przy okazji: macie jakiś sprytny sposób na kamień nazębny? tak bez narkozy? dla psów są te przekąski(nie wiem czy działają?), a dla kotów?
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dalia pisze:Luna jest niebieska szylkretką być może ze srebrem, nie pamiętam czy ma białe
kotkins pisze:Tabby to NA PEWNO kot o ubarwieniu szarym w jakby prążki- Tabby jest Kiti Cairo.
Są bardziej ruda i bardziej srebrne odmiany.
Kiti jest prześliczna!
Szylkret to przenikanie się kolorów , coś mniejszego niż łaty. Szylkret może być bi albo tri.
Co do bi to nie jestem pewna, chyba tego nie widziałam.
A tri -no ma trzy kolory:biały, niebieski i ten słynny beżo-róż.
Fiona jest według znajomego hodowcy "niepełną szykretką" bo ma łatki.
O tym jej nie mówię bo ona uważa się za doskonałą:)
Nie pamiętam co on tam jeszcze na jej widok mówił ,ale jak dostał zdjęcie to było wielkie "ŁAŁ!" ,że taka ładna i rzadka.
Podobne ubarwienie miała Lukrecja , którą miała w DT Koteczekanusi, ale ona nie miała szylkretu chyba.
Nie znam się na tym , jestem dumna z kłaków Fio bo przecież jak miała grzyba to była całkiem łysa i bardzo chora.
Każdemu , kto patrzy na Amelkę , Fifi albo na Leosia mogę opowiedzieć JAK one wyglądały kiedyś...
Amelka była ...kotem krótkowłosym.
"Brzydki kot" , tak napisała Neigh.
Że o Lalusiu nie wspomnę...
Ezzme a drapak cieszy się niesamowitym powodzeniem!
Amka w koszyku, Leoś na półeczce...i Mel z główką na podstawie drapaka...i miną "patrzcie jaki mi fajny drapaczek Duża kupiła, no w sam raz dla jamnika!"![]()
Obok leży poducha melońska ale teraz drapak jest na topie i się na nim leży!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Lifter, Marmotka i 43 gości