- z 17 maja 2010 - białe
- z 1 czerwca 2010 - niebieskie

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
OKI pisze:Doberek![]()
Jak tam wieści z frontu?
tillibulek pisze:OKI pisze:Doberek![]()
Jak tam wieści z frontu?
hej OKI, Dzikusko![]()
gdybym miala sama decydowac, to pewnie bym sie zdecydowala jednak na diete, przekonala mnie wczoraj dr Borkowska - oczywiscie nie powiedzialam tego TŻ-owi, w nastepnym tyg postaram sie dostac do dr Czerwieckiego - dr Borkowska, ze najlepsze trwale efekty daje rozpuszczanie kryształów dietą, a jak sie tego nie zrobi, to podobno one sie co i rusz nawracają
nie wiem, Ruby malo pije, zachowuje sie w miare normalnie (jak to ona - chimeryczna ksiezniczka), dla odmiany Zorka zaczela nam sie chowac pod kazdy koc jaki znajdzie oprocz koca kociego, ktory jest najwiekszy, dzisiaj w nocy zbombrowala caly koc na parapecie, wiec Freya spala golą dupką na zimnym kamieniu
tillibulek pisze:OKI, linka jeszcze nie przeczytalam, mam nadzieje, ze nie jest po angielsku, bo ja po polsku nie kumam co i jak z leczeniem, a co dopiero po angielskiemu
Ruby miala ewidentne odkryształowe zapalenie pecherza, idiopatyczne, to jest bodajze jak przyczyna jest nieznana... Tak cos czytalam na necie... Wiem, ze to bylo spowodowane krysztalami, bo wczoraj pytalam o to dr Borkowską.
Z tym, ze krysztaly tworza sie po zapaleniu pecherza to nie slyszalam, w sumie w pierwszym badaniu ich nie wykryli, a byly dopiero w drugim, wiec taka teoria moglaby pasowac, ale to ewidentnie musimy sie skonsultowac z innym wetem, niech powie co mysli, zwlaszcza, ze Rakea twierdzi, ze jest dobry (zreszta.. to nazwisko to slawa). Obysmy tylko mieli czas, zeby do niego podjechac, ma krotkie godziny urzedowania, ale jak bede bardzo zdesperowana, to wezme urlop, pojedziemy rano jak mniej ludzi i juz.
Z tym spaniem na zimnym, to zle mi sie to kojarzy. Sama tez mialam zapalenie pecherza i wiem, ze w takich sytuacjach bardzo wazne jest, zeby go nie wychladzac.
OKI pisze:Aha, i albo "odkryształowe" czyli spowodowane kryształami, albo "idiopatyczne" czyli przyczyna nieznanaStawiam jednak na to drugie, bo w pierwszym badaniu nie ma żadnych kryształów.
tillibulek pisze:OKI pisze:Aha, i albo "odkryształowe" czyli spowodowane kryształami, albo "idiopatyczne" czyli przyczyna nieznanaStawiam jednak na to drugie, bo w pierwszym badaniu nie ma żadnych kryształów.
dla wetek to ze w pierwszym badaniu nie ma kryształów nie bylo zadnym zaskoczeniem - od razu powiedzialy, ze to prawdopodobnie kryształy, ale badajac mocz w trakcie zapalenia pecherza nie bedzie ich widac ze wzgledu na przysłoniecie krwinkami bodajze czerwonymi - wtedy mocz badany byl na wszelki wypadek
OKI pisze:Sorki, ja wiem, że laik jestem totalny, ale jakoś bardziej to jest dla mnie spójne, niż to, że było "idiopatyczne zapalenie odkryształowe", bo dla mnie to jest absurd![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 93 gości