Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 29, 2013 15:18 Re: Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

Miłego dzionka Trójeczko!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob cze 29, 2013 20:04 Re: Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

Dobry wieczór. No cóż, świadectwa są, wakacje rozpoczęte, cały dzień byliśmy dziś na wsi, wczoraj byłam na super imprezce (zakończenie sezonu terapeutycznego zorganizowane przez fundację chłopców, z koncertem zwycięzcy programu "Mam talent" naziska nie pamiętam, bo pierwsze o nim usłyszałam, ale śpiewał faktycznie ładnie). Powinnam być zadowolona, ale nie jestem. Muszę przenieść młodszego syna do innej szkoły. Zostałam do tego kheee delikatnie zmuszona, żeby nie powiedzieć, że musiałam ulec szantażowi... Przykra sprawa i na pewno wakacje nie będą takie fajne. Gnębi mnie to i sprawia, że czuję się fatalnie, że o dziecku moim już nie wspomnę...

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Sob cze 29, 2013 22:01 Re: Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

Tak można? Wątpię, ale się nie znam.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie cze 30, 2013 14:09 Re: Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

:? :? Niefajnie, ale faktycznie, tak można?
Witajcie Kochane!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie cze 30, 2013 14:17 Re: Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

Witamy niedzielnie.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie cze 30, 2013 15:48 Re: Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

Dzień doberek. Zapowiadali piękna pogodę i co? U nas rano padało, a teraz cały czas pochmurno... wrrr.
Obrazek

Patikujek

Od: Czw kwi 05, 2007 21:09

Post » Nie cze 30, 2013 19:12 Re: Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

Cześć. My mamy skomplikowaną sytuację. Dzieci mają orzeczenia o potrzebie kształcenia specjalnego. U starszego syna samo się rozwiązało, bo i tak skończył podstawówkę i idzie do gimnazjum. Natomisat mały miał zostać w szkole masowej conajmniej do końca drugiej klasy, teraz skończył pierwszą. Ma w orzeczeniu napisane, że może być w szkole masowej, ale musi mieć dostosowane wymagania. Może też uczęszczać do szkoły z integracją. Widocznie naszej szkole się nie podoba, że będą mieć dziecko z problemami, może zaniżymy im statystyki? Pani pedagog powiedziała mi na zakończeniu roku, że dyrektorka podpowiedziała wychowawcy takierozwiązanie, że jednak lepiej dziecko zabrać do szkoły integracyjnej, bo raczej nie dostanie tu promocji z klasy drugiej do trzeciej... Po takiej informacji nie mam już co walczyć. Zrobią wszystko, żeby mi udowodnić, że mają rację. Mam skazać z góry swojego synka na niezdanie z klasy do klasy? Masakra jakaś. Szantaż i dyskryminacja... U nas zimno jak diabli. I padało. Ble.

maciejowa

Post » Nie cze 30, 2013 19:47 Re: Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

Szkołę z takim podejściem do dzieci lepiej faktycznie zmienić...
Obrazek

Patikujek

Post » Nie cze 30, 2013 19:57 Re: Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

Patikujek pisze:Szkołę z takim podejściem do dzieci lepiej faktycznie zmienić...

:ok: :mrgreen:

maciejowa

Post » Nie cze 30, 2013 19:59 Re: Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

Na wszystkie zaprzyjaźnione wątki zajrzę jutro. Wieczorem, bo w ciągu dnia mam bardzo dużo spraw. Zawieźć dokumenty do gimnazjum, zawieźć dokumenty na komisję. Zawieźć dzieci na terapię. Trochę mi zejdzie na tym jeżdżeniu...

maciejowa

Post » Nie cze 30, 2013 20:01 Re: Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

Miałam kiedyś koleżankę z którą chodziłyśmy razem do podstawówki.Po podstawówce poszła do handlówki na Astronautów i zaczęły się schody. Nie była w stanie przyswoić wiedzy ,dogadać z nauczycielami ani zintegrować z klasą. Potraktowano ją jak niedorozwiniętą umysłowo tzw. uczennicę z problemami. Oczywiście nie zaliczyła pierwszej klasy i musiała zmienić szkołę - nie wspomnę jaką opinię o niej wydano.
Zmieniła szkołę też na handlówkę tylko że na Gandiego i okazało się że jest wzorową uczennicą a szkołę skończyła z wyróżnieniem.
Czasami zmiana otoczenia i nauczycieli ma ogromny wpływ na wyniki w nauce.
Może dla twojego syna zmiana szkoły będzie miała pozytywny wpływ na jego dalsze życie.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie cze 30, 2013 22:22 Re: Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

Ewa L. pisze:Miałam kiedyś koleżankę z którą chodziłyśmy razem do podstawówki.Po podstawówce poszła do handlówki na Astronautów i zaczęły się schody. Nie była w stanie przyswoić wiedzy ,dogadać z nauczycielami ani zintegrować z klasą. Potraktowano ją jak niedorozwiniętą umysłowo tzw. uczennicę z problemami. Oczywiście nie zaliczyła pierwszej klasy i musiała zmienić szkołę - nie wspomnę jaką opinię o niej wydano.
Zmieniła szkołę też na handlówkę tylko że na Gandiego i okazało się że jest wzorową uczennicą a szkołę skończyła z wyróżnieniem.
Czasami zmiana otoczenia i nauczycieli ma ogromny wpływ na wyniki w nauce.
Może dla twojego syna zmiana szkoły będzie miała pozytywny wpływ na jego dalsze życie.

Też w to wierzę. Sama znam podobny przypadek gdzie w jednej szkole całkowicie dziewczynę skreślili a w innej okazało się, że świetnie daje sobie radę :D Na pewno z twoją pociechą będzie podobnie :D
Obrazek

Patikujek

Post » Pon lip 01, 2013 11:19 Re: Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

Witaj sąsiadeczko!
Miłego dnia i pozałatwiania wszystkich spraw ci życzę! :D :D :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon lip 01, 2013 14:18 Re: Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

Doberek Kasiu z Trójeczką.
Kasiu, trzymam więc kciuki, oby na dobre decyzja wyszła.
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]