♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 15, 2014 10:05 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

aannee99 pisze:No tak, spanie mogło nasze futrzaste nieźle zmęczyć :mrgreen: Tośka robi się coraz śmielsza i odważniejsza, większość czasu spędza już nie pod kanapą, a poza nią - co mnie cieszy ;) A jak już wędruje pod kanapę, to z Marcelem - wtedy śpią. Marcel nadal 'morduje' małą, jednak coraz częściej małej udaje się z jego zębisk wydostać. Bywają jednak sytuacje kiedy Marcel nie odpuszcza, chwyta ją bardzo mocno, podgryza i puścić nie zamierza, a Tosia wtedy bardzo mocno płacze. Marcello w ciągu dnia przychodził do mnie bardzo często na kolana, domagał się pieszczot i cudownie przy tym mruczał jak traktorek, teraz niestety tego nie ma, ale może to wróci za jakiś czas?. Zrobił się niedotykalski 8) Tośka lubi wskakiwać do kuwety podczas zabawy ;) Z Luną kontaktu nadal nie miała, bardzo się jej boi. Wystarczy, że usłyszy gdy Luna idzie i już ucieka pod kanapę. Gdy Tośka jest u mnie na rękach czy na kolanach i zauważy zbliżającą się Lunę, to wyrywa się i leci do skrytki. Myślę jednak, że za jakiś czas zapozna się z Luną i będzie w porządku ;)

Obrazek

Śliczne umaszczenie ma Tosia :1luvu:
Te białe skarpeteczki i częściowo rude łapki, cudna jest :1luvu:
A do Lunki przyzwyczai się niedługo i będziesz miała cudne widoki śpiącej słodko trójeczki <3 <3 <3
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto lip 15, 2014 10:07 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Moja Elisha odkąd zamieszkał z nami Beniamin, też się zrobiła niedotykalska. Co prawda teraz już jest o niebo lepiej, bo z początku w ogóle nie dawała się przytulać. Ja cierpiałam, bo pamiętam ją jako strasznie przytulaśną kotkę. Dopiero niedawno (czyli po roku) zaczęła się na nowo tak przytulać, jak kiedyś. A już myślałam, że to nigdy nie nastąpi.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto lip 15, 2014 10:10 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Witam! Wpraszam się i będę podczytywać :) :1luvu:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Wto lip 15, 2014 10:28 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Dzień dobry

Kolejna noc za nami, Tosia spała z małą w pokoju, nie chcę jeszcze póki co zostawiać jej na noc sam na sam z Marcelem, bo mógłby ją zamęczyć :oops: Gdy córcia wstała, to Tośkę przetransportowała do dużego pokoju, Marcel siedział na kanapie, Tosia dołączyła do niego, oczywiście kocurro zaczął wydawać z siebie dziwne dźwięki, jakby gruchanie ;) No i zaczął małą wylizywać i podgryzać :) I tak na zmianę, lizał ją i po chwili podgryzał i przytrzymywał co by mu czasem nie uciekła ...

kotelsonciorny Witam i dziękuję za odwiedziny na naszym wątku, oczywiście zapraszam częściej :1luvu:

Milena Marcel właśnie taki był, mega miziak i w ogóle, ale odkąd Tośka jest u nas, to nie ma mocnych, Marcel w dzień w ogóle na głaski do nas nie przychodzi, ale ... wczoraj gdy położyłam się do łóżka wieczorem, to przyszedł i cudownie mnie zaskoczył, tak się miział, tak mruczał, tak bardzo domagał się pieszczot ode mnie, położył się na moim brzuchu i słodko zasnął, normalnie uśmiechałam się sama do siebie <3

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto lip 15, 2014 10:50 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Jakie one cudne :1luvu: Będę obecna na twoim wątku, poczytałam i pośmiałam się z Marcelka. On teraz zachowuje się jak tata dla Tosieńki, widać że ją pokochał. Moje nie są tak ze sobą związane może dlatego że adoptowałam dorosłe koteczki no i po przejściach. Pozdrawiam :201461

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto lip 15, 2014 10:52 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Jakie Tosia ma różowe poduszeczki :1luvu:
Fajnie Marcelek ją przytrzymuje :ryk:

Wygląda na to, że kociaki zaczynają dogadywać się :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto lip 15, 2014 11:32 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Na ostatnim zdjęciu widać, że mała też używa jęzorka.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto lip 15, 2014 11:33 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Miłość :1luvu:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto lip 15, 2014 11:40 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

i to jaka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lip 15, 2014 12:33 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Tosieńka jest cudna i taka kochana :1luvu: Takie 'bójki' u mnie robią przede wszystkim Ferdek i Lenka, a już prawie dwa lata na karku - czasami wygląda to dramatycznie, ale po kilku minutach już się tulą do siebie :201465
kicikicimiauhau

Post » Wto lip 15, 2014 13:31 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

A dzień dobry! Witam się ja i moja ferajna :) 94 strony do nadrobienia :D ale cóż może być milszego od kocich spraw :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto lip 15, 2014 15:03 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Ufff, jestem już w domku. Musiałam z córcią na pocztę lecieć i do sklepu. Futrzaki zostały same, na 2 godziny - wszystko po powrocie było ok :ok: Jedynie Luna zrobiła to co chciała, wyjadła koteckom jedzonko z obu miseczek, jedna stoi w dużym pokoju, a druga w toalecie, ach ta nasza sunia, ma swoje, ale kotecków jedzenie smaczniejsze :ryk:

Gosiagosia Witam i zapraszam częściej :)

Klaudia Witaj :D :D

kicikicimiauhau, Ania, Mirka, Milena, ab <3 <3 <3
Obrazek

aannee99

Post » Wto lip 15, 2014 15:18 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Boże jaki cudny obrazek, tak Ci zazdroszczę... :placz: !!! <3
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Wto lip 15, 2014 15:30 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Patrzę na te moje kociaste i serce mi się raduje, naprawdę <3 <3 <3
Obrazek

aannee99

Post » Wto lip 15, 2014 15:59 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

Dzień dobry :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cudnie się tarmoszą, będą wspaniałymi przyjaciółmi :ok:
Wiadomo, Marcello próbuje sobie malutką podporządkować, ale jeszcze troszkę i ona będzie go gonić :D

Miłego popołudnia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

[poprzednia][następna]