DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.III/ Sprężamy się!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob sie 14, 2010 9:03 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.III/ Skończył się czas...

Zdaję sobie sprawę, że dla kogoś to może brzmieć to dziwnie.
Albo budzić rozmaite emocje i skłaniać do snucia przypuszczeń odnośnie stanu mojego umysłu.
Ale w zasadzie - jest mi to obojętne.

Dla mnie wczorajszy dzień nie był złym dniem.
Próbowałam szukać odpowiedzi na pytania, sprzątałam kuwety i robiłam pranie.
Wykonałam całą masę codziennych czynności a pomiędzy nimi głaskałam Filipcię, być może niesłusznie uważając, że sprawia jej to przyjemność.
I po raz kolejny miałam wrażenie, że wszystko układa się według jakiegoś planu, że wystarczy mi tylko być uważnym, zaufać, nie buntować się.
I przestać się bać. Strach potęguje cierpienie.
Dlatego warto poszukać w sobie siły, która przynosi spokój.
Wtedy można prawdziwie docenić wagę tego czasu, który właśnie się kończy.
I doświadczyć przypływu pozytywnej energii, która pozwoli jeszcze się ucieszyć a potem - z czułością wspominać minione chwile.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob sie 14, 2010 9:18 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.III/ Skończył się czas...

Jeżeli spokojne przyjęcie naturalnej śmierci jest odznaką niepokojącego stanu umysłu, to jest nas już dwie.
Śmierć jest nieuchronna i dotknie każdego z nas. To jedyny pewnik w życiu.
Filipcia miała dobre życie wolnożyjącego kota. Niezależna, a jednak "zaopiekowana".
Tak naturalne odchodzenie zwierzęcia budzi we mnie tylko ciepłe uczucia. Podbarwione smutkiem, ale ciepłe.
Sama chciałabym odejść własnie tak...
Dałaś jej w życiu to, czego potrzebowała.
Jeżeli jest to miejsce za Tęczowym Mostem, bądź tam szczęśliwa, malutka Filipciu i czekaj na Towarzystwo :1luvu:

Theodora

Od: Pon kwi 30, 2007 10:49

Post » Sob sie 14, 2010 9:45 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.III/ Skończył się czas...

Śpij spokojnie Filipciu... [*]

niestety śmierć jest nieuchronna... :(
jeśli to choroba, to można próbować walczyć (przynajmniej czasami...), ale jeśli to śmierć z "przyczyn naturalnych", to można się tylko pogodzić z losem, choć nie jest to łatwe :(

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob sie 14, 2010 11:41 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.III/ Skończył się czas...

Biegaj sobie Filipciu gdzieś tam
[*]
Śmierć jest częścią życia. A jeżeli nadchodzi po wielu latach zycia i w atmosferze spokoju i miłości, może przynosić spokój. Tak myślę.

Jednak gdzieś pod skórą czai się lęk. Nie wyobrażam sobie, że Wacław odejdzie - jest ze mną od tak dawna, niemal od zawsze. Kiedy odchodzą stare koty, takie jak Filipkowa, uświadamiam sobie, że jego czas też powoli się kończy i jakoś mnie to przeraża. Wiem, że to egoizm z mojej strony, ale ciężko mi się z tym pogodzić.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto sie 17, 2010 20:18 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.III/ Kończy się czas...

pixie65 pisze:Baaaardzo Wam wszystkim dziękuję :1luvu:

Już kiedyś pewnie o tym pisałam...
Są takie chwile, które przywracają właściwą miarę rzeczom, sprawom.
Kiedy bez trudu można dostrzec To, Co Istotne.
Pożegnałyśmy z Ciotką Kwiatkową :1luvu: i panią Anią :1luvu: Babcię Filipcię...

Taką ją zapamiętam...

Obrazek

Światełko na Drogę, moja Dzielna Kruszynko[']

Barba50 prosiła, abym w Jej imieniu pożegnała Babcię Filipcię ................ Bądź szczęśliwa za TM Dzielna Kocinko ......... [']

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto sie 17, 2010 20:26 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.III/ Skończył się czas...

Dziękuję bardzo za pamięć... :1luvu:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto sie 17, 2010 21:46 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.III/ Skończył się czas...

:cry:
My pożegnałyśmy Bacusia... kolegę Omarka...
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Czw sie 19, 2010 17:01 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.III/ Skończył się czas...

Trochę spóźnione - światełko na drogę dla Bacusia...[']

A ja tymczasem, wbrew skłonnościom do urodziwych inaczej zainteresowałam się pewnym Kawalerem, który buszował nad ranem w okolicy śmietnika. Przy parkingu i ulicy...
Wiem, że było ich trzech/troje. Nie wiem, skąd się wzięli chociaż mam pewne przypuszczenia. Jednego prawdopodobnie ktoś zabrał do domu, drugi niestety nie żyje. Ten Trzeci wlazł mi dzisiaj prosto w łapy.
Co było robić - zgarnęłam sierścia i przytargałam do domu.
Młody pozytywnie nastawiony do otoczenia usiłował nawiązać znajomość z Dużymi Wujkami co skończyło się karczemną awanturą i koniecznością szukania Młodemu tymczasu "na gwałt". Z pomocą pospieszyła niezawodna Ciotka Kwiatkowa i Ten Trzeci, zaliczając po drodze wizytę kontrolną u weta - wylądował w jej łazience.
I w tym momencie problem wcale nie przestał istnieć.
Bo Ciotka Kwiatkowa wyjeżdża a do zagospodarowania mam jeszcze EmSi...
Napiszę więc krótko; BARDZO, BARDZO POTRZEBUJEMY DT dla około trzymiesięcznego, ogólnie zdrowego i bardzo przystojnego Kawalera.
Help...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw sie 19, 2010 17:13 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.III/ HEEELP - DT dla Młodego!

jakieś foty będą?
może się ktoś zakocha :roll:

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Czw sie 19, 2010 21:03 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.III/ HEEELP - DT dla Młodego!

Foty może jakieś będą 8)
I może ktoś się zakocha 8)

Tymczasem trzymamy kciuki :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw sie 19, 2010 22:32 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.III/ HEEELP - DT dla Młodego!

OTO FOTO

Kotek:

W całości:
Obrazek

Z profajla:
Obrazek

Z bliży:
Obrazek

A tu serdecznie pozdrawia wszystkie Ciocie :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

A jako bonusik, Lejdi Emsia :1luvu:
Obrazek

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pt sie 20, 2010 7:08 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.III/ HEEELP - DT dla Młodego!

Kawaler faktycznie uroczy :1luvu:
EmSi zresztą też :1luvu:

Anda miała namiary na domek, który szukał młodego burasia w skarpetkach. Może jeszcze się nie dokocili.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt sie 20, 2010 8:02 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.III/ HEEELP - DT dla Młodego!

Dokocili się, pytałam o Felusia jakiś czas temu i już byli dokoceni.
Ale jak niesie wieść kotek ma już dom
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt sie 20, 2010 8:34 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.III/ HEEELP - DT dla Młodego!

Ja bym powiedziała "jest chętny na kotka dom". A czy na tego, to się pewnie dzisiaj okaże :ok:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pt sie 20, 2010 9:20 Re: DZIKI GRZYWKA i Towarzystwo cz.III/ HEEELP - DT dla Młodego!

To kciuki za młodziana.
[Jakieś teraz te kotki podobne robią :roll: - Jakbym Bakoo widziała. :wink: ]

Lady EmSi - :love:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[poprzednia][następna]