Wątek Casica bez - wydzielone posty, część X i 1/2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 17, 2012 11:16 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Wiecie co?
:ryk: :ryk: :ryk:
Jak tak czytam i serce mi rośnie, to jakiś zły duch szepcze mi do ucha - Rawa wszelako nie jest Luwrem :lol:
Ale cieszę sie, cieszę się, że Wam się podoba. Jestem zadowolona, bo to kompletnie zamkniety projekt, a wystawa jest jego fajnym uwieńczeniem :)

Zorganizujmy sobie plener w Rawie, świetny pomysł to jest. Noclegi tam można skombinować w przyzwoitej cenie, zwiedzić wystawę, zrobic grilla. Obejrzeć piekny zabytkowy kościół w Boguszycach, pieczołowicie odrestaurowany przez kapitalnego księdza proboszcza - spotykałam go wielokrotnie u konserwatora.
Zjeść obiad w pałacu w Białej Rawskiej, gdzie szefem kuchni jest kapitalny facet (smakowicie okrągły, jak to dobry kucharz, bo kto widział dobrego kucharza chudego jak chart?), który m.in. był kucharzem na Stefanie Batorym.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw maja 17, 2012 11:40 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Brzmi bardzo zachęcająco :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw maja 17, 2012 12:38 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Dotarłam i dooglądałam - wow!, Kasia, super babka jesteś 8)
Gratuluje wystawy.

A w ogóle to chciałam delikatnie zasugerowac, żeby nastepne zloty/spotkania/sabaty przesunąc delikatnie w kierunku południowym :mrgreen:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw maja 17, 2012 13:19 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

skaskaNH pisze:Dotarłam i dooglądałam - wow!, Kasia, super babka jesteś 8)
Gratuluje wystawy.

A w ogóle to chciałam delikatnie zasugerowac, żeby nastepne zloty/spotkania/sabaty przesunąc delikatnie w kierunku południowym :mrgreen:

Tak, tym z północy zawsze wiatr w oczy :evil:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw maja 17, 2012 13:30 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

skaskaNH pisze:Dotarłam i dooglądałam - wow!, Kasia, super babka jesteś 8)
Gratuluje wystawy.

Popieram. W okolice Warszawy, wtedy i tym z pomorza i tym z Krakowa będzie równie daleko. :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw maja 17, 2012 13:33 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Tak :) w centrum po sprawiedliwości będzie :!:

casica

Post » Czw maja 17, 2012 13:37 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

casica pisze:Tak :) w centrum po sprawiedliwości będzie :!:

Remiza w centrum jest ;)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw maja 17, 2012 13:44 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Zofia&Sasza pisze:
casica pisze:Tak :) w centrum po sprawiedliwości będzie :!:

Remiza w centrum jest ;)

Nijak nie da się tego faktu "zakryć" :)

casica

Post » Czw maja 17, 2012 13:55 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

NO :mrgreen:

Bo już myślałam, że pomysł przepadł w tym zamęcie 8)

Pięknie się prezentujecie Gospodyni na tem wernisażu. Ja tak jakoś dziwnie spokojna byłam o rezultaty więc siedziałam se cichutko. Gratulacje :piwa:

To kiedy ta remiza? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw maja 17, 2012 13:57 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Może i ja się wreszcie wtedy na jakąś imprezkę załapie :piwa:

Wernisaż super sprawa, a Gospodyni jak celebrytka na tych fotkach :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw maja 17, 2012 14:21 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Zofia&Sasza pisze:
casica pisze:
VVu pisze:Świetne zdjęcia z wystawy!
Szyk, bąbelki i dymek.
Hajlajfowo się tam zrobiło. :D

Chciałbym kiedyś wpaść tam, obejrzeć. Może jakąś zbiorową wyprawę zorganizujemy?

A wiesz? To świetny pomysł :ok: :)
Organizujmy :!: :idea:

A przy okazji grill w Boguszycach ;) Nie poznałbyś ich VVU. Mamy - imaginuj sobie - OGRÓDEK. Z kwiatkima :mrgreen:

Chętnie coś takiego bym TAM ujrzał. By zmienić sobie wspomnienie tego miejsca. Bo tak mam przed oczami gołą ziemię bez źdźbła trawy i walające się wszędzie kurze odnóża...

Warto byłoby wpaść. Tylko my beztransportowi jesteśmy. :(
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw maja 17, 2012 14:26 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Taaaaaak. Wczoraj pobyłam sobie celebrytką, bardzo lokalną, na małą rawską skalę, ale jednak :)
Dzisiaj już światła rampy zgasły, mikrofony wyłączone i dopadła mnie proza zycia w postaci stolarza. W domu mam Sajgon, ale liczne nowe półki, bo mimo starannej selekcji, mimo wywożenia książek/czytadeł do gminnej biblioteki, znowu je miałam w stosach a nieszczęsne moje koty nie mieściły się na zawalonym biurku :roll:
Teraz siedzę nad tym wszystkim i już się wkurzam na myśl, że to trzeba teraz posprzatać i ułożyć :strach:

Mam generalnie złą wiadomość. Bo nie dostaliśmy obiecanych pieniędzy na wykopaliska. Przeznaczone zostały na coś zupełnie innemu, ale za to na krewnego decydenta, więc jest normalnie, jak to u nas. Postanowiliśmy "kopnąć" trochę we własnym zakresie i za własne pieniądze, ale to będą baaardzo malutkie wykopaliska. Niestety, mając obiecane pieniądze, nie wystąpiliśmy do MKiS, bo teraz gdybyśmy dostali dotację, musielibyśmy kopać w październiku albo lstopadzie - to bez sensu.
Tak więc remiza i owszem wchodzi w grę, ale najpierw muszę pojechac do Pana Komendanta :1luvu: i zapytać o koszty.
Zamiast remizy, może być jednak coś w okolicy, jest tam mnóstwo różnych miejsc, gdzie można wynająć coś fajnego na weekend, albo przedłużony weekend. Jak sobie pomyślimy, to tak zrobimy. W każdym razie warto się zastanowić :)
VVu pisze:Warto byłoby wpaść. Tylko my beztransportowi jesteśmy. :(

Ale zawsze można Was odebrać z jakiegoś dworca, prawda? :)

casica

Post » Czw maja 17, 2012 14:27 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

VVu, a od czego mata tyle Kotów? zmontujecie zgrabny rydwanik i zajedziecie z fasonem niczym Freja powożąca wąsatym zaprzęgiem ;>
KotkaWodna

Post » Czw maja 17, 2012 14:34 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

KotkaWodna pisze:VVu, a od czego mata tyle Kotów? zmontujecie zgrabny rydwanik i zajedziecie z fasonem niczym Freja powożąca wąsatym zaprzęgiem ;>

O, też piękna koncepcja, nieroby jedne :twisted:

casica

Post » Czw maja 17, 2012 14:34 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

VVu pisze:
Zofia&Sasza pisze:
casica pisze:
VVu pisze:Świetne zdjęcia z wystawy!
Szyk, bąbelki i dymek.
Hajlajfowo się tam zrobiło. :D

Chciałbym kiedyś wpaść tam, obejrzeć. Może jakąś zbiorową wyprawę zorganizujemy?

A wiesz? To świetny pomysł :ok: :)
Organizujmy :!: :idea:

A przy okazji grill w Boguszycach ;) Nie poznałbyś ich VVU. Mamy - imaginuj sobie - OGRÓDEK. Z kwiatkima :mrgreen:

Chętnie coś takiego bym TAM ujrzał. By zmienić sobie wspomnienie tego miejsca. Bo tak mam przed oczami gołą ziemię bez źdźbła trawy i walające się wszędzie kurze odnóża...

Warto byłoby wpaść. Tylko my beztransportowi jesteśmy. :(

Nie ma problemu. Mamy 8 miejscowy samochód fundacyjny :mrgreen:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]