Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 28, 2014 16:28 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Ja mojemu byłemu kupiłam na którąś gwiazdkę jako dodatek do prezentu kalendarz z Simon's cat, a ten siusior pogardził :evil:

Pafnucy tylko poturbował storczyka, ale teraz nie jest raczej zainteresowany kwiatkami, a kaktusa lubi obwąchać. Choinka nie wzbudziła u niego zainteresowania. Tak się rozemocjonowałam tymi choinkami że jutro jedziemy nabyć ową drogą kupna :mrgreen:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Pt lis 28, 2014 20:39 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

No i pięknie, zaplanowała ja sobie że choinka będzie w kolorach jasnych, tym czasem zakupiła bombki złote i fioletowe. Ale jestem szczęśliwa, jest piątek, jutro choinkę ubiorę, posprzątam, ulepię próbne pierogi i trochę świąt poczuję. Głównie w kościach :twisted:

kotelsonciorny

Post » Pt lis 28, 2014 21:08 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze:No i pięknie, zaplanowała ja sobie że choinka będzie w kolorach jasnych, tym czasem zakupiła bombki złote i fioletowe. Ale jestem szczęśliwa, jest piątek, jutro choinkę ubiorę, posprzątam, ulepię próbne pierogi i trochę świąt poczuję. Głównie w kościach :twisted:

O matko! Toż Ty gospodyni pełną gębą!
Pierogi? 8O To przecież wyższa szkoła jazdy ! Ten Twój TŻ ma z Tobą jak w raju! :20149
Choinka juz jutro? Ja ubieram dzień/dwa przed wigilią :oops:

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Pt lis 28, 2014 21:33 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Próbne pierogi więc taka ze mnie gospodyni :mrgreen: ale nauczyłam się piec mięsa i TŻ nie je już żadnej wędliny, tylko do chleba to, co upiekę. Wydaje mi się, że to zdrowsza wersja.

No właśnie też zawsze ubierałam na ostatnią chwilę, ale się niezdrowo podnieciłam i zakupami i nie wiem, czy coś jest w stanie mnie powstrzymać :ryk:

kotelsonciorny

Post » Pt lis 28, 2014 21:41 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

pierogi to najprostsza rzecz na świecie a jaka mniamuśna!

Witam się z grzanym ciemnym piwem i smażonym frytkami :twisted:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pt lis 28, 2014 21:42 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Z pewnością to zdrowsza wersja. Ja po 1,5 roku niejedzenia mięsa skubnęłam ostatnio z czystej ciekawości plasterek ulubionej niegdyś polędwicy sopockiej i szynki konserwowej. Mój Boże - co za ohyda, a jedyny smak jaki tam domnuje to smak soli :strach:
Naprawdę! tego się nie czuje, kiedy je się wędlinę codziennie, a ja kiedyś obowiązkowo, 2-3 razy dziennie do kanapki musiałam. Teraz to dla mnie czysta sól :roll:

Więc z pewnością taka pieczona "szynka: w domu jest o wiele, wiele zdrowsza :ok:
U nas choinka kilka dni przed Wigilią dopiero, kiedy cały dom jest już ogarnięty i wysprzątany :ok: Jutro, jeśli czas mnie puści w Krakowie, jadę do superpharm za prezentami świątecznymi. To mój najbardziej ulubiony moment w czasie tego całego świątecznego zamieszania.

Uwielbiam, kocham, ubóstwiam kupować prezenty ! :201413
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pt lis 28, 2014 21:56 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Choinka, kocham ten czas... <3 serio!!!!. Nie mogę się doczekać... balkon lampkami przystroję, jak co roku, barierki będą owinięte girlandą i lampkami ;)

Pierogi będę w tym roku lepiła z sąsiadką, bo Ona ciasta nigdy nie zagniatała, dlatego będziemy je robiły razem,planujemy kupić jakieś DOBRE winko :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt lis 28, 2014 21:58 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

MamaMeli pisze:Witam się z grzanym ciemnym piwem i smażonym frytkami :twisted:

Oj, MamoMeli, zdrowe to to nie jest :mrgreen: (też przed chwilą jadłam frytki i teraz żłopię piwo
MamaMeli pisze:pierogi to najprostsza rzecz na świecie a jaka mniamuśna!

Tak, tak, oczywiscie... :twisted:
kotelsonciorny pisze:No właśnie też zawsze ubierałam na ostatnią chwilę, ale się niezdrowo podnieciłam i zakupami i nie wiem, czy coś jest w stanie mnie powstrzymać :ryk:

No to dowiedziałam się o zjawisku niezdrowego podniecenia... :roll: Cóż, człowiek uczy się całe życie 8-O

rysiowaasia

Post » Pt lis 28, 2014 22:00 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

vanesia1 pisze:Uwielbiam, kocham, ubóstwiam kupować prezenty ! :201413

A ja nie cierpię :? Nigdy nie wiem, co kupić, no i wiecznie kasy brak :placz:

rysiowaasia

Post » Pt lis 28, 2014 22:02 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

aannee99 pisze:Pierogi będę w tym roku lepiła z sąsiadką, bo Ona ciasta nigdy nie zagniatała, dlatego będziemy je robiły razem,planujemy kupić jakieś DOBRE winko :ok:

Lepcie najpierw próbne! Jak Kotelsonciorny. Bo z tym winem mogą Wam wyjść jakieś dziwolągi :mrgreen:

rysiowaasia

Post » Pt lis 28, 2014 22:07 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

rysiowaasia pisze:
MamaMeli pisze:Witam się z grzanym ciemnym piwem i smażonym frytkami :twisted:

Oj, MamoMeli, zdrowe to to nie jest :mrgreen: (też przed chwilą jadłam frytki i teraz żłopię piwo)

no aaaale to przecież warzywa :ryk: na ogół naprawdę zdrowo jem, sama gotuję, raczej bezmięsnie i bez mleka, za to z rybą, frytki smażone to jakiś wybryk taki :mrgreen: też zresztą sama robiłam :ryk:
a piwo jednak wolę na zimno :oops: spróbowałam ale to nie mój smak :oops: :oops:

ale to się właśnie otwiera wino, wypija po lampce, rozlewa drugą, akurat jest do wałkowania butla, zagniata się ciasto, rzuca kotom korek żeby się zajęły, robi się farsz, w międzyczasie się pije, potem lepi gotuje i już :ryk: w godzinkę gotowe 50 razem ze sprzątaniem
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pt lis 28, 2014 22:09 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Hehehe,damy radę z tymi pierogami :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

aannee99

Post » Pt lis 28, 2014 22:11 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Rysiowa, a ja właśnie uwielbiam się zastanawiać co komu mogę kupić, chodzić, sprawdzać i generalnie rozpieszczać najbliższych :twisted:
Za to z przyjmowaniem prezentów mam spory problem, strasznie niezręcznie się wtedy czuję :oops:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pt lis 28, 2014 22:18 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

MamaMeli pisze:a piwo jednak wolę na zimno :oops: spróbowałam ale to nie mój smak :oops: :oops:

No! :ok:
MamaMeli pisze:ale to się właśnie otwiera wino, wypija po lampce, rozlewa drugą, akurat jest do wałkowania butla, zagniata się ciasto, rzuca kotom korek żeby się zajęły, robi się farsz, w międzyczasie się pije, potem lepi gotuje i już :ryk: w godzinkę gotowe 50 razem ze sprzątaniem

Tak prostego przepisu, przyznam, nie znałam! Kurcze, chyba wypróbuję :lol:
vanesia1 pisze:Rysiowa, a ja właśnie uwielbiam się zastanawiać co komu mogę kupić, chodzić, sprawdzać i generalnie rozpieszczać najbliższych :twisted:
Za to z przyjmowaniem prezentów mam spory problem, strasznie niezręcznie się wtedy czuję :oops:

Też wolę dawać prezenty, niż je otrzymywać. Ale ten , kto ode mnie otrzymuje, tez może tak się czuć... :roll:
Z dawaniem prezentów jest niestety ten problem,że może być nietrafiony. Ten stres, kiedy obdarowywany rozpakowuje prezent...Ciężkie chwile. Nie wiadomo, czy się cieszy, czy robi dobrą minę do złej gry :mrgreen:
Dlatego generalnie nie lubię prezentów. :|

rysiowaasia

Post » Pt lis 28, 2014 22:20 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Ja lubię robić prezenty :) Nie ukrywam, że nie są to jakieś specjalnie drogie rzeczy, ale takie, które wiem, że ucieszą osoby,które są nimi obdarowane, drobiazgi, ale takie fajne, ze szczerego serca podarowane :) Nie kupujemy drogich prezentów, ale co roku robimy sobie nawzajem prezenty :)
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]