3xG + R + Lolka na koloniach. Piękna wiosna tej jesieni

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 26, 2012 14:23 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

psiama pisze:No piekne warunki wstepne do posiadania bocka :mrgreen:

Miałam kiedys suczure mieszańca, o którą ludziska czesto pytali co to za rasa i co to za rasa.
W końcu wypaliłam .... wyżeł mysliwski. Pełne zrozumienia i aprobaty spojrzenie było bezcenne :mrgreen:

:ryk: Rastek jest owczarek żubardzki (rasa miejscowa, występuje tylko w Łodzi), a mój Klemensik był kot rzeszowski leśny :ryk:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt paź 26, 2012 14:32 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Moja kumpela określiła kiedyś Balbinę "nowohuckim tygrysem stalowym" ;)
Kotka co prawda jest ze Śląska, nie z NH, ale koleżanka o tym nie wiedziała ;)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pt paź 26, 2012 16:22 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Patmol pisze:to ja już wolę swojego kundla, który 8)
nie wita się zbyt żywiołowo
nic nie niszczy ani nie zrzuca
delikatnie i ostrożnie macha ogonem
listonosz i pan z gazowni -koniecznie chcą go pogłaskać (ma bardzo miękką w dotyku sierść)
przechodnie uśmiechają się na jego widok i zagadują (szczególnie w górach)
ludzie dopytują się co to za rasa :mrgreen:
nigdy, biegnąć, na nikogo nie wpada
nie liże po twarzy
nie wpycha się na kolana
uważa, żeby nie przewrócić malucha, jeśli jakiś maluch chce go pogłaskać

Georg-inia pisze:Twój pies jest sztuczny

umarłam :ryk:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt paź 26, 2012 19:20 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Ja o moich psach przez lata mówiłam, że to "breslauer strassehund". Działało.
A teraz mam pochodnego malamuta i większość ludzi się za nim obejrzy...

A Beauceron piękny :D
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Pt paź 26, 2012 19:36 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Siean pisze:Ja o moich psach przez lata mówiłam, że to "breslauer strassehund". Działało.
A teraz mam pochodnego malamuta i większość ludzi się za nim obejrzy...

A Beauceron piękny :D

Musiałam dwa razy przeczytać, żeby dotarło. Dotarło, przewróciłam się i leżę Obrazek

Georg-inia

Post » Pt paź 26, 2012 21:21 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Georg-inia pisze:Musiałam dwa razy przeczytać, żeby dotarło. Dotarło, przewróciłam się i leżę Obrazek

:D
A wiesz, jak pytali co poniektórzy o rodowody?? :twisted:

Siean

Post » Pt paź 26, 2012 21:24 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Siean pisze:
Georg-inia pisze:Musiałam dwa razy przeczytać, żeby dotarło. Dotarło, przewróciłam się i leżę Obrazek

:D
A wiesz, jak pytali co poniektórzy o rodowody?? :twisted:

trzeba było zrobić. A że nieprawdziwe? ojtam, ojtam - jaka rasa taki rodowód :D

Georg-inia

Post » Pt paź 26, 2012 21:33 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Georg-inia pisze:trzeba było zrobić. A że nieprawdziwe? ojtam, ojtam - jaka rasa taki rodowód :D

Trzeba, trzeba... jakoś mi to do głowy nie przyszło, a potem to już było forumowo :twisted:

Siean

Post » Pt paź 26, 2012 21:49 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Georg-inia pisze:
pozytywka pisze:no ale co to za rasa - Rozpłodowiec? :roll:
:mrgreen:

Obrazek

:mrgreen:

Też się na takiego "mieszańca" kiedyś nacięłam na spacerze w parku. Z panią gadu - gadu, no że fajny pies - dobermana w rodzinie miał??? To mnie pani uświadomiła co do rasy nie obraziwszy się ;) A mnie głupio było jak cholera było, bo na rasach psów się wyznaję dość dobrze, a tu taki zong :evil: . Od tamtej pory jak nie jestem na 1000% pewna rasy lub bezrasowości nie wyrażam się.

Za to udało mi się zaplusować kiedyś w lecznicy, w kolejce. Przyszła pani z malutkim (6-7 tyg?) posokowcem bawarskim i radośnie oświadczyłam, że takiego malutkiego posokowca to jeszcze nie widziałam. Kobitka się rozpłynęła prawie, bo: "wie pani, wszyscy mówią, że to taki skrajcowany jamnik na wysokich łapkach"
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pt paź 26, 2012 21:55 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

andorka pisze:Za to udało mi się zaplusować kiedyś w lecznicy, w kolejce. Przyszła pani z malutkim (6-7 tyg?) posokowcem bawarskim i radośnie oświadczyłam, że takiego malutkiego posokowca to jeszcze nie widziałam. Kobitka się rozpłynęła prawie, bo: "wie pani, wszyscy mówią, że to taki skrajcowany jamnik na wysokich łapkach"

szacun, Ania :ok: ja lepiej rozpoznaję rasy krów czy świń niż psów :oops: taka szkoła ;) ale poważnie to szczenięta dla mnie są zagadką totalną :roll: :oops:

Georg-inia

Post » Sob paź 27, 2012 9:01 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Kilka lat temu, Młoda miała wtedy z 6 lat - jesteśmy z Hugciem u weta - poczekalnia. Jest pani z pieskiem:malutki, duże uszy - a moja Marcelina scenicznym (świetnie słyszalnym), ale pewnym siebie szeptem: "mamusiu, zobacz: koto-pies". No obciach miałam jak "beret" :oops: :P .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob paź 27, 2012 12:23 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

dzień dobry! u nas całkiem biało
ciekawa jestem czy białas dzięki temu temu stopy i czy pokazał już popis z jedzeniem śniegu
ona tylko czeka na zimę, żeby jej lepić kulki ze śniegu, które potem goni i zjada
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob paź 27, 2012 14:25 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Śnieg was juz napadł ? Że w górach to wiem, ale w Łodzi juz ? 8O
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Sob paź 27, 2012 16:10 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

Ty chyba mówisz o jakimś innym białasie... Ten, który jest u nas, nie ma ochoty wyjść na dwór. A jak już potrzeba go zmusi, to leci biegiem i wraca na kanapę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Georg-inia

Post » Sob paź 27, 2012 16:17 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Czynasty piątek czy co?

U nas to samo. Bubka rano został wywleczona na dwór, podeptała za mną ze zbolałą miną za blok. Potem wbiegła na przykryty śniegiem trawnik zrobiła siku i kupę i pełnym galopem popędziła do domu. Ja w szoku biegłam za nią krzycząc Buba, Buba poczekaj. Nie miałam pojęcia, że ona się umie tak rozpędzić 8O

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

[poprzednia][następna]