Mała Bejbi od początku choruje - ciąg dalszy cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob paź 15, 2011 8:45 Re: Mała Bejbi od początku choruje - ciąg dalszy cz.2

Chyba trzeba będzie zdjęcie i rachunek za te karmy wkleić bo będzie że nie kupiłam :| Pisze na paragonie Miamor puszka cena jednej 5,50zł.,ale 10% taniej więc jedna 5zł.Straszna różnica niż w necie bo tam takie są po 3,20zł. 8O Tak,ale wysyłka...
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob paź 15, 2011 23:59 Re: Mała Bejbi od początku choruje - ciąg dalszy cz.2

kropla111,dzięki posłuchałam i Bejbi przynajmniej tą z tuńczykiem i kalmarami powoli znika :D
Trochę jej to zajmuje bo nie przyzwyczajona,no i to od wczoraj ze 100 gram,maleńka porcja została.Dzięki za polecenie tej karmy bo jednak by nie zapeszyć,chyba zaskakuje z nią :D W połowie tygodnia z netu zamówię,bo na razie nie mam z czego.Może doradzisz czy w pakiecie w którym są wszystkie smaki kupić,czy tylko te na sztuki powybierać,a saszetki też zamierzam za jednym razem kupić te co wkleiłaś.Widzisz?Dotarło :wink: Ja aż tak na karmach się nie znam i mimo tych sprzeczek dziękuję.Jaka Twoim zdaniem ze suchych karm,oczywiście jako dodatek tylko i na dobre zęby bo jak gryzą twarde to kamień tak się nie osadza,jest dobra?
Chodzi o coś w stylu Miamor,by jakiś zapach był.Suche to jako nagroda i kilka sztuk bym dawała.Czy wogóle są takie karmy suche?Ta od Karoli,nie jest najlepsza bo ma dużo ryżu i tego nie chciała.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie paź 16, 2011 8:25 Re: Mała Bejbi od początku choruje - ciąg dalszy cz.2

Puszeczka w końcu zjedzona i teraz po otworzeniu tej z tuńczykiem i krewetkami,Bejbi lepiej smakuje i ma mocniejszy zapach.Wklejam zdjęcia pustej puszki i napoczętej przed chwilą i rachunek.Obrazek Obrazek
Rano Bejbi ostro dała nam popalić tak miałczała i skakała po brzuchu TŻ-a.My o 2 w nocy poszliśmy spać,ona też i już o 6 rano patrzy na sufit i miałczy.Nie umiem w dzień spać,choć bym chciała.Jest coraz głośniejsza,chce się bawić,ale nie sama.Jak chce to umie sama nieźle się bawić.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie paź 16, 2011 9:15 Re: Mała Bejbi od początku choruje - ciąg dalszy cz.2

Przepraszam,że się wtrącę,ale mam pytanko,właśnie czytam Twój wąteczek i widzę,że kupiłaś karmę Miamor,a dla małych kociaczków z tej serii też jest?

madzia89

Od: Pt mar 04, 2011 11:23

Post » Nie paź 16, 2011 9:44 Re: Mała Bejbi od początku choruje - ciąg dalszy cz.2

vailet pisze:Puszeczka w końcu zjedzona i teraz po otworzeniu tej z tuńczykiem i krewetkami,Bejbi lepiej smakuje i ma mocniejszy zapach.

No, widzisz :D
Tak trzymać :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie paź 16, 2011 9:48 Re: Mała Bejbi od początku choruje - ciąg dalszy cz.2

madzia89 pisze:Przepraszam,że się wtrącę,ale mam pytanko,właśnie czytam Twój wąteczek i widzę,że kupiłaś karmę Miamor,a dla małych kociaczków z tej serii też jest?

Pooglądałam ofertę w sklepach internetowych (tak na szybko) i widziałam Miamor Kitten, więc są i takie.

mb

Post » Nie paź 16, 2011 9:49 Re: Mała Bejbi od początku choruje - ciąg dalszy cz.2

madzia89 pisze:Przepraszam,że się wtrącę,ale mam pytanko,właśnie czytam Twój wąteczek i widzę,że kupiłaś karmę Miamor,a dla małych kociaczków z tej serii też jest?

Wiesz nie wiem :roll: ale można sprawdzić w necie.Ja ze sklepu zoo kupiłam i tylko jak pisałam to mieli,ale w necie jest bogata oferta.Już doczytałam że napisała mb że są :ok:
Ostatnio edytowano Nie paź 16, 2011 9:53 przez vailet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ,

vailet

Post » Nie paź 16, 2011 9:52 Re: Mała Bejbi od początku choruje - ciąg dalszy cz.2

mb pisze:
vailet pisze:Puszeczka w końcu zjedzona i teraz po otworzeniu tej z tuńczykiem i krewetkami,Bejbi lepiej smakuje i ma mocniejszy zapach.

Karma ok.tylko nie wiem czemu Bejbi ciągle płacze,albo miałczy,nawet jak śpi,to też 8O Siuśki teraz bardziej śmierdzą bo nie chce tyle pić,jak przedtem.Jak je mokre to nie pije.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie paź 16, 2011 10:23 Re: Mała Bejbi od początku choruje - ciąg dalszy cz.2

vailet pisze:
mb pisze:

Karma ok.tylko nie wiem czemu Bejbi ciągle płacze,albo miałczy,nawet jak śpi,to też 8O Siuśki teraz bardziej śmierdzą bo nie chce tyle pić,jak przedtem.

A jak z rujką u Bejbi :?:

vailet pisze: Jak je mokre to nie pije.

Tak na ogół się dzieje.

mb

Post » Nie paź 16, 2011 10:34 Re: Mała Bejbi od początku choruje - ciąg dalszy cz.2

mb pisze:
vailet pisze:
mb pisze:

Karma ok.tylko nie wiem czemu Bejbi ciągle płacze,albo miałczy,nawet jak śpi,to też 8O Siuśki teraz bardziej śmierdzą bo nie chce tyle pić,jak przedtem.

A jak z rujką u Bejbi :?:

vailet pisze: Jak je mokre to nie pije.

Tak na ogół się dzieje.

Jeśli miała rujkę to latem bo chodziła jak otumaniona.To kilka tygodni trwa bez przerwy i jest coraz gorzej.Tak płakała,no nie teraz gorzej,przy poprzednim zapaleniu jelit.Kupala nie było.W zwierzakowie nie widzę tej saszetki o takim smaku jak kropla111 pokazała na Allegro.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie paź 16, 2011 18:44 Re: Mała Bejbi od początku choruje - ciąg dalszy cz.2

Ta karma w puszkach Miamora to jest chyba karma uzupełniająca. Najlepsza karma Miamora to ta : http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... szki/31331 . Pod względem zbilansowania i niezbędnych składników, a także zawartości mięsa. Mówię o wszystkich wersjach smakowych oprócz tej która zawiera ryż. Nie znam się na karmach suchych, bo ich nie daję w ogóle, każda z jakiegoś powodu nie jest dobra, suche jedzenie jest bardzo przetworzone nawet jak nie zawiera zboża w składzie, a to, że pomaga w usuwaniu kamienia z zębów to mit. Dobrą karmą jest także ta: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... nue/104055 , ale jej chyba nigdzie nie można dostać poza internetem i od razu trzeba kupić kilka sztuk,daje się dziennie tylko jedną saszetkę 85g.

kropla111

Od: Pt maja 20, 2011 18:20

Post » Nie paź 16, 2011 18:51 Re: Mała Bejbi od początku choruje - ciąg dalszy cz.2

Siuśki zaczeły od dziś rana śmierdzieć bardzo,a Bejbi je tej puszeczki za mało :( Producent pisze że w jej wadze ok.3 puszki dziennie.Popołudniu z lewego oka zaczeła jej lecieć czerwona wydzielina :| Stanowczo za mało je :( Na raz pół łyżeczki i nie zawsze od razu,tylko stoi długo i część usycha.Dziennie nie je nawet 100 gram :( Jak zamówię te karmy i odechce jej się,będę znowu stratna i to dużo,przez przesyłkę.Jak się ma jednego kota to się nie zamawia za 100zł. by z zooplusa gratis przesyłka była.Dziś poszło niecałe pół puszeczki :| a rano jej smakowało,potem się darła cały dzień.Teraz jest spokojna,ale po jednym siku daje w tak małym mieszkaniu na kilka metrów.Wcześniej tego nie było i kilka dni nie czułam jej moczu.Od czasu mokrej karmy dopiero.To nie pierwszy raz po mokrych karmach.Niestety suchej odpowiedniej nie znalazłam w necie.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie paź 16, 2011 19:01 Re: Mała Bejbi od początku choruje - ciąg dalszy cz.2

Ja już zgłupiałam :( nie kupię wszystkich,gdyby mieli po 1 sztuce,ale nie mają.Cały dzień przeglądam i już sobie wybrałam i ...to nie to :? To nie wiem czemu moje koty dachowe jedzące tylko suche,miały w wieku 12 lat piękne zęby na gównianych Frieskies,potem na Purinie
one i na koniec RC Urinary.Wetka oglądała zęby i była w szoku tak ładne i bielutkie miały.To nie były spokrewnione koty.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie paź 16, 2011 19:30 Re: Mała Bejbi od początku choruje - ciąg dalszy cz.2

Wołowiny Bejbi nie zje,nigdy żadnej nie chciała bo wołowina jest ciężka na żołądek.Tamte tacki z zooplusa,mają mniej białka niż te puszeczki i ja nie widzę specjalnie różnicy w składzie.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie paź 16, 2011 19:37 Re: Mała Bejbi od początku choruje - ciąg dalszy cz.2

Czy w zooplusie nie mają telefonu?Ja nie umiem zamawiać internetowo,zawsze telefonicznie :(
W zwierzakowie jest trochę drożej,ale jest telefon.Tych tacek nie widziałam,były jakieś inne Miamor.
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]