Morris i Rico w jednym stali domu...zapraszamy na nowy wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 15, 2012 21:25 Re: Morris i Rico w jednym stali domu... POMÓŻMY na FB str.9

ksb pisze:Jaki biedny? On nie da sobie w kaszę dmuchać :D

A żebys wiedziała. TZ trzymał gadzinę z uwzględnieniem przednich łap, które mają zasięg jak u prawdziwego boksera, a ja próbowałam utzrymać samą głowę, żeby cokolwiek zrobić 8O Ledwo się udało, bo zwierz silny jak przysłowiowy byk.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Wto paź 16, 2012 16:32 Re: Morris i Rico w jednym stali domu... POMÓŻMY na FB str.9

ewexoxo pisze:
alix76 pisze:Biedny Morris, uszy mu urywają :cry:

Biednieszy Rico, który pokornie znosi cierpienia a później zaszywa się w pudełku po butach rozmiar 37 :mrgreen:

w które Morris i tak by się nie zmieścił ;)

Ale charakterki Ci się trafiły cudne, każdy inny :) Żeby nie było, że Morrisowaty brzunio jest faworyzowany to proszę Rico za uszkiem delikatnie podrapać, a co :)
po_prostu_kaska

Post » Wto paź 16, 2012 17:16 Re: Morris i Rico w jednym stali domu... POMÓŻMY na FB str.9

po_prostu_kaska pisze:
ewexoxo pisze:
alix76 pisze:Biedny Morris, uszy mu urywają :cry:

Biednieszy Rico, który pokornie znosi cierpienia a później zaszywa się w pudełku po butach rozmiar 37 :mrgreen:

w które Morris i tak by się nie zmieścił ;)

Ale charakterki Ci się trafiły cudne, każdy inny :) Żeby nie było, że Morrisowaty brzunio jest faworyzowany to proszę Rico za uszkiem delikatnie podrapać, a co :)

no patrzcie, no... znowu bezpodstawnie ktoś się czepia naszego kluskowatego pączusia :twisted:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto paź 16, 2012 17:43 Re: Morris i Rico w jednym stali domu... POMÓŻMY na FB str.9

Ehhh, mój tż na naszą Maję to już mówi "Beczka", a na Bunia "Gruby"... tak im dobrze było jak nas nie było, tak były zaopiekowane :twisted: Ja idę na dietę po urlopie, a one razem ze mną :mrgreen:
po_prostu_kaska

Post » Wto paź 16, 2012 18:01 Re: Morris i Rico w jednym stali domu... POMÓŻMY na FB str.9

U nas Morris po jedzeniu jest nazywany bąkiem - bo tak wygląda :mrgreen:
Nauczyłam się trochę oszukiwać jego wilczy głód... Chłopaki ostatnio często dostają filet z kurczaka - jeden kawałek na dwóch. Kroję im w drobne kawałeczki głównie ze względu na Morrisa, który nie ma w zwyczaju czegokolwiek gryźć - połyka zawsze w całości bez względu na wielkość porcji :roll: Po sparzeniu kurczaka dolewam im do mięska wody, żeby trochę zmusić ich do picia większej ilości :wink:
Rico zawsze najpierw wyjada kurczaka.... pooooowwooooooooliiiiiiiii.... baaaaaardzooooo poooooooowoooooooliiiiii.... a później wypija wodę :)
Natomiast Morris nie umie wybierać kawałków z wody, więc najpierw wypija wszystko w błyskawicznym, a później wyjada mięsko. Po takiej porcji jest napeczniały jak piłka, ale sposób z wodą spowalnia łapczywe jedzenie.

Wczoraj mieliśmy inny numer z Morrisem...
Przeziębiony TZ został w domu i postanowił ugotować rosół w ramach leczenia się :wink: Dzwoni do mnie koło południa z pretensjami, że już nie może z Morrisem wytrzymać, bo kręci się cały czas pod jego nogami w kuchni i drze się w niebogłosy... A z reguły o tej porze futra śpią, nawet jak jesteśmy w domu.
Roześmiałam się, bo biedny TZ nie wiedział, że zawsze jak gotuję rosół to Morris dostaje wywar (przed posoleniem) i pije w zasadzie do oporu :D
I kocina tak wrzeszczała TZowi przez pół godziny dopóki nie dostała swojej porcji zupki :mrgreen:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto paź 16, 2012 23:54 Re: Morris i Rico w jednym stali domu... POMÓŻMY na FB str.9

Rico - kot w rozmiarze 37 :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dla porównania: pudełko i koszyk Morrisa (zaznaczam, że pomiędzy długim Rico a kluskiem Morrisem jest zaledwie ok. 0,5kg różnicy w wadze)
Obrazek

Miękkie posłanko, koszyk... a Rico od tygodnia śpi w pudełku po butach :roll:
Obrazek

Zabawa "w chowanego" - Rico odlicza...
10... 9... 8... 7... 6... 5... 4... 3... 2... 1... szuuukaaaam!
Obrazek

Mój kochany kotek (zwłaszcza jak śpi :mrgreen: )
Obrazek
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Śro paź 17, 2012 14:31 Re: Morris i Rico w jednym stali domu... POMÓŻMY na FB str.9

Rico w pudełku :1luvu:

Mój Feluś też tak lubi się wciskać w małe pudełka - mam podobne zdjęcie.

A Morris faktycznie wygląda na grzecznego :D
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Śro paź 17, 2012 16:01 Re: Morris i Rico w jednym stali domu... POMÓŻMY na FB str.9

ksb pisze:Rico w pudełku :1luvu:

Mój Feluś też tak lubi się wciskać w małe pudełka - mam podobne zdjęcie.

A Morris faktycznie wygląda na grzecznego :D

Jak śpi to jest aniołek (dopóki ktoś nie otworzy lodówki :wink: ) A jak nie śpi to bije wszystkich. Wystarczy go ruszyć i łapa już jest w ruchu - taki zadziorny typ. A jak mamy jedzenie to łasi się, mruczy, barankuje... taki miziak się robi jak coś chce :wink:

Rico mimo swojej kociej ułomności w postaci przetrąconej nogi potrafi wyskoczyć wszędzie. Już wie, że nie wszędzie mu wolno, np. na stół (podkreślam - wie, ale nie koniecznie stosuje się do tego)

Ostatnio dogadzamy chłopakom surowym kurczakiem i zauważyłam, że po mięsku Morris ma mniej napęczniały brzuch. Zastanawiam się czy on nie jest taki wydęty od suchej karmy? 8O Może by mu częściej serwować kurczaka?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Śro paź 17, 2012 17:09 Re: Morris i Rico w jednym stali domu... POMÓŻMY na FB str.9

Zgłoś Rico do konkursu na kota w pudełku

https://www.facebook.com/kotsimona1/app_190497420973644

:1luvu:

aleksandrowa

Od: Czw sty 19, 2012 19:37

Post » Śro paź 17, 2012 17:21 Re: Morris i Rico w jednym stali domu... POMÓŻMY na FB str.9

zgłosiłam, ale Morrisa :twisted:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Śro paź 17, 2012 17:58 Re: Morris i Rico w jednym stali domu... POMÓŻMY na FB str.9

A nie można dwóch ? :mrgreen:
Tż niech zgłosi Rico :mrgreen: :mrgreen:

aleksandrowa

Od: Czw sty 19, 2012 19:37

Post » Śro paź 17, 2012 18:00 Re: Morris i Rico w jednym stali domu... POMÓŻMY na FB str.9

aleksandrowa pisze:A nie można dwóch ? :mrgreen:
Tż niech zgłosi Rico :mrgreen: :mrgreen:

TZ korzysta z mojego FB :roll: A dwóch naraz - no jak? Ja nie mam takiego dużego pudełka :mrgreen:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Śro paź 17, 2012 18:08 Re: Morris i Rico w jednym stali domu... POMÓŻMY na FB str.9

Rico w pudełku :1luvu: :1luvu: :1luvu:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro paź 17, 2012 18:21 Re: Morris i Rico w jednym stali domu... POMÓŻMY na FB str.9

ewexoxo pisze: A dwóch naraz - no jak? Ja nie mam takiego dużego pudełka :mrgreen:

:ryk: :ryk:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Śro paź 17, 2012 18:42 Re: Morris i Rico w jednym stali domu... POMÓŻMY na FB str.9

alix76 pisze:Rico w pudełku :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I robali jakby mniej... :ok: Wczorajsze czyszczenie uszu już było formalnością, bo uszki o 90% czystsze :wink: wet powiedział że przez tydzień mamy czyścić i podawać maść codziennie i ma być dobrze.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

[poprzednia][następna]