolorów i nie są żadną miarą plaskate
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw mar 27, 2014 7:07 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

kotkins pisze:Zmierzyliśmy Fionkę w pasie.
Wszyscy.
Jutro zaprosimy sąsiadów , może jak oni dołożą swoje ręce to się uda... :mrgreen:

Moje Drogie.
Fiona jest GRUBA.
Weterynarz chirurg nazwał ją OBŁĄ...i ona taka właśnie jest.
Czy ja mam je teraz odchudzać?

Nie teraz, tylko już DAWNO.:-) Obła, o to to to!

Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw mar 27, 2014 7:19 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

Odnośnie Herezji:

Jakby to ładnie - się otworzyła kurna olek na mnie. Niczym świnka morska jest na ciągłym nasłuchu. Czemu świnka? "Abo" miałam onegdaj świnki morskie niejaką Gryzię i Helkę - oba te stwory były czujne niewiarygodnie. Wystarczyło drzwi od lodówki otworzyć, a w uszy uderzało "łiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, łiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, łiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii".

No tu jest dokładnie tak samo na dzwięk mojego głosu. Możliwe, ze kojarze się z czymś w rodzaju przenośnej lodowki......
Do mnie wywala brzuch. Domaga się BEZUSTANNEJ obecności. Mogę spać, moge się nie odzywać. Ale MAM być obok. Zaczęła sie układać w taki typowo miałkuni sposób, na sfinksa lekko na boczku. Poza tym nadal warczy jedząc ( jesli tylko ktoś ze zwierzątkowych się w domu poruszy ). Chętnie siedzi za biurkiem. Zwiewa tam nadal, ale szybciorem wyłazi. Nie jest to wersja "musicie mnie stąd spróbować wyciągnąć". Nadal nie lezy wierzchem na pełnym luzie.

Załatwia się już regularnie. Kupy są ok, ale jeszcze im ciut do normalności brakuje - albo za twarde, albo za miękkie. Był moment ze było ok, ale sie moment zmył. Jeszcze to chwilę potrwa.

U weterynarza odegrała scenę pt "dzielny pacjent, wtulony w ramiona". I serce badaliśmy przy peanach na jej cześć.

Tyle
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw mar 27, 2014 8:22 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

Już ją kocham :D
Nie, nie wysyłać, Panie z organizacji też niech nie przywożą 8)
Obrazek Obrazek

shira3

[poprzednia][następna]