morelowo-migdałowa jesień

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 02, 2015 13:39 Re: morelowo-migdałowa fauna turawska ;)

Tak bardzo nie narzekam.. troszkę tylko. A jakbym była nieskromna to bym powiedziała, że jakość zdjeć to dzięki zdjęciującemu :mrgreen: To żart oczywiście :lol:
Głębi i ostrości im brak. Mnie też... :?

Wszystkie trzy koty to koty Dorty, forumowej zresztą, z Opola.
Wyjeżdżają z nią co roku na wakacje do wynajętego domku w lesie, raczej w pewnym oddaleniu od jeziora. Wyglądają jakby to lubiły. Szlajają się po okolicy i domkach w pobliżu.
Poza tym przez resztę roku są domowe i nie wychodzące.

Chyba jutro - jeśli pogoda pozwoli - pojadę, bo już tylko do 5bm Dorta tam jest, a leży/stoi tam moja robota i spacery. Potem też mogę ale już bez roboty.
A pogoda... no, cóż..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro wrz 02, 2015 14:07 Re: morelowo-migdałowa fauna turawska ;)

Robisz śliczne zdjęcia i bardzo ciekawie opowiadasz :ok:

Aia czyżbyś była w moim parku - też mamy oznakowane łyski i wiszą ogłoszenia o żółwiu stepowym....
tylko brak w nich informacji gdzie zginął a jeśli ma 11 cm to może być pod każdym liściem :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro wrz 02, 2015 14:26 Re: morelowo-migdałowa fauna turawska ;)

Hymmm, za dzieciaka śmy to nazywali Trzema Stawami. Teraz to się chyba zowie "park Arkadia", na zapleczu ogródków działkowych, Warszawianki i kortów tenisowych. Przepiękne miejsce. Ponownie odkryłam je spacerując z Kajem. Nie miałam pojęcia, że je tak przerobili, kiedyś to tam było pusto i tak bardziej dziko. A znajduje się praktycznie pod moim nosem (a w zasadzie babcinym, bo to niedaleko Jej bloku)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro wrz 02, 2015 15:18 Re: morelowo-migdałowa fauna turawska ;)

Zupełnie możliwe, że kiedyś spotkałaś tam też Choco albo zauważysz ją podczas spaceru z Babcią :(

Bardziej lubiłam dziką wersje stadionu Warszawianka z czasów dzieciństwa Mojego Syna.... może pamiętasz okres nakręcania "Quo Vadis" - tam stały klatki zwierząt.... ale niestety nie zrobiliśmy im żadnego zdjęcia mimo prawie codziennego oglądania ze skarpy :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro wrz 02, 2015 15:38 Re: morelowo-migdałowa fauna turawska ;)

Coś mgliście kojarzę... te klatki. W którym to było roku?
Po stadionie i po górze nam kazali biegać (w 272 sportowej byłam), to dobrze mi się wryło w pamięć :mrgreen: Szczególnie mroźne zimy :twisted:
Przez ostatnie lata, to akurat nad 3Stawami bywam/bywałam bardzo rzadko. Nasza trasa z Kajem, to była po drugiej stronie działek, przy Sobieskiego.
Jako małą małolatę mnie tam matka szukała, jak przepadałam na długie godziny :mrgreen: A ja łaziłam pomiędzy stawami, nad "źródełko" (to w ziemi) i po działkach owoce kradłam :twisted:

Świat jest jednak mały :P Nigdy nie wiesz koło kogo mieszkasz :D

Aia

Post » Śro wrz 02, 2015 18:06 Re: morelowo-migdałowa fauna turawska ;)

To całkowita prawdziwa prawda :mrgreen:
Ta małość - w odniesieniu do wielkości - świata. Ale głównie ją zmniejszyła możliwość komunikacji. Fajnie tak sobie znaleźć kogoś to opowiedzenia o wspólnych miejscach :D

Zmrok nadchodzi. Nosz... 7pm nie ma jeszcze .. a właśnie się zrobiła..a już zmrok. Jakieś promienie słońca jeszcze widać, ale w domu mam prawie ciemno. Nie lubię tego.
Nie lubię wracać skądeś np. z Wro jak jest ciemno; nie lubię musieć używać lamp :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro wrz 02, 2015 18:12 Re: morelowo-migdałowa fauna turawska ;)

Morelowa, powiem Ci więcej (choć Ty to pewnie wiesz :wink: ), o 4 nad ranem już nie zaczyta świtać, jest kompletnie ciemno... A dziś mam chyba ostatni dzień w tym roku, kiedy widzę zachód słońca z okna, jutro już schowa się za blok :(

Aia

Post » Śro wrz 02, 2015 19:00 Re: morelowo-migdałowa fauna turawska ;)

Tak , masz rację , rano też ciemno :placz:
Mam tak okna, że bez względu na porę roku, widzę zachód. Tzn. widzę.. gdyby nie jakieś budynki niewysokie, to bym widziała do końca. Np. teraz jeszcze widzę czerwień :D . Między liściami ją widzę! bo w lecie drzewa zasłaniają troche - ja nisko mieszkam.
A nad morzem bym widziała całkowicie :placz: I tak należałoby mieszkać - w domku na plaży.

He, he, zagadka. Co to?
Obrazek

Obrazek

morelowa

Post » Śro wrz 02, 2015 19:05 Re: morelowo-migdałowa fauna turawska ;)

Raj?

Aia

Post » Śro wrz 02, 2015 19:12 Re: morelowo-migdałowa fauna turawska ;)

TAK!!
Byłaś, że poznałaś?

Obrazek

morelowa

Post » Śro wrz 02, 2015 19:28 Re: morelowo-migdałowa fauna turawska ;)

Czasami tam wpadam w odwiedziny :wink:

Wygląda, jak morze przez ten horyzont. Ale piasek bardziej taki rzeczny :mrgreen:

Aia

Post » Śro wrz 02, 2015 19:42 Re: morelowo-migdałowa fauna turawska ;)

Inne ujęcie
Obrazek

Obrazek

morelowa

Post » Pt wrz 04, 2015 7:11 Re: morelowo-migdałowa fauna turawska ;)

Eee, tam.. Nie tylko nikt nie zgadł ale nawet nikomu sie nie chce... :(
Pierwsze zdjecie to nie zachód, tylko wschód. Bo tylko wtedy jest widoczne słońce nad horyzontem na plaży w Chennai. Ocean Indyjski, Aia, a nie żadna rzeka :?
Zdjęcia marne, bo robione starym analogiem i na miejscu wywoływane - coś się porysowały .

Obrazek

morelowa

Post » Pt wrz 04, 2015 8:28 Re: morelowo-migdałowa fauna turawska ;)

No tak, plaża w Chennai... niby jak to odgadnąć? :mrgreen:
A nawet chciałam napisać, że to zachód (lub wschód) słońca nad morzem, ale wydało mi się zbyt oczywiste :roll:
A "inne ujęcie" zupełnie zatarło trop :mrgreen:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt wrz 04, 2015 11:08 Re: morelowo-migdałowa fauna turawska ;)

Nigdy nie widziałam oceanu 8O Rozumiem, że byłaś, skoro są zdjęcia.
Wschód, często sobie mówię, że chce zobaczyć (w jakiś ładnych okolicznościach przyrody), tylko dlaczego musi to być tak rano :roll:

Aia

[poprzednia][następna]