Do Wszystkich
Proszę skupić się na pomocy opiekunce Blusi w rozpoznaniu i leczeniu problemów zdrowotno-behawioralnych kotki, a nie na ocenianiu i rozliczaniu uczestników wątku.
Cairo
Upomnienie za obrażnie użytkowników forum.(Regulamin Forum 2. e)
cairo pisze:[...]
Widzę tu wręcz upodobanie do nadinterpretacji, wbijania szpil, czepiania się słówek, osobistych wycieczek. Użyje się niefortunnie jakiegoś słowa? Zrobi się skrót myślowy? Super! Wreszcie milutka, słodziutka i cichutka na co dzień osóbka ma szansę do kogoś się doczepić, komuś naubliżać i wylać z siebie żółć. Taki ktoś to pewnie popychadło w realnym świecie i dlatego lubi chociaż wirtualnie komuś dokopać. W realnym świecie nie starcza odwagi, to tutaj trzeba odreagować.
Wydawało by się, że ludzie ratujący zwierzęta to osoby wrażliwe, o dobrych sercach. Jak widać często jedno ma niewiele wspólnego z drugim, a obcując z takimi indywiduami, trzeba mieć skórę nosorożca.
Jeśli chodzi o konkrety, to jakiś wyjątkowo odrażający typ- już nie pamiętam który- wytknął tu Ewie niepełnosprawność i zarzucił z niewiadomych przyczyn kiepską sytuację materialną.
Kolejna inteligentna inaczej osoba przypięła się do wyrażenia: "Blusia dała popis" - zabawne to, na prawdę ktoś myślał, że Ewa sądziła, że Blusia uważała, że jest właśnie na scenie i gra Grizabellę w musicalu "Cats"? Dla tej osoby, która nie zrozumiała metafory, wyjaśniam że Ewa miała na myśli to, że Blusia ze względu na stres rzuciła się z pazurami na okoliczne osoby, a "dać popis" to tylko takie wyrażenie.
Jeszcze jakaś mądrala napisała, że jakby miała więcej niż dwa pokoje i mniej kotów to naprawdę by Blusię wzięła. A co? Ktoś zabrania kupować większych mieszkań? Trzeba było kupić większe i brać kota, w końcu pół roku czekał w fundacji na adopcję. Teraz to jest kot ewissko i o ile mi wiadomo Ewa nie zamierza kota nikomu oddawać, a tylko i wyłącznie ona o tym decyduje.
Ponadto te wszystkie posty rozliczająco-nakazujące. A zrobiłaś to? Mówiłam żebyś to zrobiła? Dlaczego tego nie zrobiłaś? Dlaczego to zrobiłaś? Kiedy to zrobisz?Radzić też trzeba umieć. Porada jak sama nazwa wskazuje, jest poradą a nie rozkazem. Ktoś może z niej skorzystać lub nie i należy to uszanować. Tłumaczyć szanownemu forum też nie trzeba się ze wszystkiego.
[...]
Edycja : Jak słusznie niżej zauważyła Cairo nieprawidlowo sformułowałam zdanie (tak, że wynikalo z niego, że problemy zdrowotno-behawioralne ma opiekunka, a nie kotka) - poprawiłam
Ciąg dalszy ( zażalenia do moderacji) - wydzielony
viewtopic.php?f=8&t=154721