H2E2- związek czystej miłości

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 29, 2012 20:23 Re: H2E2- związek czystej miłości

Shira ja bardzo lubię gotować, próbować nowe przepisy. Najbardziej męczy mnie rutyna.
Ze słodkości zrobiłam sernik gotowany.
I sałatki.
W końcu jak mamy gości z okazji rocznicy to można nieco zaszaleć, prawda?

Co do zdrowia to ja się nie czuje chora. Stan podgorączkowy to też żaden alarm. A kaszelek to pozostałość po ostatnich przygodach ze zdrowiem. Tak tłumaczę mężowi. Tylko on jakoś sceptycznie do tego podchodzi.

I znalazłam nową, tańszą siłownie bliżej domu. Chyba się tam przeniesiemy. HSB obiecał mi towarzyszyć :ok: Ale to jak nabiorę sił.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Sob gru 29, 2012 20:25 Re: H2E2- związek czystej miłości

sunshine pisze:Shira ja bardzo lubię gotować, próbować nowe przepisy. Najbardziej męczy mnie rutyna.
Ze słodkości zrobiłam sernik gotowany.
I sałatki.
W końcu jak mamy gości z okazji rocznicy to można nieco zaszaleć, prawda?

Prawda!!!! :piwa: To i ode mnie wszystkiego co najlepsze!!!!
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie gru 30, 2012 17:35 Re: H2E2- związek czystej miłości

sunshine pisze: Stan podgorączkowy to też żaden alarm. A kaszelek to pozostałość po ostatnich przygodach ze zdrowiem.

Nooo, nie wiem... Teraz po tych grypach to są różne jazdy z oskrzelami i płucami. Może lepiej to sprawdź.
A dasz przepis na te bitki drobiowe w piwie? Czy to bardzo trudne? Jak tak to nie dawaj :twisted:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon gru 31, 2012 11:07 Re: H2E2- związek czystej miłości

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto sty 01, 2013 10:15 Re: H2E2- związek czystej miłości

U nas Helga spanikowała podczas wystrzałów. Pozostałe koty nie najgorzej.
Teraz HSB śpi, koty po śniadanku śpią. Ja, wykąpana i pachnąca, spijam kawkę w nowej ślicznej "kociej" filiżance. Przyjaciele wyszperali dla nas filiżankę i kufel z rysunkiem 4 kotów i dali nam z okazji rocznicy ślubu.

Jozefino wydaje mi się, że przepis nie jest skomplikowany, zatem: 8 kotlecików drobiowych(wg przepisu z indyka) lekko rozbijasz, solisz, pieprzysz, obtaczasz w mące i obsmażasz krótko. Czerwoną paprykę i cebulę dusisz na małym ogniu ok. 5 min. W dużym garnku przygotowujesz jasne piwo i 2/3 szkl. bulionu. Wrzucasz w to mięso, warzywa i dusisz na małym ogniu ok. 20 minut. Przyprawiasz solą, pieprzem i cukrem. Ja o tym zapomniałam, bo uznałam, ze soli z kotletów i bulionu będzie dość a do wywaru dodałam trochę skrojonej papryki chili. Na koniec dodajesz śmietanę i już.

sunshine

Post » Wto sty 01, 2013 11:07 Re: H2E2- związek czystej miłości

Obrazek
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto sty 01, 2013 11:24 Re: H2E2- związek czystej miłości

sunshine pisze:Dzisiaj zrobiłam bitki drobiowe w sosie piwnym. Pierwszy raz w życiu. Ciekawa jestem efektu. Jutro goście będą degustować mój eksperyment. HSB dzielnie mi pomagał- kroił paprykę, cebulę, rozbijał mięso. A Juniorzy sprawdzali czy mięso na pewno dobre i gościom nie zaszkodzi. Jednym słowem w kuchni było gwarnie i wesoło.
Teraz kotki grzecznie śpią.
Rano Erwin wymył mi twarz i szyję. W nocy koty tak mnie obłożyły, że nie miałam jak się ruszyć. Rano obudziłam się cała mokra(stąd to namiętne i namolne lizanie przez Erwina). Kaszlę tak, że HSB chce mnie siłą zaciągnąć do lekarza...

Kobieto - masz zapalenie oskrzeli "chodzone" :evil:

Daj się w końcu przekonać HSB, bo dobrze gada - będziesz potem miała tak jak ja. Nie polecam :x
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto sty 01, 2013 13:32 Re: H2E2- związek czystej miłości

Jutro od rana telefonuję do mojej przychodni i umawiam się na pierwszy wolny termin. Jestem pewna, że nic mi nie jest.
Chociaż... Parę lat temu też byłam przekonana, że zdrowa jestem. Poszłam do lekarza tylko dlatego, że moja siostra była w ostatnim miesiącu ciąży- ze względu na nią i niunię poszłam. Zapalenie oskrzeli na dwa tygodnie przed ślubem :?

sunshine

Post » Wto sty 01, 2013 13:36 Re: H2E2- związek czystej miłości

A dlaczego o tym wspominam? Bo moja siostra i tym razem jest w ostatnim miesiącu ciąży :)

sunshine

Post » Wto sty 01, 2013 14:18 Re: H2E2- związek czystej miłości

A myślałam, że to tylko ja mam coś z deklem :mrgreen:
Miło spotkać współczuba :mrgreen:

i nie pytaj, na jaką odległość aktualnie szczekam i z jakiego powodu zmysłowo chrypię....
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto sty 01, 2013 14:35 Re: H2E2- związek czystej miłości

A wiesz AYO, że zauważyłam pewną zależność- im bardziej jestem chora tym bardziej jestem przekonana, ze nic mi nie jest. Ale gdy tylko jestem przemęczona psychicznie to mały katar urasta do mega problemu. Ciekawe co powie pan dr...

Masz rację- chrypka jest zmysłowa 8)
Zdrówka Kochana :ok:

sunshine

Post » Wto sty 01, 2013 14:41 Re: H2E2- związek czystej miłości

Czy tylko ja nie znoszę rozmrażania lodówki? Wrrr

Moniko chyba tylko dzięki Twoim ciepłym słowom dałam dzisiaj radę. A jaka wyraźna różnica wielkości między Twoimi dziewczynami 8O

sunshine

Post » Wto sty 01, 2013 15:32 Re: H2E2- związek czystej miłości

Sun, kochana 8)

Jak ostatnio byłam przekonana, że nic mi nie jest, to ówczesna moja dyrektorka prawie mnie wniosła do sekretariatu, na samym środku Urzędu Miejskiego w Gdańsku :x :x

Od tego czasu raz i na zawsze włączyłam sobie czujniki, które dają do pały, jeżeli przypadkiem znowu uznam, że nic mi nie jest.
Z głębi mej duszy ponurej polecam ten patent :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto sty 01, 2013 17:26 Re: H2E2- związek czystej miłości

wszystkiego dobrego w nowym roku :D :piwa: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto sty 01, 2013 21:03 Re: H2E2- związek czystej miłości

sunshine pisze:Jozefino wydaje mi się, że przepis nie jest skomplikowany, zatem: 8 kotlecików drobiowych(wg przepisu z indyka) lekko rozbijasz, solisz, pieprzysz, obtaczasz w mące i obsmażasz krótko. Czerwoną paprykę i cebulę dusisz na małym ogniu ok. 5 min. W dużym garnku przygotowujesz jasne piwo i 2/3 szkl. bulionu. Wrzucasz w to mięso, warzywa i dusisz na małym ogniu ok. 20 minut. Przyprawiasz solą, pieprzem i cukrem. Ja o tym zapomniałam, bo uznałam, ze soli z kotletów i bulionu będzie dość a do wywaru dodałam trochę skrojonej papryki chili. Na koniec dodajesz śmietanę i już.

Zaraz, zaraz :oops:
- kotlecików czyli filecików tzn płatów? :oops:
- ile papryki i ile cebuli? są jakieś proporcje? :oops:
- ile piwa? przygotowujesz to znaczy co? grzejesz? gotujesz? czy wlewasz i wrzucasz? :oops:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

[poprzednia][następna]