Moderator: Estraven
srajda była,ale bez krwi
Skoro nie ma krwi to nic nie podaję.Lilianna J-wie pisze:Tylko nie przerywaj leczenia czasem.. Ile czasu miała to dostawać?

Tak - zdecydowanie ma rację.vailet pisze:PcimOlki nie wiem co napisać...wychodzi na to że wet Bejbi ma rację że wynik leukocytów nie jest zły....
PcimOlki pisze:Tak - zdecydowanie ma rację.vailet pisze:PcimOlki nie wiem co napisać...wychodzi na to że wet Bejbi ma rację że wynik leukocytów nie jest zły....
Jest jeszcze jedno, wykres RBC (górny) odpowiada obrazowi skorygowanej anemii z niedoboru Fe. Taka anemia może powstać z utraty krwi (krwawe biegunki), bo, po pewnym czasie, zaczyna brakować żelaza w organiźmie do produkcji erytrocytów. Jeśli nie stosowałaś suplementacji Fe, to może oznaczać, że przyczyna niedoboru została wyleczona. Jeśli stosowałaś, reakcja jest prawidłowa, ale sądzę, że podawanie jej Fe, B12 i kwasu foliowego jeszcze przez pewien czas (2-3 tyg.) było by dobrym pomysłem. W przypadku nawrotu krwawych biegunek raczej koniecznością. Takie preparaty (Chella-Ferr) można dostać w aptece bez recepty. Skonsultuj to oczywiście z wetem.
No to zostaw jak jest. Najważniejsze żeby nie było krwawienia.vailet pisze:....
Dostawała czasem w zastrzykach mieszanki witamin z grupy B,ale czy coś tam więcej było nie wiem.Ona może tylko w zastrzykach bo jak dawałam cały zestaw witamin to srajda była zaraz (doustnie).Żelaza raczej w tych zastrzykach nie było.Na razie krwi nie ma mimo srajdy raz dziennie.

PcimOlki pisze:No to zostaw jak jest. Najważniejsze żeby nie było krwawienia.vailet pisze:....
Dostawała czasem w zastrzykach mieszanki witamin z grupy B,ale czy coś tam więcej było nie wiem.Ona może tylko w zastrzykach bo jak dawałam cały zestaw witamin to srajda była zaraz (doustnie).Żelaza raczej w tych zastrzykach nie było.Na razie krwi nie ma mimo srajdy raz dziennie.

najszczesliwsza pisze:ooo Bejbi ma nowego weta...
vailet pisze:najszczesliwsza pisze:ooo Bejbi ma nowego weta...
Jakoś PcimOlki zgadza się z mojego weta opinią że wyniki nie są złe.Oglądałam dwa dni temu program,który teraz leci na Polsacie.Wtedy było o kupachludzkich i modele z czegoś tam.Powinna być brązowa,ale i zielonkawe u ludzi bywają i Dr.Oz
(tak się nazywa)
mówił że to nie problem.Problem jak są czarne lub czerwone,krwawe.Dlaczego zielonkawe nie mówił,a szkoda.
Tym razem trafiłaś. Olek miał zielone i luźne kupy od szóstego tygodnia podawania antybiotyku.najszczesliwsza pisze:...Zielonkawe kupy są jak są wyjałowione jelita...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Silverblue i 14 gości