Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 07, 2013 14:25 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Hej Dorotko! :P :P
No cóż, ważne, że moje Kochane Czekoladowe Cudo się wyspało! :D :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie kwi 07, 2013 14:40 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Twoje czekoladowe cudo się wyspało, a ja nadal nie zmrużyłam oka - jakoś nie mogę zasnąć, na wersalce Gaja i Morfeusz sie tak poukładali, że ja już nie mam miejsca. Ale gdzie ja szukam współczucia .... :roll:

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie kwi 07, 2013 15:02 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No proszę Cię, Słonko, chyba nie na forum Miau! 8O :mrgreen: :lol: :lol:
Jak ja się przykrywam kocem, mam zaraz wszystkie koło siebie. :P :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie kwi 07, 2013 15:10 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No i dobra. Idę brać prysznic, a potem wykoleguję je z mojego szlafroka :twisted:

Sihaja

Post » Nie kwi 07, 2013 15:15 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

jakaś Ty brutalna! 8O :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie kwi 07, 2013 20:52 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

O boziu, dopiero doczytałam. Biedny Książę... :( Naprawdę, maleństwu nic nie jest oszczędzone- chlamydia, kryształki, teraz to. Dobrze, że masz dobrych wetów u siebie. Ucałuj biedaczka i sama też się trzymaj !

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pon kwi 08, 2013 13:25 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Cześć Dorotka,jak tam Morfuś????
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon kwi 08, 2013 20:33 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witam.
Byliśmy na kontroli. Mam mu ranę na doopce przepłukiwać lekarstwem no i nadal antybiotyk. W piątek następna kontrola. Po przepłukaniu muszę założyć na jakąś godzinkę kołnierz, a potem już mu mogę zdejmować. Dzisiaj w końcu ładnie zjadł i pił, był w kuwecie urobek (choć mocno twardy - ze stresu i chyba bólu od soboty nie był w kuwecie więc mu tam chyba skamieniało nieco). Dostaliśmy pastę na "rozmiękczenie", żeby go brzuszek nie bolał. Dzisiaj już to tak strasznie nie wygląda. No i po nim widać, że jest lepiej, zaczął się dopominać uwagi i pieszczot :) Rana jest ciągle świeża i po tym płukaniu wilgotna, ale tak ma być, po tym lekarstwie ma się ładnie goić. Będzie dobrze :) Nawet Joachimka już zaczął zaczepiać :)

Sihaja

Post » Pon kwi 08, 2013 20:36 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Witam.
Byliśmy na kontroli. Mam mu ranę na doopce przepłukiwać lekarstwem no i nadal antybiotyk. W piątek następna kontrola. Po przepłukaniu muszę założyć na jakąś godzinkę kołnierz, a potem już mu mogę zdejmować. Dzisiaj w końcu ładnie zjadł i pił, był w kuwecie urobek (choć mocno twardy - ze stresu i chyba bólu od soboty nie był w kuwecie więc mu tam chyba skamieniało nieco). Dostaliśmy pastę na "rozmiękczenie", żeby go brzuszek nie bolał. Dzisiaj już to tak strasznie nie wygląda. No i po nim widać, że jest lepiej, zaczął się dopominać uwagi i pieszczot :) Rana jest ciągle świeża i po tym płukaniu wilgotna, ale tak ma być, po tym lekarstwie ma się ładnie goić. Będzie dobrze :) Nawet Joachimka już zaczął zaczepiać :)

No to Morfuś wraca do zdrowia - głaski dla futerek!
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon kwi 08, 2013 20:57 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Śpijcie spokojnie!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon kwi 08, 2013 21:16 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dobrej nocki wam życzymy! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro kwi 10, 2013 18:01 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witajcie!
W jakiej dzisiaj formie czekoladowe cudo? Dupinka się goi Morfusiowi ? 8O
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw kwi 11, 2013 9:05 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witam.
Doopka się goi, każdego dnia smarujemy lekarstwem i dwa razy dziennie podajemy antybiotyk, jutro kontrola. W kołnierzu już nie musi być, zakładam mu tylko na godzinkę, po posmarowaniu maścią, żeby od razu nie zlizał, żeby lekarstwo się wchłonęło. Siedzi wtedy zły strasznie i z wyrzutem wodzi za mną oczkami. Ale jak mu zdejmuję to niewygodne coś to poprzeciąga się, pomyje, idzie się napić i potem od razu do mnie na głaski. Oczywiście z wyrzutami, miałkoleniem żałosnym, że teraz to mu się cała uwaga należy, bo on jest kotek poszkodowany wielce.
Joachim zaczął się więcej ruszać, przy zabawie troszkę biegać, co mnie cieszy, bo pracujemy nad odchudzeniem koteczka. Gaja bez zmian - cudowna, czarująca, wspaniała dama. Trochę częściej zaczyna zostawiać urobek w łazienkowej kuwecie, pod drzwiami jakoś mniej jej zaczęło pasować :)

Sihaja

Post » Czw kwi 11, 2013 9:17 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

To bardzo się cieszę że powoli wszystko wraca do normy. Może kociastym wiosenką zapachniało i dlatego takie zmiany :mrgreen:
Oglądałaś nasze nowe fotki zabawkowo - domkowe?
Jak nie to zapraszamy! :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw kwi 11, 2013 9:19 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Oglądałam wczoraj :) Ale zaraz tam do Was zajrzę :)

Sihaja

[poprzednia][następna]