» Czw lip 15, 2010 22:17
Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)
Mam gości. Niespodziewanych, ale miłych. Gości, którzy znienacka weszli mi (dosłownie) pod nogi. Otóż, wracając z zakupów znalazłam w środku dnia kotkę z maluchami. Na moim osiedlu, pod swoją klatką, pod klatką w której na parterze mieszka niezrównoważony psychicznie doberman z równie nieobliczalnymi właścicielami, na osiedlu , na którym (o czy m wszyscy wiedzą) nie ma i nigdy nie było kotów. Koteczka ewidentnie domowa (uciekła albo ją ktoś wyrzucił), miziasta, chuda, sierść matowa i wyliniała, słowem "takieniewiadomoco".
Reasumując: w dawnym pokoju Pasożyta stoi klatka jak na słonia, w której rezyduje Pani Kredka, Panna Majka i Panicz Ryszard. Książeczkę założyłam (na razie nieletni są dopisani do Pani Kredki). Badania zrobiłam. Wyniki ładne. Testy ujemne. Dostałam dużą pomoc z lecznicy - merytoryczną, "klatkową" i adopcyjną (pomogą mi jakby co w adopcji tej trójki). Będę wdzięczna za Wasze wsparcie, bo nie ukrywam, "deczko" jestem znerwicowana. Nieoczekiwanie zostałam DT i to "na głębokiej wodzie".
Moje pokemony przyjęły gości luzacko (oczywiście, goście zajmują osobny odizolowany apartament, do którego rezydenci nie mają wstępu). Glusik upewniał się tylko przez jakieś dwie godziny, czy go kocham (łasił się jak nigdy i pytał "Marian, czy ty mnie jeszcze kochasz?"), natomiast Kuleczka w ogóle olała sprawę - najpierw przespała cały dzień w trawie, a potem zupełnie nie wykazała zainteresowania tym, co jest za drzwiami (mimo, że w całym domu śmierdzi szpitalem).
edit: literówki
Ostatnio edytowano Czw lip 15, 2010 22:40 przez
zabers, łącznie edytowano 1 raz
не шалю, никого не трогаю, починяю примус
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']