Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 30, 2022 16:50 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Odpowiedziałam na wszystkie posty i... zjadło :evil:
A teraz muszę niestety wykonać kilka innych czynności, odpowiem więc później :)

mir.ka :1luvu: dzięki. No nie wiem, może jestem jakaś felerna czy nie kumata, ale mnie nic w fotosiku nie wyszło. Poszłam na zapodaj net, a i tak musiałam konsultować telefonicznie :oops:

meg11, oj znam to. My wcześniej też tak chowaliśmy.

mziel52, chce, niech skacze, u siebie jest :) Teraz nowa polityka wychowywania, nie mogę zakazami powodować traumy u koteczki :) jeszcze mnie pozwie 8)
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Pt gru 30, 2022 17:08 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:mziel52, chce, niech skacze, u siebie jest :) Teraz nowa polityka wychowywania, nie mogę zakazami powodować traumy u koteczki :) jeszcze mnie pozwie 8)

U mnie polityka wychowania od zawsze jest "postępowa"(tj. kocia anarchia), za to przestrzegam zabezpieczania przedmiotów wrażliwych, szczególnie w ostatnich latach, kiedy mam nieustraszoną zdobywczynię szczytów i nieosiągalnych wydawałoby się doniczek, lepszych od jej kuwety.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt gru 30, 2022 19:39 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Za łatwe, od razu znalazłam nawet na tym małym :1luvu:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt gru 30, 2022 20:15 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jolabuk5 pisze:Też mam Rodziców (i od tego roku - Brata) na Starym Cmentarzu w Łodzi, jest piękny.

Jest piękny i klimatyczny, też tam mam grób rodzinny. Swoją drogą czy administracja cmentarna nie usiłowała wymusić na Tobie przedpłaty (jakieś horrendalne kwoty) w związku z nową ustawą, której jeszcze nie ma, ale ma być? Moją mamę napadli, zostawili ogromne kartonisko na grobie z żądaniem natychmiastowego kontaktu z kancelarią. Mama poszła, dwóch młodych ludzi usiłowalo wmówić mamie, że co prawda zmian jeszcze nie ma, ale będą i lepiej dla niej jeśli zapłaci z góry. Mama spokojnie poprosiła o podstawę prawną i pisemne wyliczenie tej wpłaty wraz z uzasadnieniem. Wycofali się na zasadzie - no jak tam sobie pani chce, później będzie drożej i z odsetkami 8O A za mamą tłum w kolejce i to samo - najlepiej wpłaćcie państwo teraz, już. Na odchodnym mama zaznaczyła, że nie życzy sobie kontaktu w formie korespondencji na nagrobku, macie panowie mój adres, macie nr telefonu, proszę się ze mną kontaktować w takiej formie, najlepiej pisemnej :)
Annaa pisze:
Katarzynka01 pisze:Witaj Aniu :)
Wiem, że umarł Karmelek, bardzo mi przykro :(
Podczytywałam Twój wątek bo Forest mnie tam zaprosił. Prosiłam Magdę o wizytę pa u Ciebie. A wcześniej sama rozmyślałam o adopcji Foresta, ale dla Justyna jest stanowczo zbyt wcześnie :(

Tak myślałam, że wizyta Magdy to Twoja sprawka :wink:
Skoro Forest zaprosił Cię do siebie...to ja również Kasiu zapraszam :) zaglądaj i podziwiaj jak rośnie i rozrabia.
Wtedy dałam chłopakom Foresta do towarzystwa po śmierci Syriuszka, teraz nie byłabym już w stanie tego zrobić :(

Katarzynka01 pisze:A tak, mamy ławeczkę, bardzo się sprawdza. Nawet ma składane siedzenie, żeby nie przeszkadzało przechodzeniu

Pozwalają na to ?
Gdy pani tam przeczytała mi regulamin to odniosłam wrażenie, że niewiele można, a o wszystko trzeba pytać.

Katarzynka01 pisze:To ja chyba takich u nas nie widziałam. Mam groby bliskich na starych, tradycyjnych cmentarzach, a i na żadnym pogrzebie nie zdarzyło mi się nic takiego zobaczyć. A może w Łodzi nie ma?

Jest, widziałam na Zakładowej i na Dołach też jest taki nowy cmentarz.

No proszę jaka jestem łatwa do rozszyfrowania w kwestii tej wizyty pa :lol:
Dziękuję za zaproszenie, wpadnę pooglądać kotki.
Ławeczkę robił nam właściciel cmentarza, nagrobki też. Teraz syn zarządza cmentarzem i faktycznie sporo się zmieniło. Ale szczęśliwie ławeczki nie zlikwidowali
jozefina1970 pisze:Witaj! Cieszę się, że wrócił wąt.
Już pisałam, że to duża ulga (jakby to nie zabrzmiało) jednak pochować zwierzątko na cmentarzu :-( . U nas nie ma nic podobnego.

Witaj :)
Tak, to ogromny luksus, w sensie psychicznym
jozefina1970 pisze:Za łatwe, od razu znalazłam nawet na tym małym :1luvu:

Straszny foch, ogromny!
mziel52 pisze:
Katarzynka01 pisze:mziel52, chce, niech skacze, u siebie jest :) Teraz nowa polityka wychowywania, nie mogę zakazami powodować traumy u koteczki :) jeszcze mnie pozwie 8)

U mnie polityka wychowania od zawsze jest "postępowa"(tj. kocia anarchia), za to przestrzegam zabezpieczania przedmiotów wrażliwych, szczególnie w ostatnich latach, kiedy mam nieustraszoną zdobywczynię szczytów i nieosiągalnych wydawałoby się doniczek, lepszych od jej kuwety.

Laptop stoi w tym miejscy chwilowo, normalnie stoi u mnie w pokoju. Mała zeskakuje na pusty stół
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Pt gru 30, 2022 20:30 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:
Ławeczkę robił nam właściciel cmentarza, nagrobki też. Teraz syn zarządza cmentarzem i faktycznie sporo się zmieniło. Ale szczęśliwie ławeczki nie zlikwidowali

Dzięki Kasiu za namiary, bo wiosną będę chciała coś tam zrobić i właśnie zastanawiałam się w jaki sposób.
Mimo dość restrykcyjnego regulaminu odniosłam wrażenie, że wszystko jest do dogadania.
A na mój wątek wpadaj i oglądaj, zapraszam :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt gru 30, 2022 20:38 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Zazdroszczę dostępu do zwierzęcego cmentarza, ja niestety nie mam. Pod Wrocławiem jest, ale bez samochodu się nie da dojechać.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt gru 30, 2022 20:50 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

MaryLux pisze:Zazdroszczę dostępu do zwierzęcego cmentarza, ja niestety nie mam. Pod Wrocławiem jest, ale bez samochodu się nie da dojechać.

W Łodzi bez samochodu też nie jest łatwo dojechać.Ja mam dojazd dwoma autobusami, z przesiadkami ponad godzinę.
Lub taksówką za 50 zł w jedną stronę.
Ale fajnie że jest takie miejsce,gdzie zwierzęta są traktowane z pełnym szcunkiem i można je odwiedzać.
Na dodatek pozwalają dopisać też inne nie pochowane tam kotki, gościnnie, ale są upamiętnione.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt gru 30, 2022 21:47 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Może trochę trudniejsze?
Gdzie jest kotek i ile jest tu kotków?
Obrazek

test posługiwania się fotosikiem :)

Katarzynka01

Post » Pt gru 30, 2022 22:02 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Kotek jest na blacie, ogonek przy butelce :)

MaryLux

Post » Pt gru 30, 2022 22:05 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

MaryLux pisze:Kotek jest na blacie, ogonek przy butelce :)

Niedokładnie :P

Katarzynka01

Post » Pt gru 30, 2022 22:13 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:

na niebieskiej podkładce/serwecie/czymś podobnym, blat mebla stoi przy oknie/balkonie

MaryLux

Post » Pt gru 30, 2022 22:17 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

MaryLux pisze:
Katarzynka01 pisze:

na niebieskiej podkładce/serwecie/czymś podobnym, blat mebla stoi przy oknie/balkonie

Tak, na niebieskim ręczniku widać kawałek Dżygita, jego tylną ćwiartkę
Szukamy dalej :P

Katarzynka01

Post » Pt gru 30, 2022 22:19 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Wygrałaś! Widzę tylko jednego.
Grypa mnie pokonała ;-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt gru 30, 2022 22:20 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

To w takim razie nie jest równa walka. Masz szansę się wykurować :ok: i znaleźć

Katarzynka01

Post » Pt gru 30, 2022 22:22 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:

Może trochę trudniejsze?
Gdzie jest kotek i ile jest tu kotków?
Obrazek

test posługiwania się fotosikiem :)

Zdjęcia powiększyć się nie da :evil:

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2022 22:29 przez meg11, łącznie edytowano 2 razy
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

[poprzednia][następna]