Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 13, 2013 23:23 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Tygrysek tak trzymać :ok:
Słupek ; nieustająco za Tatę :ok:
Ulcia, Magnollia, Tofik i wszystkie koty walczące :ok:
I specjalnie dla chorego Karmelka :ok: :1luvu:

Dobrej nocy, do jutra :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Czw mar 14, 2013 7:39 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Słupek pisze:Ulubionym posłankiem Tygryska jest to, na którym pozwala mi spać. 120 x 200

Magnolii też - wczoraj tak się położyła (w połowie długości łóżka i na roku, ale w poprzek), że ciężko się było wcisnąć. A rano była tak głodna na mokre (bo chrupki ma cały czas), że mnie zaczęła za włosy ciągnąć zębami (obudziłam się ekspresowo). Coś czuję, że jak Ona wyzdrowieje, to będzie mały diabełek :wink: wczoraj prawie calutki dzień przespała i wieczór, ale w nocy skakała po mnie równo; udało Jej się też położyć na mojej twarzy zatykając futrem mój nos: przytulak nieziemski - musiałam Ją przesunąć, bo aż ciężko było oddychać.

Dzisiaj uszka dalej białe ale jakby nie tak przeraźliwie (choć może to światło?). Apetyt nadal dopisuje, ale już nie je tak łapczywie i każdą ilość - chyba zrozumiała, że jedzenie jest tylko dla Niej i zawsze je dostanie, bo już je tyle, ile powinna i nie wrzeszczy o więcej, aczkolwiek nadal zjada ze smakiem tylko już normalnie a nie tak nerwowo i łapczywie. Udało mi się domieszać immunactiv do tego vom feinstein - łyżeczkę rozciaprałam widelcem z odrobiną przegotowanej wody, wsypałam proszek i tym sosikiem polałam resztę mięska - wcięła; cieszę się, że taki "sosik" przeszedł, bo ponoć lepiej podawać kotom rano beta glukan (a psom wieczorem), a wolę, żeby śniadanie zjadła konkretniejsze niż zupka.

A jak tam Wasze koteczki?
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Czw mar 14, 2013 7:50 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Tygrys żre. :D
Obudził mnie, wrzeszcząc o żarcie, o 5.20. I tak średnio co 20-30 minut przymila się kolejną dokładkę. Jak nie daję, to najpierw cichutko, a jak nie skutkuje, to się drze. Zeżarł już prawie półtorej saszetki. I teraz powiedziałam, że basta, bo się w brzuszku nie zmieści. Jak za niecała godzinę będę do roboty wychodziła, to mu 20 chrupek zostawię. :D
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Czw mar 14, 2013 7:52 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

No piękny apetycik :D oby tak dalej :ok:
...

czarnekoty123

Post » Czw mar 14, 2013 8:51 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Witamy z Ulcią i resztą Bandy :)
Ja też miałam noc w kawałkach, bo obudziło mnie chrupanie o 4 rano :twisted:
Byłam ciekawa, kto chrupie i to była Ulka :D Później zakopywała w kuwecie, długo
i namiętnie i musiałam sprawdzić urobek i to było namiętnie zakopywane siusiu, ucieszyłam się, że nie kupal.
Jak wstałam to dałam jej chrupki z posypką, ale już bez szału. Więc jak zwykle znudził jej się smak po paru dniach :evil: :evil:
Teraz robi rundy, gania z Maurycym, bardzo energicznie, podgryzają się i robią fikołki :) W takich momentach myślę zawsze, że
niepotrzebne te wyniki i stres u weta...

Animus

Od: Nie wrz 30, 2012 18:12

Post » Czw mar 14, 2013 9:40 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Animus pisze:jak zwykle znudził jej się smak po paru dniach

A Ty byś chciała jeść w kółko to samo? :twisted: Dlatego Magnolii daję jedzonko w 10 różnych smakach - po 2 dziennie, więc dopiero po 5 dniach ma to samo mokre; chrupki ma te same, ale i tak ich niewiele je. Mokate też w jeden dzień wolała mięsko wołowe, w inny - z indyka, a w inny - żołądki z indyka itd.
...

czarnekoty123

Post » Czw mar 14, 2013 13:05 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

gpolomska pisze:
Animus pisze:jak zwykle znudził jej się smak po paru dniach

A Ty byś chciała jeść w kółko to samo? :twisted: Dlatego Magnolii daję jedzonko w 10 różnych smakach - po 2 dziennie, więc dopiero po 5 dniach ma to samo mokre; chrupki ma te same, ale i tak ich niewiele je. Mokate też w jeden dzień wolała mięsko wołowe, w inny - z indyka, a w inny - żołądki z indyka itd.

ideał, które ja nigdy nie osiągnę z Ulką :(

Animus

Post » Czw mar 14, 2013 17:54 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Kajtuś, życzy Magnolci takiego pięknego różowego noska i uszek ;-) :1luvu:

Co u was słychać?

Obrazek

fifi2005

Od: Nie sie 26, 2012 18:28

Post » Czw mar 14, 2013 18:21 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Ojej, jaki landrynkowo-różowy. Cudny. :D
Tygrysek jest zawsze bladoróżowy i taka jego uroda.

Mgj przysłała do mnie zdjęcia Marci. Za chwilę wstawię. Mgj nas podczytuje, pozdrawia, kciuki trzyma, jest zarobiona i nie ma czasu pisać. Ale jest z nami.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Czw mar 14, 2013 18:34 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

fifi2005 pisze:Kajtuś, życzy Magnolci takiego pięknego różowego noska i uszek ;-) :1luvu:

Co u was słychać?

Obrazek

Piękny jest :kotek:

Blekitny.Irys

Post » Czw mar 14, 2013 18:57 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Dziewczyny!!!!!!!!!Muszę się wygadać!!!!!!!!!!!
Pisałam wcześniej, że w kwietniu przypada szczepienie trójki moich kotów.
Spojrzałam sobie dzisiaj w książeczki kotów z ciekawości kiedy konkretnie wypada to szczepienie i przejrzałam przy okazji od początku i zmroziło mnie!!!!!!!!
Gapi zamieszkał u mnie w 2006 roku, dostał wtedy pierwsze szczepienie,
w 2007 kolejne i jest nalepka: PURE VAX RCPCh Felv!!!!!!!!!! i w 2008 PURE VAX RCPCh Felv!!!!!!!!!!
Belli zamieszkała u nas w 2007 dostała wtedy PURE VAX RCPCh Felv!!!!!!!!!! w 2008 to samo PURE VAX RCPCh Felv!!!!!!!!!!, w kolejnych latach inne preparaty ale bez białaczki,
Jestem w szoku. Jak można być takim konowałem?! Tyle lat żyłam w nieświadomości. Nie wiem, jak to ogarnąć, ryczę, nie mam siły na nic normalnie. Ten wet nie zrobił żadnych testów. Czytałam wątki Bożeny, przecież tak można zamordować koty. Napiszcie mi proszę, czy po takim czasie mam prawo panikować??? Czy Gapi i Belli są bezpieczne, czy mam się martwić???? Skanuje te książeczki i wyślę wetom obecnym na maila. Ale już wiem na pewno, że skoro jest nalepka z tym napisem Felv, to musiała być szczepionka cztero - składnikowa. Ale ten sam wet, jak szczepił ostatniej jesieni Brzyd(Ulkę), to sam mówił, że nie poda białaczki, bo musi być test. Jestem bezsilna normalnie. Wtedy to ja nie miałam chyba łącza internetowego w domu, sieć była w powijakach. Zero wiedzy, świadomości. Gapi i Belli były z dobrego domu, ale kto wie. Czy jeśli miałyby zachorować, to by już się stało? Czy ta szczepionka może zarazić białaczką zdrowe koty? Nie wiem normalnie, dramat. Idę skanować te książeczki z nalepkami

mam ulotkę tej szczepionki:
http://www.ema.europa.eu/docs/pl_PL/doc ... 067389.pdf
Ostatnio edytowano Czw mar 14, 2013 20:50 przez Animus, łącznie edytowano 1 raz

Animus

Post » Czw mar 14, 2013 19:47 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

:?:

Blekitny.Irys

Post » Czw mar 14, 2013 19:58 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Czytam o Karmelku...... Ale mi go żal :-(
Czekamy na cud!

fifi2005

Od: Nie sie 26, 2012 18:28

Post » Czw mar 14, 2013 20:07 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

fifi2005 pisze:Czytam o Karmelku...... Ale mi go żal :-(
Czekamy na cud!

Biedny Karmel :-(

Magnolia póki co ma apetyt, kuwetkuje ładnie... a rano /5:40/ mnie próbowała osklapować jak nie umiała obudzić inaczej (chwyciła włosy zębami i niemiłosiernie szarpnęła: budzenie było niemiłosiernie bolesne, aczkolwiek wyjątkowo skuteczne). Sporo śpi, a po nocy włącza Jej się szwędacz po domu. Nadal mam stres z tymi wynikami krwi (szczególnie te białka mnie martwią), ale na razie wygląda dobrze (odpukać w niemalowane), więc mam nadzieję, że wszystko wróci do normy.

Dzisiaj zrobiłam sosik, żeby Jej dolewać do jedzonka, bo sosiki lubi, a inaczej pić nie chce (wołowina i indyk z odrobiną marchewki gotowane w maleńkiej ilości wody - zblendowałam i 2 łyżki wymieszałam z sosikiem z zupki: zjadła ze smakiem, a zawsze to dodatkowe mięsko /czyt. żelazo/). Sosik zamrożony (w woreczkach do robienia kostek lodu), co by móc codziennie porcyjkę zagrzać i z rafine soup rozmieszać. Jeszcze mam chytry plan trochę sparzonej wątróbki dorzucić (odrobina, bo dużo nie może), ale zobaczymy, czy przejdzie. Lepsze to niż sztuczne suplementy.

Co do szczepień, Animus - skoro były tak dawno, to raczej gdyby miały coś uaktywnić, to by już uaktywnilły (jak dokładnie doczytasz posty Bożeny, to jej koty bardzo szybko po szczepieniu odeszły).

Fifi, Kajtuś śliczny jest!
...

czarnekoty123

Post » Czw mar 14, 2013 20:38 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Odnośnie Karmelka :

Przeczytałam ten watek i zmartwiałam :(

viewtopic.php?f=1&t=7808

w nim objawy charakterystyczne dla FIP i takie zdanie :

Poza tym co napisałam obserwuję pewną prawidłowość: najczęściej chorują na FIP koty chłopaki i to koty po przejściach, ze schronisk, po wypadkach, wzięte z ulicy itp. Potwierdza się więc czynnik stresu
Oby to nie było to... :(

Blekitny.Irys

[poprzednia][następna]